КО ЈЕ ХРВАТ КОЈИ ЈЕ СРАМНО НАПАО СРБЕ И ВУЧИЋА? Познат по великом скандалу, своју усташофилију замаскирао „војном историјом“

KO JE HRVAT KOJI JE SRAMNO NAPAO SRBE I VUČIĆA? Poznat po velikom skandalu, svoju ustašofiliju zamaskirao „vojnom istorijom“

8 marta 2021

TEKST hrvatskog novinara Zvonimira Despota, koji je u Večernjem listu bezočno napao srpski narod i predsednika Aleksandra Vučića, izazvao je bes domaće javnosti.

– Vučić je psihopata! Vučić je ekstremno iskompleksiran, posebno kada su u pitanju Hrvati i Hrvatska. Stalna smo mu meta, četnik huškač bio i ostao. Ali njegova ratno-huškačka uloga, ali i način vođenja države danas, ne smeta u Srbiji ljudima da ga biraju za predsednika. To dovoljno govori ne toliko o Vučiću koliko o njegovim biračima. I opet se samo može zaključiti – kakav narod, takva vlast. Nema tu pomoći – napisao je Despot.Povod za ovakav tekst je Vučićev intervju za FaceTv, gde je predsednik Srbije otvoreno govorio o svim pitanjima vezanim za, ponekad teške, odnose balkanskih zemalja.

Pitanje je kakav čovek u takvom intervjuu može videti četničku retoriku, i još to iskoristiti da napadne ceo srpski narod.

Ko je Zvonimir Despot?

Despot je novinar, istoričar, publicista i kolumnista „Večernjeg lista“, koji je poznat i po knjigama koje izdaje njegova izdavačka kuća „Despot infinitus“.

Kao što se može videti na sajtu te izdavačke kuće, u pitanju je klasična ustašofilija i istorijski revizionizam upakovan u oblandu „stručne vojno-istorijske literature“. Korice i naslovi knjiga vam sve mogu reći.

Takođe je poznat i kao urednik časopisa „Vojna povijest“, čija je naslovna strana 2013. godine izazvala skandal u Hrvatskoj. Nju je tada krasio ustaški zločinac Jure Francetić – valjda pravi primer „časnog hrvatskog vojnika“.

Despot je ipak u jednoj stvari u pravu – kakav narod, takva vlast. Pitanje je samo kakav je to narod koji je uspeo da iznedri Pavelića, Francetića, Stepinca i ostale „velikane tisućljetnje kulture“.

KOMENTARI3 komentara

  1. gago says:

    Od bolesnika iz Hrvatske, ništa novo! Iznenađeni su samo neinformisani ...

  2. Ivana says:

    Hrvati se ne stide oni su od svojih zločinaca i koljača napravili heroje. A mi Srbi naše isporučili Hagu gde su sadistički mučeni i mučki ubijani ko je gori? U Hrvatskoj niko ne sme da pisne ako nije velikohrvat dok u Srbiji manjina upravlja većinom nešta tu ne valja.

  3. Kosovac says:

    Ne treba se mnogo uzbuđivati, Hrvat laje na Srbe, ali iz Hrvatske. Ništa strašno, nema potrebe ni komentarisati intenzitet i kvalitet laveža. ……………Ali kada iz sred Beograda isto tako na Srbe zalaje predsednik SANU, onda je to zaista strašno. Strašno je najviše zato što mu Srbi odmah traže i nalaze olakšavajuće okolnosti. Masonska posla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *