KО ЈЕ ВИДИ НЕ СТИГНЕ НИ ДА СЕ ПРЕKРСТИ! Од ове Путинове хиперсоничне ракете страхују све војне силе на свету! (ВИДЕО)

KO JE VIDI NE STIGNE NI DA SE PREKRSTI! Od ove Putinove hipersonične rakete strahuju sve vojne sile na svetu! (VIDEO)

29 septembra 2019

Ruska hipersonična raketa 3M22 „Cirkon“ biće nevidljiva za radar i izazivaće užas kod onih koji će imati toliku nesreću da je vide sopstvenim očima, piše portal „Avija pro“, pozivajući se na neimenovane izvore.

Portal navodi da će raketa biti napravljena od jedinstvenog kompozitnog materijala koji uključuje ugljenik i ugljenična vlakna, čineći oružje mnogo lakšim i gotovo nevidljivim za radar, odnosno sredstva za protivvazdušnu i protivraketnu odbranu.„Avija pro“ spekuliše da će kompozitni materijal „Cirkona“ biti sličan KIMF-u, koji se koristi za podmorničke balističke rakete 3M37 „Skif“. KIMF se proizvodi u fabrici UMATEKS u Čeljabinsku. To je lagan, ali čvrst materijal koji pruža dobru toplotnu zaštitu.

​Izvor portala ističe da će „Cirkon“, koji će leteti brzinom od 10.000 km/č, biti toliko usijan da će izgledati kao džinovska vatrena kugla koja proleće nebom.

„Neprijatelj neće moći da vidi raketu na svom radaru, ali će moći da je vidi kako juri sa horizonta. Tako će bukvalno unositi strah“, istakao je neimenovani stručnjak.

Početkom septembra, časopis „Popular mehanik“ je pisao da će američka protivraketna odbrana na nivou na kom se sada nalazi imati samo dvadesetak sekundi da obori ovu hipersoničnu usijanu kuglu.

„To jedva da je dovoljno vremena da komandant broda koji se brani shvati šta se događa, a kamoli da lansira rakete kako bi oborio nadolazeće hipersonične rakete“, zaključio je časopis.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u februaru zvanično predstavio raketu i objavio da ona može da leti brzinom od 9 maha (oko 11.000 km/č), a da ima domet od hiljadu kilometara.

KOMENTARI4 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Samo je mala efikasnost.

  • Republika Srpska says:

   kao i tvog botovanja za nacistički NATO pakt.

 2. Republika Srpska says:

  Najgore je muslimanima jer njihova molitva je najduža pa ne mogu da stignu nikako, a za zapadne nacističke hrišćane, oni možda i stignu da se prekste :-)))

 3. M says:

  Kako se nema vremena prekrižiti?!?Pa ima,ako raketa juri preko njega puno dalje!A onda ima razloga i vremena da i zapjeva koju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *