КО СЕ ДРЗНУО НА ХРВАТСКЕ БРАНИТЕЉЕ: Протестни марш против ултрадесничара (ВИДЕО)

KO SE DRZNUO NA HRVATSKE BRANITELJE: Protestni marš protiv ultradesničara (VIDEO)

21 februara 2015

hrvatska142342554Protestni marš nekoliko stotina građana Zagreba, koji su pod geslom „Stop teroru šatoraša“ danas krenuli prema šatoru hrvatskih ratnih vetarana u Savskoj 66, završen je nešto pre 17 sati njihovim povratkom na centralni zagrebački Trg bana Jelačića, objavili su hrvatski mediji.

Učesnici skupa su se vratili na Trg bana Jelačića pošto im je policija blokirala pristup veteranima koji su se okupili na ulici u Savskoj, ispred hrvatskog Ministarstva branitelja.

Subotnje popodne je u Zagrebu na trenutke bilo napeto, zbog čega je, iz još nepoznatih razloga, policija privela tri osobe za koje se još ne zna kojoj grupi demonstranata pripadaju. Saobraćaj Savskom i Vukovarskom ulicom je nekovreme bio blokiran, a ponovno je pušten iza 16 sati.

Protestna kolona protiv, kako ih nazivaju, „šatoraša“, krenula je nešto oko 14.30 sati sa Trga bana Jelačića prema Savskoj 66, ali su ih policajci zaustavili na raskrsnici, nekoliko stotina metara dalje od šatora veterana.

Policija je svojim kordonom napravila tampon zonu i onemogućila direktan kontakt sa veteranima, kojih je po novinarskoj proceni bilo oko 700 i koji su se, uglavnom obučeni u vojne uniforme, okupili u Savskoj, gde su čekali eventualni dolazak protestne kolone.

U prvim braniteljskim redovima nalazili su se ratni vojni invalidi u kolicima, koji su uzvikivali „Hrvatska, Hrvatska“, a isti povici su se mogli čuti i sa druge strane.

Učesnici marša uzvikivali su i „Hoćemo da se slobodno krećemo“, „Hoćemo u Savsku“, „Mito i korupcija – hrvatska policija“, „Ovo je represija“, a jedan od demonstranata je policiji uzviknuo kako „braniteljima nije preprečavala put kada su se oni u protestnoj koloni kretali gradom“.

Protest je organizovan, kako su naveli u pokretu, protiv domaće ultradesnice, manjeg dela branitelja, koji „u strahu drži i politiku i institucije i iznad svega ljude“ u Hrvatskoj.

 

KOMENTARI3 komentara

  1. Zapadnjak says:

    Pa ne mogu vjerovati da se ovo događa,ovo je izvan svakog zdravog razuma,ovo je ponavljanje 1991.godine i prizivanje velikih nevolja u Hrvatskoj.Ovi ljudi,koji su se skupili ovdje i ovaj Burić podstiću na rasnu,vjersku i nacionalnu mržnju.Pa ako Hrvatska nije u mogučnosti da zavede red u državi,i da već jedanput počne sa razgovorima o odravljenju države onda neka zove da joj to napravi DNB,SAS,CIA,FBI,MOSAD,bilo tko,samo ne ovakvi ljudi,čudno mi je i nazivati ih tako.Ja ne znam tko ćita ove tekstove što mi pišemo,ali ako ih ćitate morate znati da su ovo stopostotni pokazatelji što se događa u banani Hrvatskoj.Morate biti svjesni da je davne *91.god.počelo isto ovako,sad na red dolaze paljenje i miniranje Srpskih kuća i lokala,pa onda likvidacija nepodobnih i "krivih"za sve i svašta.Pamet u glavu,ovo su ozbiljne stvari.

  2. Zapadnjak says:

    I da ovo možda nije uvod u nekakav Hrvatski majdan,zar nam to treba,još krvi?još razaranja protjerivanja,zbjegova a na koncu konca možda i gubitka države,ima nas malo,populacija nam je jako stara,inteligencija se izmiće iz ovog nerealnog i psihotičnog društva,nekultura i prostakluk,primitivizam i bahatost,naovom videu se vide nekakvi ljudi koji i negovore Hrvatski,nekakvi marginalci koji nisu pristali nigdje,spremni da kao ćopor hijena nasrnu na novinare,Bože,pomozi nam!

  3. Svetislav says:

    Pa nema vise toliko Srba za koje su sve okrivljavali, od posla pa do vremenske prognoze. Sada moraju da se pogledaju sami u ogladalo i normalno uplasili su se sta su videli. Medjutim i pored ovog, nece da priznaju da nista ne mogu dok ne saradjuju sa Srbima i vrate im oteto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *