Ko je najmoćniji balkanski bos?

Ko je najmoćniji balkanski bos?

14 maja 2014

108174028Najmoćniji balkanski diler, koji živi u Beogradu, 30 godina nije hapšen u Srbiji jer poslove obavlja preko posrednika, piše današnji Blic.

Moguće je, kako dalje tvrdi taj list, i da plaća mnoge državne službenike.

“Ukoliko ima saradnike to se može otkriti praćenjem njegovih kontakata i tragom novca, jer su te krtice na njegovom platnom spisku. Moguće je i da plaća mnoge državne službenike. To su oni koji su mu omogućili da razgrana legalne poslove“, rekli su Blicu u policiji.

Zbog toga što poslove obavlja preko posrednika, kako se navodi, ali i zbog saradnje sa stranim obaveštajnim službama, izbegao je hapšenje u Evropi, Južnoj Americi i Turskoj.

Inspektori koji godinama prate prate ovog bosa, čije ime beogradski list ne navodi, tvrde da je izbegavao hapšenje u Srbiji, jer nikada nije bilo dokaza koji bi ga povezali sa trgovinom narkoticima. On, povezuje velike proizvođače kokaina iz Južne Amerike i heroina iz Turske sa šefovima dilerskih mreža u Evropi.

“Sa svima komunicira preko posrednika, ne obavlja razgovore telefonom. Zato u Srbiji i nisu nikada prikupljeni dokazi za njegovo hapšenje“, rečeno je Blicu.

Jedini nalog za njegovo hapšenje postojao je u vreme “Sablje“, i to zbog veza sa zemunsko-surčinskim klanom, jer je uz pomoć njega, kako piše Blic, navodno drogu nabavljao Dušan Spasojević.

Kada je počeo sukob unutar klana i kada je Spasojević pokušao da likvidira Ljubišu Buhu, kralj droge se “sklonio“ u London, gde je ostao i nakon ubistva Zorana Đinđića, piše Blic.

Posle “izbeglištva“ u Londonu, vratio se u Srbiju, au Beogradu je razgranao legalan biznis, gradnja zgrada i držanje restorana. Posle niza godina, policija mu je prvi put upala u kuću u januaru u akciji “Grom“. U kući je nađeno oružje, a on je pozvan u policiju. Međutim, kako navodi Blic, oružje je registrovano na članove njegove porodice.

Blicu su u policiji rekli i da je ovaj Zvezdarac godinama interesantan stranim službama koje su Srbiji često slale zahteve za njegovu proveru. Takvi zahtevi su često stizali iz okruženja, zemalja zapadne Evrope, Amerike i Kanade. U dopisima su tražene informacije o njemu, ali stranci zauzvrat nisu davali nikakve informacije.

U praksi, takva komunikacija ukazuje na to da je bio saradnik stranih službi, rekli su Blicu u policiji. Uticaj i moć koju je ovaj Zvezdarac, odrastao u ulici Milana Rakića, imao u podzemlju, nikada se nije menjala. Bio je moćniji i od Željka Ražnatovića Arkana, navodi Blic.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *