Ko je Marija Putin, ćerka Vladimira Putina?

Ko je Marija Putin, ćerka Vladimira Putina?

26 jula 2014

434412_marija-putin_fMarija Putin, ćerka ruskog predsednika Vladimira Putina, navodno je, prenosi britanski ’’Dejli mejl’’, napustila Holandiju pošto su u toj zemlji, posle rušenja malezijskog aviona na istoku Ukrajine, neki političari pozivali na njenu deportaciju.

O samoj 29-godišnjoj Mariji i njenoj mlađoj sestri Katarini malo se toga zna, navodno zahvaljujući samom Putinu koji, prema rečima svog portparola, čvrsto veruje da njegov privatni život kao i detalji o njegovoj porodii (uključujući one o razvodu i navodno novoj vezi sa gimnastičarkom Alinom Kabajevom) moraju da ostanu skriveni od očiju javnosti.

Marija je, uprkos naporima ruskog predsednika, ove nedelje završila u novinama, pošto je Piter Broertjes, gradonačelnik holandskog grada Hilversuma, u intervjuu za radio pozvao na deportaciju Putinove ćerke iz Holandije. On se posle izvinio zbog postupka, rekavši da nije bio mudar, ali on je pokrenuo ’’medijsku lavinu’’, a mediji su požurili u prikupljanju svih mogućih informacija o Mariji.

Ono što su mediji do sada saznala nije mnogo. Marija navodno živi na relaciji Rusija – Holandija, gde boravi u Hagu.

Dvedesetdevetogodišnja Ruskinja u vezi je (ili braku) sa 34-godišnjim Holanđaninom Joritom Fasenom, direktorom jedne ruske konsultantske firme i vlasnikom lukusuznog dvospratnog potkrovlja u Vuršotenu. Čak se ne zna ni kako tačno izgleda Marija, a niko ne može da potvrdi da je to upravo Marija na slikama koje su se nedavno pojavile u medijima. Ono što ostaje znatiželjnicima samo su njene slike iz detinjstva, na kojima se pojavljuje s tatom, mamom i sestrom Katarinom, za koju se veruje da je u braku sa sinom jednog južnokorejskog generala.

Marija je rođena u Sankt Peterburgu 28. aprila 1985., a odrastala je prilagođavajući se očevim brojnim poslovnim angažmanima, uključujući i onaj KGB-ov u Istočnoj Nemačkoj.

Kad se porodica Putin vratila u Rusiju, otac ju je upisao u elitnu nemačku akademiju, a kasnije, kad joj je bilo 11 godina, u nemačku međunarodnu školu Fridrih Has u Moskvi. Kada je Putin ’’jurio’’ funkciju premijera, i ona i njena sestra ispisane su iz škole, a i iz bezbednosnih razloga dobile su obrazovanje kod kuće. Kad su odrasle, često su putovale van zemlje – ponekad u senci oca i njegovih službenih angažmana, a ponekad same, i to u Irsku i Italiju.

Na kraju su studirale na državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu, baš kao i njihov tata – Marija odnosno Maša biologiju, a Katarina (ili Katja) istočnjačke studije.

Sam Putin nikad nije priznao da njegova ćerka živi u Holandiji.

(Jutarnji list)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Toma says:

    Ovo na slici nije Marija,Putinova cerka.Slika je iz 2008 god. snimljena na jednom birackom mestu u Moskvi.Ovu devojku su juce pronasli u okolini Moskve i sa njom imali intervju novinari "Rusija 24".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *