КО СМЕ, ТАЈ МОЖЕ… Српски, Руски и Белоруски војници демонстрирали силу

KO SME, TAJ MOŽE… Srpski, Ruski i Beloruski vojnici demonstrirali silu

5 novembra 2016

115773_vs5_f

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je treći dan Multinacionalne vojne vežbe „Slovensko bratstvo 2016“ protekao u znaku uvežbavanja pripadnika Vojske Srbije i oružanih snaga Ruske Federacije i Belorusije na tri lokacije, na Pasuljanskim livadama, Orešcu i Aerodromu „Batajnica.

Kako se navodi, aktivnosti na Intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“ obišao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, u pratnji komandanta Kopnene vojske general -potpukovnika Milosava Simovića i saradnika.

115771_vs3_f

Nakon uvežbavanja jedinica u taktičkim radnjama i postupcima po temi „mehanizovana četa u napadu“, danas, tokom prepodneva obavljeno je pripremno gađanje minobacačima od 60 milimetara i protivoklopnim lansirnim oruđem „fagot“.

Uvežbavane su i letačke aktivnosti, a usledila su i bojeva gađanja iz helikoptera, nevođenim raketnim zrnima 57 mm i dejstva po ciljevima na zemlji protivoklopnim raketama, koje su realizovale posade helikoptera Mi-8 i „gama“.

115769_vs1_iff

U saopštenju se ističei da je general Diković izrazio zadovoljstvo tokom odvijanja vežbe i naglasio da protivteroristička operacija triju vojski zahteva najsavremenije metode i ozbiljan rad.

Dodaje se da je na automatizovanom tenkovskom strelištu „Orešac“, tokom prepodneva izvršen helikopterski desant pripadnika triju vojski, kao i uvežbavanje mešovitih timova za borbu protiv terorista na zemljištu s bojevim gađanjem, a realizovano je i bojevo gađanje po temi „Vod u napadu“.

115770_vs2_f

Na aerodromu „Batajnica“, kako se ističe, pripadnici Oružanih snaga Ruske Federacije realizovali su pripremu oklopnih transportera BMD-2 za desantiranje.

Multinacionalna vežba „Slovensko bratstvo 2016“ čiji je cilj unapređenje operativnih sposobnosti za rešavanje taktičkih i vatrenih zadataka za izvođenje protivterorističke operacije u multinacionalnom okruženju, realizuje se od 3. do 9. novembra na aerodromima i poligonima Vojske Srbije.

U taktičkoj vežbi učestvuje 212 pripadnika Vazdušno-desantne vojske Oružanih snaga Ruske Federacije, 56 pripadnika Oružanih snaga Republike Belorusije i 450 pripadnika Vojske Srbije.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kulak says:

    Volim Rusiju,Belorusiju i Srbiju

  2. Portopranco says:

    Tako,tako naši,to,to!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *