КЛУПКО СЕ ОДМОТАВА! Руси на трагу организатора убиства амбасадора Карлова

KLUPKO SE ODMOTAVA! Rusi na tragu organizatora ubistva ambasadora Karlova

25 decembra 2016

RUSSIA-DIPLOMACY-FUNERAL-TURKEY-SHOOTING-AMBASSADOR

Uvek su nas učili da u svakom zločinu tražimo dve stvari: ko ima motiv i ko ima sredstva da realizuje svoje kriminalne planove. Na osnovu ova dva principa, verujemo da postoji velika verovatnoća da lično Hilari Klinton stoji iza ubistva ruskog ambasadora u Turskoj.

Bivša državna sekretarka i predsednička kandidatkinja je imala vrlo ozbiljan motiv da naredi ovaj zločin. Ovaj motiv nije racionalan, ali to ne znači da je manje ozbiljan, piše Ruslan Ostashko za “livejournal.com”

Ovaj motiv je lična osveta ruskom predsedniku. Ali, počnimo sa drugim pitanjem: Da li je Hilari Klinton imala sposobnost da organizuje ubistvo ruskog ambasadora? Da.

Sklapajući sve ove faktore, teorija da je ubica radio za Gulen organizaciju je uverljivija. Veze ove organizacije sa CIA-om i Stejt departmentom su dobro poznate. One uključuju finansiranje, kao i pravnu, organizacionu i informacionu podršku. Nije ni čudo da je Gulen godinama živeo u Americi i da su američke vlasti odbijale da izruče ovog “propovednika“ Turskoj.

Ako je ubica zaista iz ove organizacije, a to je upravo ono što turske vlasti govore, onda postoje samo dve varijante da se objasni šta se dogodilo: (1) ili je Gulen poludeo i izgubio svaki strahi i osećaj samoodržanja i odlučio se na ubistvo ruskog ambasadora bez odobrenja svojih američkih sponzora i starih prijatelja, ili (2) je dobio dozvolu ili čak i naredbu od nekoga da organizuje ovaj atentat.

Gulen je takvo odobrenje ili takvo naređenje mogao dobiti od američke obaveštajne službe, posebno CIA-e, na primer, tima koji je pokušao da postavi Hilari Klinton na vlast, ili od tima Donalda Trampa. Ne verujemo da bi Donald Tramp odobrio tako nešto. Pre svega, on nema nikakvu korist od ovoga. Drugo, malo je verovatno da bi tako odani pristalica Klinton klana, kao što je Gulen, iznenada odlučio da promeni gospodare.

U stvari, postoji dobra knjiga bivšeg FBI agenta Sibela Edmondsa o pokroviteljima Gulena u CIA-i i kako je CIA koristila njegove organizacione stanice u Centralnoj Aziji. Knjiga govori, između ostalog, o tome kako je bivši šev CIA-e u Kabulu lično rešavao Gulenove probleme sa američkom imigracionom službom.

Stoga, nalazimo se u situaciji u kojoj je ubistvo najverovatnije počinjeno strane predstavnika organizacije vezane za CIA-u koja je, sa različitim stepenom uspeha, korišćena za obojene revolucije. Niko ne dobija nikakvu političku korist od ubistva ruskog ambasadora, i samo bi totalni idiot mogao da pretpostavi da će se Putin sada naljutiti i početi da bombarduje Ankaru. Napad na ambasadora više liči na akciju namenjenu da se pokaže i pristalicama i protivnicima Klintonove da elita još uvek ima moć.

Pokušajte da na ovu situaciju gledate, ne očima Rusa, nego očima američkog političara. Kada pogledate snimak ubistva Andreja Karlova, setićete se Grbojedova, ali američki političar će se setiti smrti ambasadora Stivensa u Benzagiju. Ubistvo američkog ambasadora u Libiji je bilo ozbiljna lična noćna mora za Hilari Klinton koja ju je proganjala dugi niz godina i veoma nepovoljno uticala na njenu političku karijeru.

Podsetimo se pozadine ove priče o kojoj američki zvaničnici i novinari iz klana Hilari Klinton ne vole da pričaju. Ambasador Stivens je ubijen od strane terorista u Bengaziju u Libiju koja je bila (pažnja!) pod kontrolom militanata koji su se borili protiv Gadafija. Teroristi su upali u američki konzulat u Bengaziju i ubili ambasadora zajedno sa nekoliko stražara. Ovo je zvanična verzija kojoj nedostaje nekoliko detalja koji su od tada obelodanjeni od strane američkih medija i zaista su neprijatni za Hilari Klinton, koja je poslala ambasadora u Bengazi.

Ove detalje je otkrio Simor Herš, poznati američki novinar i aktivista za ljudska prava, dobitnik Pulicerove nagrade, saradnik slobodnog novinarstva nagrađen od strane Fondadije za medije u Lajpcigu, i dobitnik mnogih drugih međunarodnih nagrada. Ovaj novinar je napisao, pozivajući se na svoje izbore u američkoj obaveštajnoj službi i izvore u američkom Senatu, da se konzulat u Bengaziju bavio samo jednim: transferom oružja od libijskih pobunjenika do sirijskih militanata takozvane Slobodne sirijske vojske. Konzulat nije imao političku ulogu.

Pozivajući se na svoje izvore, Fox News je izvestio da je bukvalno jedan sat pre njegovog ubistva, ambasador Stivens razgovarao o transferu jednog S-200 od libijskih pobunjenika do Sirije. Čak je i ime turskog broda koji je čarterovan za tu svrhu otkriveno zajedno sa činjenicom da je turski diplomata učestvovao u pregovorima.

Očigledno je da su se pregovori pogoršali. Ovo nije prvi slučaj u kom je zmija ugrizla svog odgajivača. Za Amerikance, ovo nije bio prvi put da su stvorili svog Bin Ladena samo da bi posle trpeli negativne posledice.

Za Hilari Klinton, ubistvo ambasadora Stivensa, i posebno njegovo učešće u prenošenju oružja iz Libije u Siriju, je bio veliki problem. Pre svega, Kongres nije dao dozvolu za takve operacije, a to je veoma ozbiljan problem. CNN je naveo da su službenici CIA-e koji rade u Libiji upozorili da će ne samo oni, nego i njihove porodice, imati problema ako neko obavesti kongresmena o tome šta su zapravo radili u Bengaziju.

Drugo, Klintonova je okrivljena za to što je poslala Stivensa u Bengazi bez garancije bezbednosti.

Treće, laž koju je njen Stejt department rekao o Stivensovim aktivnostima je smešna. Na primer, Stejt department je tvrdio da je ambasador otišao u Bengazi da otvori kulturni centar. Možete li da zamislite kulturni centar u sred grada koji su zauzeli radikalni islamski teroristi?

Svi ovi aspekti su postali lična noćna mora za Hilari Klinton, večna mrlja na njenom liku, i večna prilika za njene konkurente da kritikuju. A sada se prisetimo kako je ona otvoreno rekla da je imala lični sukob sa Vladimirom Putinom. Ona je tvrdila da joj se Putin lično osvetio tako što je on lično organizovao hakovanje koje je dovelo do njenog izbornog poraza.

Šta bi ova ambiciozna agresorka uradila? Kako bi mogla da popravi svoju reputaciju kao snažne političarke koja je u stanju da načini bolan udarac Vladimiru Putinu? Ne mislite li da je ubistvo jednog ambasadora, koji je preko diplomatskih puteva lični predstavnih ruskog predsednika, savršena osveta? U stvari, to je sasvim u skladu sa karakterom Klintonove. Samo se setite kako se radovala zbog Gadafijevog ubistva.

Ne mislite li da pred sobom imamo uspešan pokušaj da se Putin natera da proživi svoj lični Bengazi? Hilari Klinton i elitna grupacija koja je podržava ne mogu da organizuju hakovanje Jedinstvene Rusije.

U stvari, nismo sigurni da Jedinstvena Rusija ima server. Nisu mogli organizovati terorističke napade u Rusiji, iako su možda pokušali. Ali su imali resurse da ubiju ruskog ambasadora u Turskoj, i ne samo resurse, nego i čitavu organizaciju koju su negovali i kontrolisali decenijama.

Osveta za izbore – to je motiv. Gulen organizacja – to je sredstvo za realizaciju. A takođe imamo i optužbe protiv Putina, koga neki od sugrađana krive da nije organizovao standarno obezbeđenje za ambasadora. Sa tačke gledišta Amerikanaca, ovo je bio pravi “ruski Bengazi,“ to jest, ako izostavimo činjenicu da je ruski ambasador otvarao izložbu fotografija a ne prodavao rakete za teroriste.

Možda mi, obični građani, nikada nećemo saznati istinu, ili će je možda saznati naši unuci. Ali ako bismo mi istraživali ovaj zločin, Hilari Klinton bi bila broj jedan na listi osumnjičenih, bez obzira na to koliko se ova teorija nekome može činiti divljom ili zavereničkom. Šta vi mislite?

Webtribune.rs

KOMENTARI7 komentara

 1. Lajla says:

  I obicni covek u ova smutna vremena shvata da su pazle slozene bas kako treba da se sve prepozna.Ssm Bog je spasio planetu od klana Bus-Klinton koji su vec ,pa skoro uspostavili NSP za njihovu baditsku druzinu,Mi Srbi znamo jako dobro koje su ovo ubice svetskog kalibra.Ko im je zasmetao kao Gadafi,Sadam Husin,Milosevic i Dindic,da Dindic 100% sam ubedena,po njegovoj recenici"nemoze ambasador neke smbsasade nogom otvarati premjerovu lancelariju i zvati na raport Premijera".Posle njegove smrti nastala je utrka u americku ambasadu nasih politicara.

  • Pera says:

   Jel si ti lajla ili dilajla ? Najveceg veleizdajnika u istoriji srpstva ti stavljas medju postene ljude ? Jel si i ti slavila ustaski bozic sa ruzicom. Valjda se isplati drugovanje sa najbogatijom zenom evrope. I ona je nosila gajbe kao zoran i mali marko te zaradise milijarde !

 2. bata surda says:

  Zabole me, pravo da vam kazem.

 3. U prolazu says:

  Trampa je na njegovom putu podržala CIA, FBI i najglavnije - generali! Uz sve to, podržali su ga normalni finansijski giganti, a sve protiv megalomanskih globalnih bogataša, kojih je samo par desetina na svetu. FBI, CIA i Generali su podržali Trampa zato što ih je megalomanska elita ponižavala i kao ljude i kao stručnjake, izdavala im naređenja kao kerovima i dovela do toga da se osećaju kao trenirane džukele već decenijama. Podržali su ga i neki značajni mediji. Na sve to je udario pečat američki narod, osećajući da je gurnut ustranu, da gubi posao jer siromašni i jeftini radnici Meksika, Kine, Malezije, Vijetnama, Indije i još poneki, su im oduzeli posao kako bi giganti pravili veći profit. Ode standard, narod siromaši i hteo ne hteo i pored medijskog udara, okreće se Trampu i bira ga za predsednika. Tramp je mnogo obećao, pa neka uradi samo 10% od toga, zaustaviće propast američke srednje klase, odnosno radnika. Ta srednja klasa koja čini 75% radne Amerike je izglasala Trampa na izborima, što je šokiralo ceo svet. Ispravite nepravilan stav da su FBI i CIA bili protiv Trampa. CIA nije toliko otvoreno i javno podržavala Trampa, ali mu nije ni podmetala noge, dok je FBI maltene uticao na rušenje i ono malo moći koje je Hilari imala. Glavni udarac Hilari, FBI je nanelo na samo 10 dana pre izbora, tako da, sve i da je mogla da se izvuče, Hilari nije imala vremena. Ispravite tvrdnju da su CIA i FBI bili protiv Trampa.

  • Pera says:

   Prijatelju, nebih te ispravljao, samo bih dopunio. Kao prvo i broj 1. Ne bira americki narod predsednika. Njega odredjuju najbogatiji jevreji sveta, zvani cionisti, da ih ne nabrajam, svi mi sve ih znamo ! Drugo, cia je tako brojna sa ubicama, da nijedan dosadasnji predsednik nije znao sta oni rade. Oni ubijaju i za raznorazne vladare, kartele, mocnike itd. Ne jednom se desilo da su se na nekom sudaru medjusobno poubijali, vojni termin za to je prijateljska vatra. A to se desavalo jer nisu imali sinhronizaciju medju odelenjima, obzirom da sve rade krijuci jedni od drugih ! Fbi je malo drugacija prica, ali svi smo procitali da su fbi i cia podrzali trampa. Da nezaboravimo, cionisti imaju desetine agencija po svetu ! I mosad i mi i svi ostali primaju naredjenja od njih, znajuci ili neznajuci ! Nista se sa trampom nije promenilo, mislim na konstalaciju moci. Mozda, verovatno menjaju svetsku globalnu politiku, jer su uvideli da su polomili zube na Rusima. Ajd da vidimo kakav motiv imaju ove najvece agencije ubica da podrze ,,miroljubljivog'' trampa. Da su ostali jastrebi sa klingtonkom, zapocet bi bio svetski rat. Tu agencije nemaju posla, otisli bi verovatno u stecaj, hihi! Ovako one nastavljaju i dalje svoj maroderski posao !

 4. SRBENDA says:

  Ova odurna gadura Klinton sasvim sigurno stoji iza ubistva ruskog ambasadora! Tim pre što je u pitanju sotonska kučka koja je dušu već prodala sotoni i koja samim tim nikako ne može da podnese poraz nanet od strane sila pravde i dobrobiti za celu planetu! Pa sada gleda da se na sve načine sveti...

 5. Trifun says:

  A sto nisu tako nogom ulazili kod Milosevica? Da nije Dindic nesto dobio od tih zlikovaca pa onda umislio da im nije duzan usluge? Eh? Beogradani vlastodrsci su pokopali Srbiju za samo 15 godina. A vi zene samo gledate ko izgleda dobro, taj zlikovacki NATO sljam poput Cede Jovanovica dobija glasove od nekoga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *