КО СУ РУСКИ ШПИЈУНИ У ШВЕДСКОЈ: Данас без бркова, шешира и мантила

КО СУ РУСКИ ШПИЈУНИ У ШВЕДСКОЈ: Данас без бркова, шешира и мантила

22 марта 2015

spijun-agent_620x0 657Успешни, друштвено прилагодљиви и млађи – то је шведска верзија руског шпијуна.

„Они немају мантиле, шешире, ни бркове, добро су образовани, углавном су млађи него што је то био случај током совјетског периода, социјално су прихватљиви и познају компјутерске технологије“, описује руске шпијуне аналитичар шведске безбедносне службе Вилхелм Унге

И док овај аналитичар говори о многобројним вештинама које поседују млади руски шпијуни, шведска служба безбедности оптужује Русију да води „изванредне“ шпијунске операције, тако што трећину свог дипломатског особља у земљи користи за прикупљање обавештајних података.

Према Унгеу, шведска служба безбедности успела је прошле године да осујети неколико покушаја Русије да добије шведску технологију за своје војне снаге, а у њеном годишњем извештају Руска Федерација је идентификована као „највећа обавештајна претња против Шведске“.

Руски званичници из амбасаде нису коментарисали ове наводе.

Обавештајне тензије расту од октобра прошле године, када је Шведска приметила, наводно, руску подморницу у својим водама, иако шведски војска није могла да утврди одакле је подморница дошла.

Нордијски савет министара је прошле недеље одлучио да на „неодређено“ угаси руске информативне канцеларије са седиштем у Шведској.

(sputniknews.com)

KOMENTARI2 коментара

  1. Zapadnjak says:

    Da ugasi Ruske informativne kanale,koje to kanale da ugasi Švedska,jedna od najdemokratskijih zemalka Evrope?Zar je to demokratija pod čijim okriljem se uništavaju,da dobro ste pročitali,uništavaju male i siromašne ekonomski neprofitabilne zemlje,zar za račun Švedske izuzetnosti?

  2. s@Ša says:

    Šizofrenija je definitivno postala zarazna .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u