КЛИЧКО КУПИО ВИЛУ У НЕМАЧКОЈ вредну шест милиона долара

KLIČKO KUPIO VILU U NEMAČKOJ vrednu šest miliona dolara

8 januara 2024

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko kupio je vilu u Hamburgu, površine 750 kvadratnih metara, čija je cena oko šest miliona, prenosi „Strana.ua“.

Kako se navodi, Kličko je 20. decembra 2023. dobio nekretninu kao isplatu duga od kompanije „Maksimum DOO“, sa sedištem u SAD, koja je prvo bila u vlasništvu njegovog brata Vladimira.Vitalij Kličko je bivši profesionalni bokser koji je tokom svoje karijere osvojio više svetskih šampiona u teškoj kategoriji. On i njegov mlađi brat Vladimir, dominirali su boksom između 2006. i 2015. godine, u periodu koji je nadaleko poznat kao „Kličkova era“.

Stariji brat se povukao iz profesionalnog sporta 2013. i nastavio političku karijeru, postavši gradonačelnik Kijeva 2014. U intervjuu za Bi-Bi-Si 2013. priznao je da je živeo u Nemačkoj 13 godina.

Kličko je u julu rekao da je spreman da predstavi svoju kandidaturu za ukrajinske predsedničke izbore, napomenuvši da će na ovu temu moći sadržajnije da govori kada počinje izborna kampanja.

„O izborima za šefa države u Ukrajini biće moguće govoriti tek nakon završetka sukoba“, rekao je tada Kličko.

Istovremeno, 30. novembra poslanici Vrhovne rade napisali su deklaraciju o neprihvatljivosti održavanja izbora u ratno vreme. Prema dokumentu, predsednički izbori biće održani najkasnije šest meseci nakon ukidanja vanrednog stanja.

KOMENTARI2 komentara

  1. 1389 says:

    Poklonili mu je Ukrajinci, sa svojim životima...

  2. Gagi says:

    TO je ta izvitoperena materijalna ljudska sorta koja zaradjuje na tudjim zrtvovanim dusama. Tih i takvih je bilo i kod nas, malo li je onih koji su "srecu" i bogatstvo stekli upravo kada je nasem narodu 90-ih bilo najgore. Danas upravo "TI", najvise brinu za opstanak Srpskog naroda i nase drzave. Svakako da to cine zbog licnog interesa da im ne propadne "tesko steceni" kapital u ovoj njihovoj, silom i bescascu otetoj koloniji. To je filozofsko nasledje njihovih dedova i oceva - "prvoboraca" koji su takodje na zrtvama "svog" roda stekli zivotnu afirmaciju i "ugledne" drustvene pozicije. Ako neko svoj zivot kavalitetno uzdigne na dusama svojih sunarodnika i roda, nije nista drugo osim staniste koji zivi na tudjoj krvi i dusama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *