КО ЈЕ ТО И ЧИМЕ уценио Србију да не може да скине Вука Драшковића са грбаче?

КО ЈЕ ТО И ЧИМЕ уценио Србију да не може да скине Вука Драшковића са грбаче?

19 октобра 2020

Аутор: Милијана БАЛЕТИЋ

У ОВИХ већ седам година бриселских споразумевања о српском КосМету, где је, после сваког, Београд давао део по део свога суверенитета, а окупатор ни корак назад од онога што је узурпирао, моју пажњу је потпуно заокупила – „шетајућа мудрост“ кроз српске проблеме по Балкану – Мирослав Лајчак!

Просто не могу да обуздам своје одушевљење овим најновијим, од ЕУропе специјално спакованим гуруом Србији, за убеђивање око КосМета, који је жестоко нагазио гас, одлучан да ствар приведе крају!Прво је 12. октобра на луксембуршком скупу шефова дипломатије чланица ЕУропе, покупио заузете им ставове и онда с њима запуцао у дводневну посету Приштини 13. а у Београду нас је дводневно обрадовао 15. октобра.

Свом походу на КосМет одмах је дао лични печат, па је оно до сада називано – „обострано признање“ – преименовао у „далекосежну одлуку о Косову“, коју, каже, очекује од председника Србије Вучића. Браво, геније!

Нема где ти нама ниси гурнут са – „далекосежним“ задатком – ево три деценије!

Прво нас је, још од ’90-тих „апсолвирао“ као амбасадор Словачке, с којим су прошетали кроз све ове просторе који данас обухватају „малу шенгенију“. Шарали су са њим кроз регион где је год требало развластити, отети и сломити врат Србима. Био је и гаулајтер у БиХ.

А кад су га инсталирали за посматрача и навијача на оном референдуму 1996. кад су се раздвајале Србија и Црна Гора – како је ту тек бриљирао!

Зато су нам га – као провереног „србофила“ – поново и увалили. Сад је добио задатак да Србију раздвоји од саме себе! Да Западу и Шиптарима обезбеди наш – својеручни потпис – „далекосежног“ раздвајања с КосМетом.

У Приштини су му Шиптари наглас рекли (изгледа по договору) да их не секира са помињањем Заједнице српских општина (ЗСО), о чему ће они одлучивати, али како они хоће, и то, након што се „обострано признамо“.

Он се похвалио како је тамо опослио немерљив део од задатога и разговарао са свим „факторима“, а онда су – и он и „фактори“ – након дошаптавања изашли са идентичним ставом, па ћу, да се не понављам, цитирати само њега: „Бриселским споразумом из 2013. и 2015. године, предвиђено је формирање ЗСО, али то до данас није учињено. То мора да буде основано у складу са Уставним судом Косова“.

Ма, дивно! Исука ти он нама уставну „снагу“ шиптаристана, а то што је у нашем Уставу – КосМет саставни део Србије – е, то се обеснажило!

А у Београду, 15. октобра, пред медијима – и пред председником Србије Александром Вучићем – Лајчак је поновио све о ЗСО, осим оно што је главно – „у складу са Уставним судом Косова“ – е, то је изоставио.

Зашто (?!) – па, по накнадној одлуци тог такозваног Уставнога суда, ЗСО нема извршну власт – шупља форма без значаја, сведена на фолклорно друштво!

Зато је Лајчак – гледајући нас у очи у сред Београда – и прећутао ту превару.

Најбоље да ме неко убеди како наш омиљени Запад није главни играч у овом двојцу отимања КосМета. Али, није то проблем – проблем је ако Београд пристане на ту маглу и шарену лажу. Е, то би онда био доказ да се не ради само о уиграној – двојној – превари!

То моје страховање поткрепљује и ова невиђена логистичка подршка старих им кадрова, а, Бога ми – и припремљенога подмлатка! Одједном сви скочише по свим моћним екранима са националном фрекфенцијом кроз Србију све до Црне Горе, да премреже мозак народу саветима и отварањем очију.Поново нам рехабилитоваше оне добро познате тумаче и поправљиваче „посрнулога“ српства. Нема којега нам свог „првоборца“ не гурнуше да нам препакује мозак, па да будемо – пресрећни „добитници“ компромисних решења – за наш КосМет.

А ово, што је Црна Гора, малко, мрднула са Брозовог пута – кап им је у пуној чаши! Не испуштају је! Мане им не би било да су искочили из фасцикле Четвртог конгреса Комунистичке партије Југославије у Дрездену 1928. – где су Србима забиберили судбину!

Сви поново и синхронизовано добише ударна места у разавећивању народа, „по овим питањима“. Нема ко нам није „објаснио“ да на КосМету “немамо ништа“ и да треба да будемо пресрећни ако „било шта добијуемо!

Ови издресирани професионалци – толико су забринути за наш душевни мир – па дају све од себе како не бисмо патили и гледали негативно – док нам отимају наше. Подучавају нас да будемо задовољни малим, да се радујемо, ако нам – било шта – од отетога, дају. Да ствари посматрамо весело, позитивистички – као полупуну, а не као полупразну чашу. Е – то је дресура!

А, у сврху тог им циља – нема ко нам од њих није зинуо преко екрана да нас баци у загрљај провереним непријатељима и посвађа нас са провереним пријатељима.

Да нам омили Запад и згади Русију! Да нам објасне да су Срби и све оно што нас чини Србима, од историје до данашњице, заједно са нашим историјским пријатељима – брука, срамота и застиђе – а сви наши непријатељи – узор и понос!

Да смо за све криви и да као кривци морамо да се покријемо по ушима и ћутимо!

А, ако ишта „добијемо“ – да будемо пресрећни – јер ионако нам ништа не припада. Треба нас припремити и „утућ у главу“ да се стидимо самих себе – бежимо од свог идентитета у други идентитет и народ – и то, не питајући за цену. А цена коју треба да платимо је толика да, ако је платимо – више се никада српски народ неће опоравити.

Тутње нам поново кроз куће Вук, Чанак, Чеда, разни прегаоци, „интелектуалци“, набеђене новинарске величине, истинољубиви научници, историописци…, који су се здали да нам објасне – где смо застранили и како да нас – опет – врате са странпутице.

Али, што јес-јес – милина их је видети! Сви очувани, пооднеговани, скупоцено одевени, задовољни, сигурни…! Види се да уживају жестоке бенефиције тог свог учествовања у срамним походима на свој народ и државу.

Наши западњачки пријатељи пазе своје првоборце! Провлаче их кроз све фазе и не остављају на цедилу! Сви су им удомљени. Сви имају своје фирмице, фотељице, функцијице, шофере, обезбеђење, ухлебије у управним одборима, уредничка месташца, емисијице…! Волео их народ или не волео, читао не читао, гледао не гледао, гласао или не гласао за њих – у свакој су владајућој гарнитури, ево већ преко две деценије! И увек имају своје „парче“ контроле над свима нама. И задату причу имају. И – верглају.

Чанак је пре неки дан у једној емисији имао задатак да упорно понавља како по централној Србији има 16 масовних гробница у којима су монструозни Срби сахрањивали невине Шиптаре побијене по КосМету, прикривајући тако свој злочин – те да се једино можемо искупити – донекле – ако им поклонимо КосМет.

А тек Вук (?!) – која је то колоритна личност. Човек је – поново – „писац“. Ти његови данашњи – политичко-навијачки памфлети у виду књига, написаних на основу „његовога истраживања“ српске историје – посебан су учинак.

Како је, тек, био темпиран за ратове ’90-тих! А његово припремање – за омиљеног вођу пробуђеног србства – обављено је преко романа „Нож“.

Представљајући се тада као српски националиста, имао је задатак да ломи Београд изнутра, како би му, то што може – а могао је – одузимао снагу за помоћ нападнутим Србима од Словеније, преко Хрватске до Босне и Херцеговине.

Када је одрадио тај задатак, онда се јавно одрекао свог националног „заноса“ и то прогласио својом заблудом. Као Новак Килибарда у Црној Гори. Они су међу упечатљивијим изданцима Брозових служби, који су до краја испунили задатак!

А сад – у овом задатку – напокон – говори и ради оно што мисли и што је, заправо, он. Његовом данашњем прозападном и НАТО лобирању, русофобији, острвљивању на Српску православну цркву, понижавању и окривљивању Срба, где год да су – краја нема. Сви србомрсци и србоубице – ваљда самим тим – за њега су невина божанства без мане, којима се требамо приклонити.

Сад, није Вук непознаница мени и генерацијама, који смо сведоци остављеног трага му кроз наш намучени и изварани народ ових последњих 30 година, а Бога ми, још и од ’68. – проблем су младе генерације.

Е, Вука – као онда нама – данас њима сервирају!

И, није да му се све то није исплатило – ако се то посматра са аспекта некога ко има ђон уместо образа. Стекао је огроман капитал – станови, куће, ресторани, пословни простори и то од центра Београда и елитних му брдашаца, па до Будве!

Данас његова странка, СПО, која не знам има ли још којега члана осим њега и жене му Дане – и сад је на власти – јер је владајућа СНС држи на својој листи! А Дана му, ни мање ни више, него Србију представља у Управном одбору НИС-а!

У осталом, ретко и има неко удобније место, а да се тамо нису и некадашњи „вуковци“ угнездили.

Што су некад јаче ударали и подривали Србију и Србе – боље су се снашли! Скућили организације, умрежили се по управним одборима, постали аналитичари, отварају очи народу, имају причу, портале, емисије…– све им плаћено. Нема ни једнога догађаја од животне и државне важности, а да нам их не позову да нас – они –посаветују.

Али, шта би то данас – од Вука као личности и његове идеологије – требало Срби и Србија да усвоје? То је питање.

И зашто га нико не сме скинути са грбаче народу?! Ко је то и чиме уценио Србију – коју Вук гази, откуцава, потказује, пљује – а она мора да га држи високо на пиједесталу, ћути и шени…?

Биће да нам је одговор, управо, дат преко таквих – као примера за наук – овде се не исплати бити частан и принципијелан човек – на ползу свога народа и државе!

(Факти)

KOMENTARI14 коментара

 1. Memoari Lude Danice says:

  E ljudi trebalo bi da shvatite strukturu današnje vlasti srbije, sve je to zaostatak prevrata od jedne socijalističke i federativne zemlje ka nazovi demokratskoj pri čemu se najveći šljam ove zemlje borio da dograbi neku vlast i uticaj. Najveći lucaci i siledžije su isplivale gore shvativši da zapad hoće da investira u promene naših raspadnutih zemalja bivše SFRJ da bi ih tako oblikovao po svojoj želji i eventualno pretvorio u kolonije za eksploataciju stavljajući ih pod uticaj svoje monetarne politike kreditiranjem. Ove naše budaletine od takozvanih političara su se primile na to svi do jednoga jer im se zadnjica otvorila najpre za marke, zatim za dolare i napokon za evro. Nije im bilo bitno koliko će i šta će sve ovaj narod morati da pretrpi. Svi oni su još uvek u istoj igri, ako ima koji nije ušao u ovu igru, ući će. Ovaj Drašković je bio i ostao neostvarena budala snova, najpre da bude predsednik na mesto predsednika Jugoslavije-SCG, zatim Srbije, u želji da bude priznat i zaslužan za promene u Srbiji, u vezi sa time on se još uvek bori protiv mrtvog Miloševića i njegovog režima a pošto mu to nešto više ne ide taj se još više okrenuo da radi protiv Srbije jer je postao neko ko želi da se osveti Srbima što ga nisu dosledno podržali. Najpre je bio strani plaćenik i izdajnik a sada je isto to samo i mnogo nešto gore, - zakleti protivnik svega srpskog.

 2. šiško says:

  Vuk drašković je čovek vatikana, ustaša koji je glumio četnika, majstor prerušavanja i prljavih političkih igara. Budući da je više puta u svojim životima obavio vrlo važne i korisne poslove za vatikan i ustaše, oni ga podržavaju i podržavaće ga svim sredstvima da se održi ako ne u samom vrhu vlasti, a ono na značajnom mestu na političkoj sceni Srbije sa kog može da širi kakav-takav uticaj i prikuplja dragocene podatke i utiske. Ne treba ga previdjati, ali mu ipak ne treba ni davati preveliki značaj. Takvih i sličnih u Srbiji ima kao pleve. Imamo mi i gorih guja u svojim njedrima sa kojima još nismo ni počeli da se obračunavamo, jer nemamo pojma ko su i šta su, niti imamo snage da krenemo u to razgrtanje.

 3. Suzuki Vitara says:

  Vuk, pravi naslednik svog oca Vidaka, koji pobi hiljade Srpske drce u Miljevackom kraju, zajedno sa Vladom Segrtom. Komunousrase i njihova deca, uvek na zadatom Valterovom putu, uvek, ali uvek zedni srpske krvi.

 4. VRSK says:

  To djubre je preživelo atentat u Budvi,šteta što mu je metak napravio ožiljak od petnaest cm po dužini a ne po dubini.

 5. Milutin says:

  Vuk Drašković pita neke ljude koji stoje oko kolone vozila koja se spremaju da krenu na miting u centar Beograda:"Jesu li spremni batinaši da mi prokrče put kroz onu rulju da stignem do bine?" Neko mu odgovara:" Ne brini, oni su spremni. Nego, jesi li ti zapamtio šta treba da kažeš?" Opet se čuje Drašković:" Jesam. Jesam. Ali samo da batinaši budu spremni!" Tako se rušio Beograd i Srbija 90-tih. Danas su neki novi Vukovci. Hoće li i njima sutra biti obezbeđena "zaslužena" apanaža za rušenje Srbije? Stvarno moramo postati izuzetno bogata zemlja da bi izdržavali sve narodomrsce koji služe da se kroz narod provuče okupaciona sluz koja kao slina guta svaki vid ljudskog dostojanstva.

  • bilje says:

   Sta reci ni kuceta ni maceta,nakaze otpad samo ljubi pare

 6. sasulja says:

  Dobro Srbija jos "funkcionise" ko je sve pljacka,pa dokle bre,pa zar u zemlji Srbiji u istinu ne postoje patrioti?Molim ti se gospode Boze,pogledaj i spasi ovaj srpski napaceni narod od draskovica,canaka,ceda i drugih slicnih njima.

  • Gospodi Pomiluj says:

   Da, Gospodi Pomiluj grešnu Srbiju a i Crnu Goru i ostale srpske zemlje i narod u dijaspori.

 7. rade says:

  Sjedne strane Vuk,Canak,ceda,Biserko,Kandic,Konstantinovic i dr,Sdruge strane krimosi,drolje prostitutke,polu ludi ljudi u rijaliti programima, u sredini narod ucmala masa koju predvode vlastodrsci nikad mocniji.Oruzje kojim se sluze su ovi nabrojani, pa se po definiciji desava ono,da sto je narod potlaceniji to je vlast vrha mocnija.Stradaju samo pametni,obrazovani,rodoljubivi i patriotski opredeljeni ljudi koji imaju svoje dostojanstvo ,ponos i postenje.Retrogradni tocak revolucije sve melje pred sobom.Nestaje kultura ,suverenitet nad prostorom srpstva,koreni se zatiru i srpski puk postaje polako puk anacionalnih zombija umrlih pod teretom lazno izmisljenih pocinjenih zlocina od strane srpskog naroda.Hvala Baleticevoj na izvrsnom tekstu!

 8. Djoka Brica says:

  Uvek mi je licio na Judu Iskarijota.

  • Carstvo Oca Silnoga says:

   Osim što je Juda Iškariotski za ovoga Vuka bio pravi amater. Juda se i pokajao i sam sebi presudio, a ovaj kurjak ubija nas jer njemu niko ne sudi. "Ostavite se gneva, za dan gneva Gospodnjeg, kada će Gospod Bog svakome od nas da uzasudi po delima našim."

 9. petrovgrad says:

  Dete komunizma, sin masovnog ubice Srba. Sledbenik ideja Joze Broza i ostalih jezuita. Ko je on da predstavlja bilo koje interese Srbije. Klasična štetočinja.

 10. Velika Metla says:

  Овога комуњарског испрдка треба физички ликвидирати. Толико су "задужили" он и његова татица Видак Страшковић србски народ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u