KЉУЧА У ФРАНЦУСKОЈ! МЛАДИ ВОЈНИЦИ УПОЗОРИЛИ МАKРОНА НА ГРАЂАНСKИ РАТ! А онда шок – одговор Генералштаба је бруталан…

KЉУЧА У ФРАНЦУСKОЈ! МЛАДИ ВОЈНИЦИ УПОЗОРИЛИ МАKРОНА НА ГРАЂАНСKИ РАТ! А онда шок – одговор Генералштаба је бруталан…

13 маја 2021

Начелник Генералштаба француске војске позвао је групу војника који су отвореним писмом пре два дана упозорили на ризик од „грађанског рата“ у Француској да напусте оружане снаге.

„Најразумнији потез је свакако напуштање институције како би могли слободно да изразе своје идеје и уверења“, написао је генерал Францоис Лецоунтре у писму војном особљу, које не садржи претњу санкцијама.У писму објављеном на веб страници десничарског часописа Валур Актуел, војници упозоравају на могући излазак немира због „уступака“ председника Емануела Макрона исламизму.

Писмо, које су углавном потписали млади војници који су још увек у активној служби, уследило је након писама које су прошлог месеца потписали углавном пензионисани генерали, након чега је министар одбране Фларенс Парли тада рекла да ће бити кажњени због кршења закона који забрањује резервистима или активним припадницима војске да изражавају њихова мишљења о религији и политици у јавности.

Потписници писма себе описују као војнике млађе генерације који су служили у Авганистану, Малију и Централноафричкој Републици или су се придружили домаћим антитерористичким операцијама. Такозвана „генерација ватре“, између осталих, служила је у сигурносној операцији Сентинел у Француској, покренутој након низа џихадистичких напада 2015. године.

75.000 људи ставило потписе подршке писму

„Они су ставили свој живот на располагање за уништавање исламизма, којем сте учинили уступке на нашем тлу“, написали су војници у отвореном писму, које је потом добило велику подршку јавности.

До јуче је 75.000 људи ставило потписе у знак подршке писму на веб страници часописа.

У драматично интонираном писму активни припадници оружаних снага упозоравају да ће политика „уступака“ резултирати хаосом који ће захтевати „интервенцију наших другова у опасној мисији да заштите наше цивилизацијске вредности“.

Недостатак акције против „приградских хорда“, алузија на претежно мигрантске четврти које окружују француске градове и друге групе које „презиру нашу земљу, културу и традицију“ довешће до „грађанског рата“ и хиљада смрти, упозорава се у новом писму.

Прекршили обавезу дискреције

За неке верске заједнице „Француска не значи ништа осим предмета сарказма, презира или чак мржње“, истичу потписници. Лецоинтре, с друге стране, подсећа да су „у последњих неколико недеља припадници оружаних снага у великој мери прекршили обавезу дискреције“. Рекао је да су потписници писма, „да би бранили своја лична уверења“, увукли војску у политичке расправе, које морају избећи.

„Сваки војник ужива слободу мишљења, али мора недвосмислено разликовати своју цивилну дужност од војске“, рекао је генерал Лвцоинтре.

KOMENTARI9 коментара

 1. Vlad Cepeš says:

  Пућка,крчка,кипи............

 2. M says:

  General džabe u tarabu lupa,ono što je neminovno-to je neminovno!Samo je pitanje vremena!Dosadašnja povijest pokazuje da kad manjina naraste do 40%...onda počinje rat s većinom!A to im nije daleko,danas od 5 rođenih beba je 4 imigrantskih,u Francuskoj,Italiji,Njemačkoj...!

  • padre says:

   Pa došlo je vreme, da se Francuzima vrati ono njhovo mešanje u svako govno u Africi i na bliskom istoku! Ko jen jih tamo zvao, da "brane svoje interese"?

 3. Si Ju Leter Aligeder says:

  Pa biće krvi do kolena, ko god se ne uklapa u Makronovu vladavinu prava prolazi isto kao žuti prsluci.

 4. Aco says:

  Kokice,čips i piva pa da gledamo kako se rokaju.

  • Žarko says:

   U pravu si Aco, dosadili su mi ti njihovi zapadni interesi i bezbednost njihove politike. Po svemu sudeći Bosna će biti mali problem za njihove probleme koji nastupaju. Kokice i domaće pivo, ako ga ima, ako ne špricer. :D

   • persida says:

    Umesto kokica i cipsa, predlozila bih prasetinu. Neka se kokaju, ko im brani.

    • Duca says:

     Ma ti oficirčići su cionisti kao putin i edrogan (i ostali).

  • Petar says:

   Zakuvace govnari prvo kod nas, da skrenu paznju sa sebe. Sebi ce na urede situaciju, ali ce akcenat biti na nama. Ne smemo dozvoliti da nas navuku kao nebrojeno mnogo puta u istoriji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u