KО ЈЕ АНТИРАТНИ KАНДИДАТ НА ИЗБОРИМА? Саосећајан, а уствари ђаво, окружен мочварним створењима, живи за рат!

KO JE ANTIRATNI KANDIDAT NA IZBORIMA? Saosećajan, a ustvari đavo, okružen močvarnim stvorenjima, živi za rat!

1 novembra 2020

Izbor novog predsednika u Sjedinjenim Državama važan je trenutak bilo gde i bilo kada, ali čini se da je 2020. godina potencijalno zrela za sumiranje posledica potresanja zemlje.

Nekoliko akata ima više posledica po zemlju od rata, pa iako neki mogu imati čitav niz pitanja koja će uticati na njihov glas na predstojećim izborima, drugi daju visok prioritet izboru kandidata koji je antiratni, kako bi se okončali beskrajni ratovi i promenili vojno-industrijski sistemi.Koji kandidat bi trebao po vama da bude izabran ukoliko vam je mir važna stavka u životu?

Bajden bi mogao da bude prvi izbor, jer je levičarski kandidat koji bi logično trebao da bude više antiratno orijentisan nego Republikanci.

Međutim, Bajden nije levo krilo, već pripada desnom centru. Čini se da se okružuje istomišljenicima neoliberalima iz Obamine administracije koji će obnoviti intervencionističku spoljnu politiku britanskog premijera Tonija Blera – doktrinu pod nazivom Odgovornost zbog zaštite (R2P.).

Za ministra odbrane kandidati su slavna močvarna stvorenja poput Hilari Klinton i Mišel Flournoi, i obe su igrale ključnu ulogu u operacijama NATO-a 2011. koje su nam donele povratak crnog ropstva u Libiji nakon njihove operacije promene režima u toj zemlji.

Flournoi je malo poznata u američkom narodu, ali u elitama „duboke države“ ona je strastveni zagovornik američke intervencije.

U njenom članku o spoljnim poslovima od juna 2020. pod naslovom „Kako sprečiti rat u Aziji“, Flournijino „rešenje“ za sprečavanje rata u Aziji (čitaj: sa Kinom) je eskalacija vojnih tenzija i provokacija u Aziji i diktiranje Kini uslova iz novog „Pax Americana“ za čitav region, zasnovan na američkoj vojnoj moći.

Flournoi je član Saveta za spoljne odnose, član je spoljnog savetodavnog odbora direktora CIA, a radila je i za poznatu konsultantsku firmu „duboke države“ „Booz Allen Hamilton“, istu za koju je radio Edvard Snouden.

Takođe je bila izvršni direktor i suosnivač Centra za novu američku bezbednost, tink-tenka američkih „jastrebova“ u kojem dominiraju Klintonovi lojalisti i neokonzervativci.

U maju 2016. CNAS je objavio dokument „Proširenje američke moći“, čiji su koautori Flournoi i Robert Kagan, neokonzervativac koji je takođe radio sa Dikom Čejnijem 2000. godine na objavljivanju sličnog dokumenta kroz Projekat za novi američki vek, zalažući se za unipolarni svet zasnovan na američkoj vojnoj hegemoniji.

Flournoi je kritikovala Trampovu politiku prema Kini, navodeći da se ona sprovodila „uglavnom bilateralno, umesto da se grade široke koalicije partnera i saveznika“ koji će Kini diktirati uslove mira prema cevi.

Kao što je oštro antiratno nastrojena Medeja Benjamin nedavno napisala:

– Izbor Mišel Flournoi da predvodi Pentagon bio bi tragičan pokazatelj da je Bajden zaista bacio u pakao američku budućnost u iscrpljujućoj trci u trci naoružanjem sa Kinom i Rusijom, to je potencijalno katastrofalna težnja za vaskrsavanjem američke imperijalne moći koja nestaje.

Pored Flournoi, priča se da je Biden razmatrao i Suzan Rajs za državnog sekretara. Suzan Rajs ima dugu karijeru. Ona je arhetipsko močvarno stvorenje, lišeno morala i saosećanja, i gleda svet kroz hladan objektiv.Dugo se zalaže za uzdržavanje, savetujući i Klintona i Obamu da se umešaju u vojne eskalacije koje su se kasnije pokazale katastrofalnim. Radila je ilegalno, mimo dokumenata za trgovinu oružjem u Africi poput demokratskog Olivera Norta, za šta je kasnije unapređena.

Godinama je činila ogromne naporie da destabilizuje Kongo i Sudan, a ipak je drže kao model za podražavanje mladih Afroamerikanaca.

Njeno čvrsto uverenje u R2P, zajedno sa Bajdenom, Flournoi, Klintonovima i verovatno Samantom Pauer, Džonom Forbsom Kerijem i drugima, znači da će se Bajdenova administracija vratiti u vrstu intervencionističke spoljne politike.

Ne zaboravite na samog Bajdena. Pogledajte njegovu biografiju, videćete da nikada nije bilo rata koji mu se nije svideo. Senator iz MBNA glasao je za rat u Iraku. Takođe i za rat u Avganistanu.

Bio je potpredsednik u administraciji koja je započela sedam novih ratova, a Obama ga je izabrao za svog savetnika u spoljnoj politici.

On je bio glavni čovek koji je vodio ukrajinsku obojenu revoluciju 2013. godine, dovodeći doslovce naciste u tradiciji Stepana Bandere na vlast da svrgnu legitimnu vladu Ukrajine, a pritom je za sebe i svoju porodicu zgrnuo milione dolara od druženja na donatorskim večerima i koktelima.

Autor analize: Carey List

KOMENTARI6 komentara

 1. Gospodi Pomiluj says:

  Pa što većeg sotonu izaberu, to znači da se više bliži povratak Hristov, kada će dahom svojih usta da ubije sotonu i njegovu vojsku i početi da vlada palicom mira i pravde kada će svako od nas da dobije po delima svojim.

 2. E.Lirsch says:

  "levo krilo desnog centra" Mooda od Laboda.

 3. Goran Swe says:

  Zaboravio je da dotični negospodin bio među glavnim operativcima iz sjene u raspadu Juge. Sjedio je u prvim redovima na svim pregovorima i potpisivanjima od svih ranijih pa do Dejtona. On je prava vlast a ne ove figure što dođu na 4 ili 8 god. Tramp je prvi zadnji van te šeme gdje su i glumci dobrodošli jer sve znaju pročitati i pamte tekstove, izgovaraju sa lakoćom. Pa te tehnike napraviše "državnike" od nepismenih gerilaca iz naše pokrajine..

 4. Rista says:

  Joooj, al vas ovi proamero časopisci farbaju ko mala deca kad bojadišu prvi put vodenim bojama. A mame urame sliku i fale se cela veka kako je glupost koju je dete od nekoliko godina nafraćkalo zaista umetnički rad budućeg pika sa, a ćerka kad porasla postala šnajderka. Kućevna. Pa paste ovako. Postoji Donji i Gornji Srem. Donji Srem se još naziva i Svinjski Srem, Ne zbog ljudi, nego zato što gaje mnogo svinja pa eto...omakne se i uvredljivo prema donjosremcima. Onda ja iz gornjeg Srema, koji je viši za nekih 10,5 meteri ali ima i Frušku Goru, kupujem svinje. Kašću vam na kraju kako. Ovi u Meriku imaju duboku močvaru a onaj drugi deo je, logično - PLITKA MOČVARA! Kad ja kupujem svinje, meni svejedno jel iz donjeg ili gornjeg Srema jer svinja je svinja! Tako i u merici. Duboka močvara i plitka močvara imaju iste životinje na rasprodaju. Šta se palite oko toga ko će biti precednik Amerike, a svi znate da je to svejedno. Dubokomočvarni precednik Obama nametnuo krokodilske sankcije Rusiji, a plitkomočvarni precednik Tramp, dodao malo plitkog blata na te sankcije i još ih malo pojačava. Svi pobegli od Severnog Toka i više se i ne gradi jer plitkomoĆvarni precednik maltene strelja svakog ko to pokuša da nastavi. Plasirao pola američkih vojnika u Evropi na ruske granice. I ko je to dobri, miroljubivi američki kandidat? Svinja je svinja, bila ona iz donjeg ili gornjeg Srema a ...dalje nadgradite po volji. Nesmem baš sve da napišem samo ja. Nisam ja toliko sebičan.

  • persida says:

   Risto, ne vredjaj nase svinje poredeci ih sa americkim humanoidima.

 5. Gagi says:

  Nase muke se nastavljaju, bio na vlasti Kurta ili Murta. Isrorijski politicki zadatak nasih vodja je da ljube skute, bilo i bice. Neki koji su zakasnili ili nisu dosli na Kosovo kada se resavalo pitanje opstanka, danas imaju najvise zivog potomstva. Malo je onih koji su pretekli posle te bitke, njihovog potomstva je vrlo malo. Mogu se prepoznati po tome sto uvek zasijaju u kriznim vremenima po nas narod. Takvi obicno prvi ginu za slobodu svoje nacije, zbog toga ih je sve manje. Kako vreme prolazi, postajemo vodeca nacija pobegulja. Pobeze nas narod u celi svet od svoje matice zbog komunisticke represije, mnogi se jos ranije pounijatise i poturcise. Danas je nova "moda" bezanja u raznolikost i bezgranicnu ljudsku slobodu gde nije potreban nacionalni identitet, cak je suvisan teret za dobru zivotnu karijeru.Postadosmo raspamecen narod zahvaljujuci unutrasnjim slabostima, kao sto vidimo, te slabosti i dalje dominiraju nasim sudbinama. Potrebna nam je snazna unutrasnja obnova i konsolidacija, duhovna vera nasih hrabrih predaka pre svega. A opet, ko to da sprovede, mozda ovi kilavi srebroljupci koji se medjusobno poubijase ko ce vise da otme od naroda i da ga prevari. Prema tome, moze nas da jase ko god hoce, uopste nam nije vazno ko ce od tih ljudozdera da pobedi. Uvek istu corbu kusamo a pomocnici glavnog kuvara su ovde medju nama, oni nam dodaju i mesaju razne zacine i odredjuju kakvog ce ukusa corba biti, obicno je onakva kako glavni kuvar namigne. Morali bi najzad da predjemo na domacu ekolosku hranu, ove nacionalne pobegulje i pomocnike tudjih kuhinja da najurimo a za pocetak nase nacionalne ishrane prvo da okrenemo neku gudu i jagu na raznju, dosta nam je vala te njihove kisele corbe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *