KО САД СМЕ ДА KРЕНЕ НА МОСKВУ?! Руси опремају Националну гарду застрашујућим оружјем, стижу и тенкови!

KO SAD SME DA KRENE NA MOSKVU?! Rusi opremaju Nacionalnu gardu zastrašujućim oružjem, stižu i tenkovi!

27 juna 2023

Ruska Nacionalna garda će dobiti teško naoružanje i tenkove, rekao je danas komandant te formacije Viktor Zolotov, nakon obraćanja predsednika Rusije Vladimira Putina na Sabornom trgu Kremlja.

On je naveo da je o tom pitanju razgovarao sa Putinom, prenose RIA Novosti. Zolotov je napomenuo da su borci Ruske garde kompetentno delovali tokom pokušaja oružane pobune proteklog vikenda.– Garda je u cilju sprečavanja krvoprolića sarađivala sa FSB-om, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom za vanredne situacije – rekao je Zolotov.

On je dodao da su pripadnici „Vagnera“ napredovali ka Moskvi tako brzo jer se državna vojska usredsredila na jačanje odbrane prestonice.

– Vrlo je jednostavno, svu svoju snagu smo koncentrisali u Moskvi – rekao je Zolotov, i dodao da je u petak i subotu bio u stalnom kontaktu sa Putinom.

On je istakao da će pripadnici Nacionalne garde u budućnosti biti opremljeni teškim naoružanjem i tenkovima.

Prigožin je ranije izjavio da su pripadnici Vagnera maršem prešli 780 kilometara za dan, i da su stigli na do samo 200 kilometara udaljenosti od Moskve, u, kako je rekao, “demonstraciji klase“ o tome kako je ruska vojska trebalo da vodi rat u Ukrajini.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    pa prešli su toliko jer niko nije pucao na njih a pustili su ih da se voze jer su amerikanci gledali iz satelita inače nisu hteli da dozvole poletanje avioan sa zlatom iz turske za prigožinovu "pobunu" ..tee kad su se "uverili" avion je odleteo i sa njim dukati..nisu bile poluge..kako su ih zajeb.rusi pričaće se o ovome sigurno u budućnosti..ako ne poelte A bobme ..a da su pojeli G na zapas u je očigledno jer neki potmiuli bes je odjednom tamo čak i u medijim kroz napisana pitanja "izabranim expertima" koja "novinari" kao papagaji čitaju a zatim "eksperti" čitaju svoju rolu i tako kao u školskom pozorištu ide predstava na BBC..ali ispod predstave u već napisanim pitanjim i odgovorim provejava taj potmuli bes glupana koga su šibicari izradili...tada kada sam gledao "eksperta" koji je sasvim nesvestan onog što mu je napisano ležerno i nezainteresovano čitao sa teletexta tada sam pošto je "ekspert" bio očigledno samo megafona..tada sam shvatio sav bes i uvijenu prenju koju je taj čovek potpuno ležereno nezaineresovano i nesvesno verglao..možda baš zato što je ljudskog magnetofona boleo K za sve to meni je prava namera i smisao onoga što je čitao namera pitanje-odgovor -zaključak teatra to upalo u oči...URADILI SU IH KO KONJE-- RUSI... I UZELI SU IM ZLATO ZA IZREŽIRANU NEPOSTOJEĆU POBUNU...SAD SAM SIGURAN U TO ...zato se sad od strane rusa plasira putinovo zajebavanje povodom "profezionalizma i brzine napredovanja"... ovo im putin i lukašeno pokazuju prstenac...da se upišaš:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *