КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД? Шабић тужио полицију Србије због открића да су Шаћири и Бехрами држављани Србије!

KO JE OVDE LUD? Šabić tužio policiju Srbije zbog otkrića da su Šaćiri i Behrami državljani Srbije!

18 avgusta 2018

Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja, verovali ili ne, brani Šiptare Đerdana Šaćirija i Valona Behramija, koji su tokom fudbalskog meča Srbija – Švajcarska na prvenstvu u Rusiji slavili zločinačku „veliku Albaniju“!

Šabić je podneo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv MUP jer su mediji objavili da su ova dvojica Albanaca rođeni u Srbiji i imaju srpsko državljanstvo, tvrdeći da je to krivično delo neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka (?!?). Da bruka bude veća, Šabić je planirao da goni i novinare koji su ovo objavili (!), ali je odustao jer mediji po zakonu ne moraju da otkriju svoje izvore.‘Kršenje zakona’

Šabić podseća da je pokrenuo postupak jer su se u nekim medijima pojavili izvod iz matične knjige rođenih za Šaćirija izdat u Vranju i izvod i uverenje o državljanstvu za Behramija koji su izdati u Kraljevu.

– Gradske uprave Vranja i Kraljeva obavestili su da su dokumenta izdale PU Gnjilane izmeštena u Vranju i PU za Kosovsku Mitrovicu izmeštena u Kraljevu na osnovu njihovih službenih zahteva. Imajući u vidu obim ovlašćenja u odnosu na medije, kao i garancije tajnosti novinarskih izvora, nije sprovođen postupak prema medijima. Ipak, pokrenut je postupak prema MUP i zatraženo izjašnjenje o tome da li je MUP dostavio medijima dokumenta i po kom osnovu je vršio obradu podataka o ličnosti. Nije primljen odgovor – navodi Šabić u saopštenju, dodajući da je ovo „kršenje zakona“.

– Ne ulazeći, do izjašnjenja MUP, u to da li je uopšte postojao i kakav osnov za obradu podataka u ovom slučaju, sasvim je izvesno da se redistribucija tih podataka radi obezbeđenja ‘pikantnih’ tema medijima nikako ne može dovesti u sklad sa zakonom, odnosno da predstavlja grubu zloupotrebu ovlašćenja. Navedene okolnosti ukazuju na osnovanu sumnju da u radnjama jednog ili više NN službenih lica MUP postoje elementi krivičnog dela neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka, za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora – naglašava Šabić.

Džabe ga plaćamo

I dok se iz MUP nisu oglašavali, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić kaže da je Šabić odavno prestao da radi posao za koji je plaćen.

– Nije krivično delo roditi se bilo gde na kugli zemaljskoj, ali za Rodoljuba Šabića očigledno jeste! Šabić odavno nije poverenik za informacije od javnog značaja, već političar u pokušaju koji bi da se nekako pridoda Đilasovom savezu jer misli da tamo može nešto da ućari. Običan špekulant – zaključuje Glišić.

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Veliki "legalista" -nikogović! Što ne podnese krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije, vlade i Narodne skupštine za kršenje Ustava i milion zakona do sada?

  2. rajko says:

    Još jedna manipulacija. Šabić jeste pošten čovek, a njegova kancelarija zaista radu ono što treba. O tome se u poslednje vreme više puta pisalo i iz njegove kancelarije su dolazile dobre vesti koje su ohrabrivale narod. To jako bode oči AV i njegovim barabama. Ne sme postojati ni jedan dobar primer u zemlji Srbiji koji bi pothranjivao nadu stanovništva da je pravda moguća, da će se istina saznati, da će kad-tad sve doći na svoje mesto. Narod treba obeshrabriti, naučiti ga potpunoj bespomoćnosti, da sedi sklupčan u svoja četiri zida i ćuti. Zato su pronašli način da neutrališu Šabića i njegov uticaj. Da li su ga pozivali da ne pravi diskriminaciju medju gradjanima, da li su ga ucenili, meni nije mnogo važno (ne verujem da su ga potkupili). Važan je efekat: da srpski narod doživi još jedno razočaranje. Zato ne dajte se Srbi manipulisati. Ovo je samo još jedna podvala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *