КНЕЖЕВИЋ НАЈАВИО: Повући ћемо одлуку о признању Косова, па цркните и пукните

KNEŽEVIĆ NAJAVIO: Povući ćemo odluku o priznanju Kosova, pa crknite i puknite

16 januara 2023

Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević poručio je da će, ukoliko ovaj savez bude imao većinu u vladi u kojoj neće biti Dritan Abazović, ukinuti crnogorsko priznanje kosovske nezavisnosti.

„Ja sam svestan da u vladi sa Dritanom Abazovićem ne mogu da povučem odluku o priznanju Kosova ali sad da znate ako budemo imali mi većinu u toj vladi bez Dritana Abazovića i onih ostalih koji nas budu uslovljavali mi ćemo da povučemo odluku o priznanju Kosova, pa što bi vi rekli crknite puknite, neka nam se svi na vrh glave popere“, rekao je Knežević u emisiji Slobodna zona, preneo je portal podgoričke Adria TV.On je otkrio da je tokom pregovora o formiranju nove Vlade Crne Gore bilo dogovoreno da se stavi moratorijum na sve ono što opterećuje ovaj proces. Međutim, istakao je, i pored toga nova vlada nije formirana.

Podsetimo, iako je Skupština Crne Gore imenovala lidera Demosa Miodraga Lekića za mandatara, pregovori o novoj, 44. vladi Crne Gore sada su stali nakon samo jednog održanog sastanka predstavnika političkih stranaka.

Lekić je kazao da je ranije govorio da će vlada biti ozbiljna ili je neće biti. „Evo je neće biti“, istakao je nakon što SNP, Građanski pokret URA i CIVIS nisu dali potpise za vanrednu sednicu Skupštine.

On je naveo da je koalicija „Mir je naša nacija“ danas došla sa potpisima i da se trudio da sve bude javno. „Uspeo sam da zadržim dostojanstvo zemlje da se o vladi odlučuje u Crnoj Gori i nigde drugo“, naveo je i dodao da je Crna Gora na raskrsnici racionalnog i iracionalnog puta.

„Znam da će se obradovati stranke poražene 2020. godine“, dodao je on.

Od nove vlade odustao je lider GP URA i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović koji je rekao da je Crna Gora bliža vanrednim parlamentarnim izborima, samo je pitanje da li će oni biti održani istog dana kao i redovni predsednički izbori. Poziv na izbore uputili su i lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić.

(rt.rs)

KOMENTARI3 komentara

 1. Danilo vladika says:

  Jesi li podmazo traktor?

  • Rostand says:

   jesi li ti podmazo pedersko-montenigersku šupčinu?

 2. Opljačkani penzioner says:

  Kneževiću care, ne daj pare.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *