КО ЈЕ РУСКИЊА КОЈУ ХАГ ЖЕЛИ ДА УХАПСИ ЗАЈЕДНО СА ПУТИНОМ? Зову је „Мајка Русија“

KO JE RUSKINJA KOJU HAG ŽELI DA UHAPSI ZAJEDNO SA PUTINOM? Zovu je „Majka Rusija“

19 marta 2023

MEĐUNARODNI krivični sud (ICC) izdao je u petak naloge za hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina i Marie Aleksejevne Lvove-Belove.

Oboje se suočavaju s optužbama da su počinili ratne zločine povezane s ratom Rusije i Ukrajine. MKS navodi da su Lvova-Belova i Putin vršili nezakonitu deportaciju đece iz Ukrajine u Rusku Federaciju.Lvova-Belova, koja se u medijskim izvještajima ponekad naziva i Majkom Rusijom, radi kao komesarka za prava deteta u Ruskoj Federaciji, a na toj funkciji je od kada ju je Putin imenovao 2021. godine. Nedavno je dospela na naslovne strane kada je na svom Telegram kanalu podelila informaciju da pomaže u povezivanju ukrajinske dece sa ruskim roditeljima u nadi da će ih usvojiti.

U proleće 2022. Lvova-Belova je u svoju porodicu usvojila ukrajinskog tinejdžera. Dete je došlo iz Mariupolja, koji su napali Rusi. Ona je navodno iskoristila primer kao tranziciju koju čine ukrajinska deca kada stignu u Rusiju. Posle nekoliko meseci, ukrajinsko dete počinje da „voli“ Rusiju.

– Kada smo ih doveli na teritoriju Moskovske oblasti da se malo oporave, počela je priča da su negativno govorili o Putinu, govorili svašta ružno, pevali himnu Ukrajine ‘Slava Ukrajini’ i sve to – rekla je Lvova-Belova, prenosi BBC.

„Dakle, postoji ova vrsta negativnosti, možda u početku, ali onda se to pretvara u ljubav prema Rusiji.“

CNN je u februaru izvestio da Lvova-Belova nastavlja posećivati ​​teritorije pod ruskom okupacijom u Ukrajini i prati ukrajinsku decu nazad u Rusiju, gde ih potom usvajaju ruske porodice. Prema izveštaju, Putin je dao Lvov-Belovoj dozvolu da preduzme „dodatne mere“ za oporavak dece bez roditeljskog staranja na ruskim ilegalno pripojenim teritorijama Ukrajine, uključujući Zaporožje, Herson, Lugansk i Donjeck.

Lvova-Belova često deli fotografije i video zapise dece koja naizgled uživaju u novim porodicama na svom Telegram kanalu.

Međutim, ICC je presudio da je rad Lvove-Belove mračniji nego što se to činilo na društvenim mrežama. Navodbno je optužena za nezakonitu deportaciju dece i ilegalno prebacivanje dece iz okupiranih područja Ukrajine u Rusiju.

ICC je objavio saopštenje u kojem se navodi da su zločini počinjeni na teritoriji Ukrajine počevši od 24. februara 2022. godine, kada je Rusija pokrenula svoju agresiju na Ukrajinu. Operacija je ubrzo prerasla u rat punih razmera.

– Postoje razumni razlozi za verovanje da gospođa Lvova-Belova snosi individualnu krivičnu odgovornost za gore navedene zločine, jer je dela počinila direktno, zajedno sa drugima i/ili preko drugih – navodi se u saopštenju MKS-a.

Putin se suočava sa sličnim optužbama, a za ruskim predsednikom je izdat nalog za hapšenje zbog navodnog izvršenja nezakonite deportacije dece i nezakonitog prebacivanja dece iz okupiranih područja Ukrajine u Rusiju.

(Novosti)

KOMENTARI7 komentara

 1. Cp6a says:

  Smišljali su lažovi godinu dana gde da odapnu svoje otrovne lažovske strele. Smišljali, smišljali i smislili su, svaka čast, tamo gde najviše boli. Mi znamo, ali Rusi, Putin i ovi oko njega moraju iz ovoga da nauče da imaju posla sa monstrumima i najvećim lažovima na svetu. O da, zaboravio sam i previše sam reči potrošio za taj "ništa" deo sveta, gde su neke amebe u "ništa" sudu nešto uradile. Izvinjavam se.

 2. Žarko says:

  HAHAHAHAHAHA! Šeta se Putin po Mariupolju, neka idu da ga uhapse!!!

 3. Kulak says:

  Deca su trebala ostati u Donjecku da ih ukronacisti artiljerijom pobiju. Kao što su ih već pobili na stotine. Onda bi to po sramotnom ICC-u bilo pozitivno. I legitimno. Ovu odluku je ICC donio po nalogu američke duboke države, a cilj joj je da se oteža komunikacija V.V. Putina sa drugim državnicima u svetu. Kako svaka medalja ima dve strane, ovo je pozitivno za Rusiju u smislu da su Rusi definitivno shvatili da nema nikakvih mirovnih pregovora i da kijevsku nacističku huntu treba poraziti vojnim putem. Dakle, tući naciste do njihovog potpunog poraza svom snagom.

  • persida says:

   Svaki pregovor i dogovor bio bi poraz za Rusiju. Nacisti moraju da potpisu kapitulaciju i da se ponasaju u skladu sa svojim ropskim statusom.

 4. Kosovac says:

  Ala ste napisali antiruski članak, profesionalno, skidam kapu.

 5. Dražen Jovan Petrović says:

  Tekst kao da ga je napisao rusofob i srbofob Janusz Bugajski. To je ta matrica po kojoj lupeta. On za ustaške medije piše naručene tekstove u ovom stilu.

 6. Kosovac says:

  U početku novinarstva, novinari su bili pismeni i bili su poštovani isto kao profesori visokih škola. Kasnije su novinari napredovali veoma mnogo, tako da su iznudili definiciju da su Oni psi lutalice uvek u potrazi za novim gospodarem. Pa su onda razvojem Interneta, dopunili definiciju da su oni „Majstori FALCE“. ……………Mislim da su novinari postali majstori falsifikovanja samo zato što „papir trpi sve“, inače da sam na njihovom mestu, morao bih da berem kožu na šiljak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *