КЉУЧА ЦРНА ГОРА: „Нећемо подржати Кривокапића“

KLJUČA CRNA GORA: „Nećemo podržati Krivokapića“

6 aprila 2021

U parlamentu Crne Gore održan je sastanak lidera parlamentarne većine.

Parlamentarna većina će uraditi sve da se kriza vlasti prevaziđe, poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, navodeći da taj politički savez neće podržati smenu ministra pravde Vladimira Leposavića koju je danas zatražio premijer Zdravko Krivokapić.Mandić je novinarima, nakon sastanka predstavnika parlamentarne većine, kazao da su čvrsto odlučili da urade ono što od njih traže građani.

„A to je da obranimo demokratiju koja je pobedila 30. avgusta. Parlamentarna većina će uraditi sve da se kriza vlasti prevaziđe“, istakao je Mandić.

On je rekao da će ubrzo imati novi sastanak, na kome će predstaviti konkretne predloge za izlazak iz krize.

Mandić je, komentarišući smenu Leposavića, kazao da nije dobra atmosfera da se tako raspravlja između premijera i ministara, da to tako ne sme da se radi, i da se stvari „prelamaju preko kolena“.

Mandić je naveo da ne smeju da se uvažavaju predlozi koji dolaze od nedbronamjernih adresa.

„DF neće podržati razrešenje Leposavića. Ako neko želi da smeni Leposavića, moraće to da uradi sa nekim drugim. Premijer se sa nama nije konsultovao vezano za razrešenje Leposavića. Da jeste, mi bi mu rekli da nipošto ne povlači takve poteze“, rekao je Mandić.

Poslanik DF-a Milan Knežević rekao je da je na sastanku bilo reči i o tužilačkim zakonima.

„Dotakli smo se i tužilačkih zakona i nadamo se da ćemo narednih dana dobiti neke predloge koji bi išli u pravcu reforme tih zakona“, kazao je Knežević.

Ona je istakao da su smene u tuzilaštvu neophodne jer je ono, kako je naveo, postalo četrvrta grana vlasti.

Sastanku su prisustvovali Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Pokreta za promene Nebojša Medojević, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, potpredsednik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica, predsednik Ujedinjene reformske akcije Dritan Abazović, predsednik Demosa Miodrag Lekić, predsednik Ujednijene Crne Gore Goran Danilović, predsednik CIVIS-a Srđan Pavićević, predsednik Radničke partije Maksim Vučinić i predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

KOMENTARI3 komentara

  1. Litije says:

    Ne dajmo svijetinje braćo! Ima li veće od te što ste Srbi u toj planinčini? Ne dajte krivome i milome da vas zavede.

  2. Rista says:

    Svi su oni od jedne majke rođeni. Toliko dece nikada nije kućom rođenja vladalo. No se krv među braćom prolivala ko će ostati vlast na ognjištu. Ali šta ćeš, to je višepartijski, demokratski i transparentni sistem. Paste ovako. To došlo sa Amerikom i sve države koje su se pocepale po koncima a ne po šavovima, danas su poluporobljene ili porobljene. Toliko precednika nikada neće naći zajednički jezik. A paste onako. U Americi ima samo i jedino 2 stranke koje se smukom smenjuju na vlasti. A crna Gora je prevazišla čak i Srbiju. Crna Gora ima na 100 stanovnika jednu partiju a Srbija ima po jednu partiju tek na 150 stanovnika. Višepartijski sistemi danas su ustvari cepanje država porobljenih ili u najmanju ruku glupavih naroda. I koji je odgovor na ovaj rastur država koji je programirala i sprovodi Amerika? Ako Amerika samo što nije propala, kako to da se njen recept tako savesno koristi? Čak i ako je Amerika propala, ostaje nam zaključak da njeni planovi nisu propali i da se i dalje sprovode, ako ne zbog sile Amerike(što nije ni najmanje tačno, ali ajd...)e onda je zato što svaka šuša vole da bude precednik stranke. Tako to ide kod obezglavljenih naroda. Nako mali narod a partija i precednika ko salate u vladi. Zato su i osnovali svako svoju stranku. Da zasednu brale...A da bi neko postao ta vrsta kvislinga i izdajnika, on je morao biti rođen kao bitanga. Kad vidim šta rade crnogorske i srpske bitange, mene mi sramota od svojih godina što to moram da gledam.

  3. Gagi says:

    Prvo su oteli suverenitet drzavama napravivsi ih gradjanskim drzavama. Zatim su usvojili izborne zakone gde moze da se mulja do mile volje. Bitno je prevariti narod na izborima i dobiti glasove a zatim dovesti na visoke pozicije neke totalno nepoznate likove iz belog sveta. Niko nije upoznat gde su ti nepoznati "politicari" studirali i kojoj su se tamo belosvetskoj organizaciji zakleli na vernost. Petog oktobra smo imali takav slucaj, stigose nam nepoznati "strucnjaci" iz belog sveta a kako smo zavrsili to dobro znamo. Uvek je isto, onda se raspamecujemo i cudimo, nije nam jasno sta se desava sa drzavom. U pravu je jedan opozicioni politicar koji trazi da se glasa za licnost, onda tom politicaru narod moze da zakuca na vrata sa pitanjima. Ovako, niti znamo ko vlada drzavom, niti mozemo da trazimo odgovornost, mogu da nas sludjuju do mile volje i da sprovode tudje naloge. Narocito je opasno to, sto su visoki intelektualci pripadnici tajnih i polutajnih svetskih organizacija cije naloge i naredbe moraju da ispostuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *