КО ЈЕ СЕРГЕЈ ШОЈГУ: Путинов први војник и личност од поверења, ЧОВЕК БРОЈНИХ ТАЛЕНАТА

KO JE SERGEJ ŠOJGU: Putinov prvi vojnik i ličnost od poverenja, ČOVEK BROJNIH TALENATA

23 decembra 2016

64350_shoigu_f-456

On je gitarista, slikar, poliglota, kolekcionar, vatreni fudbalski i hokejaški navijač, čak i stručnjak za istoriju. Ruski ministar obrane Sergej Šojgu je čovek brojnih talenata, pišu ruski mediji.

Kad se ne bavi gorućim pitanjima – borbe protiv takozvane Islamske države u Siriji, napetim odnosima s NATO savezom ili generalno politikom u zemlji, ruski ministar obrane Sergej Šojgu, čovek od poverenja ruskog predsednika Vladimira Putina, uživa u svojim hobijima.

Šojgu je inače najdugovječniji ruski funkcioner u post sovjetskoj eri, a u sve to vreme služio je na vrlo važnim državnim funkcijama, uključujući i ministarstva za hitne intervencije te kao guverner moskovske regije.

Ipak, kad Sergej Šjogu (61) ne radi, opušta se uz svoje brojne hobije.

Šojgu je otac dve ćerke i vatreni fudbalski hokejaški navijač. Izrazito voli da slika. Šojgu je i vatreni kolekcionar srednjevekovnog naoružanja, poput mačeva, samurajskih mačeva i bodeža. Stručnjak je za rusku istoriju, odnosno period istorije vezan za vladavinu Petra Velikog.

Vešt je svirač gitare i tečno govori čak devet svjetskih jezika, uključujući engleski, japanski, kineski i turski.

Šojgu je rođen 21. maja 1955. godine u Čadanu, u pokrajini Tuva. Otac mu je bio pripadnik domorodačkog tuvanskog stanovništva, a majka Ruskinja. Često se vraća u svoj rodni kraj kako bi se opustio.

(KreativnisvetBalkana)

KOMENTARI2 komentara

  1. Pero Joksimovic says:

    Mislim da se Sergejevo prezime izgovara Šajgu. Akcent je na drugom slogu, u kom slučaju se slovo "o" čita kao neakcentovano "a".

  2. Kulak says:

    Napred NAŠI!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *