КО ЈЕ КОГА ПОДРЖАО? Џеферовић побеснео због твита Нетанијахуа

KO JE KOGA PODRŽAO? Džeferović pobesneo zbog tvita Netanijahua

16 maja 2021

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu zahvalio je vladama niza država širom sveta na podršci koju su iskazale njegova zemlja u sukobu sa Hamasom, među kojima i Bosna i Hercegovina.

Međutim, član Predsedništva BiH Šefik Džaferović je na tu objavu poručio da Bosna i Hercegovina ne podržava Izrael.Netanijahu je na Tviteru napisao: „Hvala vam što ste odlučno uz Izrael i što podržavate naše pravo na samoodbranu od terorističkih napada.“

Uz poruku je postavio zastave 25 država, uključujući i zastavu Bosne i Hercegovine.

​Na to je član Predsedništva BiH Šefik Džaferović poručio da Bosna i Hercegovina ne podržava i ne može podržavati, kako je naveo, „ubistva nedužnih civila u Gazi koje vrše izraelske vojne snage“.

Džaferović je premijera Izraela pozvao i da obustavi nesrazmerne napade na Gazu i pruži svoj doprinos kako bi bio uspostavljen mir.

U sukobima Izraela i Palestinaca, Bosna i Hercegovina nije imala zajednički zvanični stav.

Bošnjački političari osudili su nasilje nad Palestincima, dok je Republika Srpska podržala Izrael.

Dok su u Sarajevu sinoć javne zgrada obasjane bojama palestinske zastave, u Banjaluci je Palata Republike Srpske bila obasjana bojama zastave Izraela.

KOMENTARI5 komentara

 1. Milan says:

  U svojoj unutrašnjoj politici sa puno problema i nedovršenih poslova, SDA - bošnjačka vladajuća politička elita, na prvom mestu oslanja se na Vašington, što je veoma slično Kosovu*. Ako im je Amerika na prvom mestu, po toj logici trebalo bi sada da podrže Izrael, a NE Palestinu.

  • persida says:

   Djes kod njih trazit logiku.

   • Milan says:

    Prilično su zavisni od Amerike, a ćeraju kontru Americi povodom njenog ljubimca Izraela.

 2. Beli Orao says:

  Ko koga u ovoj priči …. ! ? Krčma bez krčmara ……sve veselije i veselije !!!

 3. Kulak says:

  Balije su opet u gadnoj nevolji.Uvlače se Amerima u neku stvar i hteli bi biti njihove sluge,a ti isti Ameri glavni su oslonac Izraela koji ubija muslimane.Kako god da okreneš,sa balijama uvek zlo i naopako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *