Ко су били најпознатији масони у историји?

Ko su bili najpoznatiji masoni u istoriji?

23 novembra 2015

masoni 546Nekada tajna lista sa podacima o dva miliona masona u istoriji sada će biti objavljena na internetu i otkriti uticaj ove organizacije na društvo.

Članovi su bili Oskar Vajld, Radjard Kipling, Vojvoda od Velingtona, a pričalo se da je pevač za kog se sumnjalo da je Džek Trbosek oslobođen zbog toga što je bio mason.

Među slobodnim zidarima bili su i ser Vinston Čerčil, Edvard VII, Džordž VI, Edvard VIII, istraživači Ernest Šeklton i kapetan Robert Falkon Skot, naučnici Edvard Džener i ser Aleksandar Fleming.

Kada je reč o ovim prostorima, poznati masoni bili su Vuk Stefanović Karadžić, Petar Petrović Njegoš, Dositej Obradović, kraljevi Aleksandar I i Petar I Karađorđević, Stevan Mokranjac, Stevan Sremac, Mihajlo Pupin, Ivo Andrić i mnogi drugi.

Listu će objaviti na internetu kompanija koja se bavi proučavanjem genealogije „Ancestry“.

(B92/Independent)

KOMENTARI3 komentara

  1. Apis says:

    Ovo je lupetanje. Sigurno je pisac nasao clansku knjizicu Vuka Karadzića.

  2. Aleksandar says:

    Za Andrića se zna da je brzo istupio iz masonerije jer nije hteo da plaća članarinu. Takav je bio, svaka mu čast. Inače se slažem sa prethodnim komentatorom.

  3. Paštrović says:

    Za Vuka nije ni bitno da li je ili nije bio mason. Bio je savršena gnjida od čovjeka, i takva gnjida nam je preporučila kako da pričamo... pišemo... čitamo... mislimo... volimo ili mrzimo... Tako nam je to, Srbi moji! Jednom izdaš i pljuneš na sebe, i tome nema kraja. A zašto sam još uvijek Srbin? Zato što smi mi Srbi jedini bili u stanju da se skroz na skroz ne ispišamo na same sebe. Kojim argumentom ja i svi Srbi ovo možemo da potvrdimo? Svetovidom i kućnom Slavom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *