КЉУЧА ЦРНА ГОРА: „Нећемо подржати Кривокапића“

КЉУЧА ЦРНА ГОРА: „Нећемо подржати Кривокапића“

6 априла 2021

У парламенту Црне Горе одржан је састанак лидера парламентарне већине.

Парламентарна већина ће урадити све да се криза власти превазиђе, поручио је један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић, наводећи да тај политички савез неће подржати смену министра правде Владимира Лепосавића коју је данас затражио премијер Здравко Kривокапић.Мандић је новинарима, након састанка представника парламентарне већине, казао да су чврсто одлучили да ураде оно што од њих траже грађани.

„А то је да обранимо демократију која је победила 30. августа. Парламентарна већина ће урадити све да се криза власти превазиђе“, истакао је Мандић.

Он је рекао да ће убрзо имати нови састанак, на коме ће представити конкретне предлоге за излазак из кризе.

Мандић је, коментаришући смену Лепосавића, казао да није добра атмосфера да се тако расправља између премијера и министара, да то тако не сме да се ради, и да се ствари „преламају преко колена“.

Мандић је навео да не смеју да се уважавају предлози који долазе од недбронамјерних адреса.

„ДФ неће подржати разрешење Лепосавића. Ако неко жели да смени Лепосавића, мораће то да уради са неким другим. Премијер се са нама није консултовао везано за разрешење Лепосавића. Да јесте, ми би му рекли да нипошто не повлачи такве потезе“, рекао је Мандић.

Посланик ДФ-а Милан Kнежевић рекао је да је на састанку било речи и о тужилачким законима.

„Дотакли смо се и тужилачких закона и надамо се да ћемо наредних дана добити неке предлоге који би ишли у правцу реформе тих закона“, казао је Kнежевић.

Она је истакао да су смене у тузилаштву неопходне јер је оно, како је навео, постало четрврта грана власти.

Састанку су присуствовали Нове српске демократије Андрија Мандић, Покрета за промене Небојша Медојевић, Демократске народне партије Милан Kнежевић, Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић, потпредседник Демократске Црне Горе Момо Kопривица, председник Уједињене реформске акције Дритан Абазовић, председник Демоса Миодраг Лекић, председник Уједнијене Црне Горе Горан Даниловић, председник ЦИВИС-а Срђан Павићевић, председник Радничке партије Максим Вучинић и председник Праве Црне Горе Марко Милачић.

KOMENTARI3 коментара

  1. Litije says:

    Ne dajmo svijetinje braćo! Ima li veće od te što ste Srbi u toj planinčini? Ne dajte krivome i milome da vas zavede.

  2. Риста says:

    Сви су они од једне мајке рођени. Толико деце никада није кућом рођења владало. Но се крв међу браћом проливала ко ће остати власт на огњишту. Али шта ћеш, то је вишепартијски, демократски и транспарентни систем. Пасте овако. То дошло са Америком и све државе које су се поцепале по концима а не по шавовима, данас су полупоробљене или поробљене. Толико прецедника никада неће наћи заједнички језик. А пасте онако. У Америци има само и једино 2 странке које се смуком смењују на власти. А црна Гора је превазишла чак и Србију. Црна Гора има на 100 становника једну партију а Србија има по једну партију тек на 150 становника. Вишепартијски системи данас су уствари цепање држава поробљених или у најмању руку глупавих народа. И који је одговор на овај растур држава који је програмирала и спроводи Америка? Ако Америка само што није пропала, како то да се њен рецепт тако савесно користи? Чак и ако је Америка пропала, остаје нам закључак да њени планови нису пропали и да се и даље спроводе, ако не због силе Америке(што није ни најмање тачно, али ајд...)е онда је зато што свака шуша воле да буде прецедник странке. Тако то иде код обезглављених народа. Нако мали народ а партија и прецедника ко салате у влади. Зато су и основали свако своју странку. Да заседну брале...А да би неко постао та врста квислинга и издајника, он је морао бити рођен као битанга. Кад видим шта раде црногорске и српске битанге, мене ми срамота од својих година што то морам да гледам.

  3. Gagi says:

    Prvo su oteli suverenitet drzavama napravivsi ih gradjanskim drzavama. Zatim su usvojili izborne zakone gde moze da se mulja do mile volje. Bitno je prevariti narod na izborima i dobiti glasove a zatim dovesti na visoke pozicije neke totalno nepoznate likove iz belog sveta. Niko nije upoznat gde su ti nepoznati "politicari" studirali i kojoj su se tamo belosvetskoj organizaciji zakleli na vernost. Petog oktobra smo imali takav slucaj, stigose nam nepoznati "strucnjaci" iz belog sveta a kako smo zavrsili to dobro znamo. Uvek je isto, onda se raspamecujemo i cudimo, nije nam jasno sta se desava sa drzavom. U pravu je jedan opozicioni politicar koji trazi da se glasa za licnost, onda tom politicaru narod moze da zakuca na vrata sa pitanjima. Ovako, niti znamo ko vlada drzavom, niti mozemo da trazimo odgovornost, mogu da nas sludjuju do mile volje i da sprovode tudje naloge. Narocito je opasno to, sto su visoki intelektualci pripadnici tajnih i polutajnih svetskih organizacija cije naloge i naredbe moraju da ispostuju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u