Климатске промене неће смањити смртност људи

Климатске промене неће смањити смртност људи

23 јуна 2015

rendgen-snimak-lekar_620x0Климатске промене неће смањити смртност људи која се бележи зими, објавили су амерички научници Колумбија универзитета.

Користећи статистичке моделе за САД и Француску, истраживачи су анализирали факторе који доприносе повећаној смртности зими, посебно код старијих особа, пише портал Плива.

Стручњаци су утврдили да у већини случајева узрок смрти зими лежи у компликацијама повезанима с грипом и другим респираторним болестима, потом следе падови, срчани удар и прехлада.

С друге стране, може се очекивати да ће глобално отопљење повећати број смрти током летњих месеци.

Стручњаци очекују повећање броја смрти повезаних с болестима које преносе инсекти, тровањима храном и загађењем.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Miticus says:

    E, iz'em vam ja tu nauku, kad ljudi umiru od gripa. Nije mi jasno kako neko uopste i moze da umre od gripa? Pa to je obicna prehlada, temperatura 1 ili 2 dana i posle si kao nov. I kod nas, srecem neke metiljavce, koji mi se hvale da su spricani od gripa, pa ih ne vidim nedelju dana (neke cak i 15 dana), kad ih pitam, gde su, odgovaraju: "au, sta me snadje, umalo pa ne umreh"; "Od cega (pomislih nesto strasno)"; Kaze: "od gripa"; "jesi li pario noge, jeo beli luk, med, tursiju, kiseo kupus...?"; "Nisam (beli luk ne podnosi, med je kusnuo pre 5 godina, tursija ne zna ni sta je, misli da je neko tursko jelo, kiseo kupus je seljacki, ko to danas jede kiseo kupus, pita me), pijem samo lekove"; "E, i trebao si da umres, kad si glup", odgovorim mu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u