КО СУ ЗАИСТА СРБИ? Права истина о разлогу напада НОВОГ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА на Србе као нацију! ЕВО ЗАШТО ХОЋЕ ДА НАС УНИШТЕ!

KO SU ZAISTA SRBI? Prava istina o razlogu napada NOVOG SVETSKOG PORETKA na Srbe kao naciju! EVO ZAŠTO HOĆE DA NAS UNIŠTE!

15 decembra 2016

vitez-srpski-srbija-5

Više od jednog veka u srpskom narodu postoji mišljenje da su nas kroz istoriju napadali zato što smo na raskrsnici puteva. Danas nas osuđuju bez krivice, čak i kada pravi krivci istu priznaju, kao što je bio slučaj u nedavnoj izjavi Tuđmanovog ministra policije Boljkovca da su Srbi u Hrvatskoj napadnuti da bi se izazvao rat.

Ako smo nekada bili na raskrsnici puteva, pošto su putevi bili retki, da li smo to i danas kada puteva ima svuda? Ili razlog za neprestane napade na Srbe treba tražiti negde drugde?

Vode li baš svi putevi u Rim? Uvek kada je srpski narod stradao u novijoj istoriji, Rim, odnosno Vatikan, se nazirao negde u pozadini toga stradanja. Neki putevi svakako vode u Berlin ili Beč, Nemcima i njihovoj vekovnoj težnji da budu gospodari Evrope. Srbija je na tim putevima uvek bila kamen koji treba šutnuti. Jer su se o taj kamen razbijale njihove iluzije i lomila borna kola, od dvokolica do teških tenkova, prenosi Tv Best.

U eri globalnog sveta, kada je gotovo nemoguće sakriti i sprečiti širenje informacija i saznanja, istina ne može dugo ostati sakrivena. Iz tog razloga su se poslednje decenije prošlog i početkom ovog veka naročito intenzivirali napadi na Srbe.

Zašto im smetamo?

Smetamo im zbog toga što su Srbi jedini narod u srcu Evrope koji se nikako ne uklapa u njihovo viđenje i planiranje sveta i njegovog poretka. Smetamo im što smo jedini predstavnici bele rase koji su posle II Svetskog rata pucali na Amerikance. U Vijetnamu su to bili pripadnici žute rase, u Somaliji crne, u Avganistanu, Libiji, Iraku arapi i muslimani.

Smetamo im zbog našeg iskonskog osećanja pravde, koji nosimo u genima i zbog čega smo jedini narod na svetu koji, za razliku od njih koji ratuju uvek za zemaljsko carstvo, spreman na žrtve za carstvo nebesko.

Srpsko osećanje pravde oni su se uvek trudili da suzbiju nametanjem svoga prava. A po tom pravu Srbi nemaju prava na pravdu.

Zašto su nam falsifikovali istoriju?

Nama je falsifikovana istorija nanela više štete i poraza od svih ratova! Poražavajuća je činjenica da narod kao Srbi koji je od vajkada u vrtlogu svetske istorije, narod koji je morao kroz vekove da vodi tolike odbrambene ratove, tako malo uradio da svoju istoriju istraži kako treba, prikupi sve podatke i publikuje ih, napravi muzej kakav dolikuje jednom tako starom narodu bogate istorije. Umesto toga dozvolili smo falsifikatorima “zapadne škole” da nas lažu i prekrajaju kao da smo kamenčić pored puta kojeg šutira svaki putnik.

Srbima su planski uništavali istorijske zapise kako bi ih držali u neznanju i lakše vladali njima! Za vreme Prvog i Drugog svetskog rata iz Srbije je odneto oko 40 železničkih vagona arhivske građe. Nemački bombarderi su 6. aprila 1941. namerno bombardovali nacionalnu biblioteku u Beogradu, gde je uništen ceo fond od 350.000 knjiga, uključujući i srednjovekovne spise neprocenjive vrednosti! Uništi jednom narodu istoriju, uništio si ga kao narod. Srećom istina se ne može sakrivati zauvek, kad tad ispliva na površinu u punom sjaju.

Srpsku istoriju opisuju od šestoga veka, od vremena navodnog doseljavanja na Balkan, kao da nas pre toga nije ni bilo. A gde su nam onda živeli pradedovi? Ne padaju narodi sa neba! Sve je više argumenata u prilog teze o tome da je centar, izvor i kolevka evropske civilizacije Balkansko poluostrvo, u “primitivnoj Srbiji”. Balkansko poluostrvo je bio prvi naseljeni region iz koga su kasnije naseljavani ostali delovi Evrope. Srbi se ovde nisu doselili, već su tu živeli od svoga početka i odatle su se raseljavali. Od ledenog doba, obale Dunava su bile najbolje mesto za život jer je cela Evropa bila okovana ledom.

Vinča je najveće i najznačajnije istraženo neolitsko naselje, odnosno grad u Evropi i prvo veliko naselje koje je bilo sedište prve urbane evropske civilizacije pre devet hiljada godina. Kuće nisu imale dvorišta, pa je i to jedan od dokaza da to naselje nije bilo selo, već grad. Arheološko nalazište grada Vinča prostire se na oko petnaest hektara, i ne samo na ovoj lokaciji. Taj narod je živeo na prostoru koji je mnogo veći od današnje Srbije, a to je utvrđeno na osnovu 700 pronađenih lokaliteta van područja Vinče, sa arheološkim materijalom koji je po stilu isti kao materijal nađen u Vinči.

Prostirao se širom današnje Bosne, Srbije, Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Makedonije i Grčke. Nalazi iz Vinče potpuno su potirali tvrdnje germanske ili nordijske škole istorije da je evropska civilizacija nastala na severu kontinenta. Bogatstvo nalaza sa ovog lokaliteta (od keramičkih posuda, figuralne plastike, alata od životinjskih kostiju, glačanog i okresanog kamena, ostataka kuća) govori u prilog da je Vinčanska kultura na ovom mestu bila prosperitetna, što potvrđuje dugotrajnost naselja.

Geolozi su otkrili da je materijal od koga su Vinčanci pravili kuće i keramiku nije bila obična glina, nego mešavina lesa i veoma mekane gline kakva može da se nađe samo na lokalitetu između Slanaca i Velikog sela. To dokazuje da su imali razvijene tehnologije, pa ne čudi što su i prvi topili metale i pravili boje od minerala izvađenih u rudnicima na Avali. Vinčanska kultura otkrila je pre više od 7.000 godina tajnu pronalaženja ruda i topljenja metala i tako izvela najveću tehnološku revoluciju čovečanstva.

Prva pojava korišćenja metala u svetu registrovana je na području Srbije, na lokalitetima Pločnik i Belovode. Na nalazištu u Pločniku, pronađen je bakarni prsten, (kao i drugi razni komadi metala i kamene sekire) s početka petog milenijuma pre nove ere, koji je jedan od prvih metalnih predmeta proizvedenih na svetu. Pored Pločnika postoji još nekoliko lokaliteta u Srbiji.

Šta kaže nauka?

Dr Ben Roberts, sa univerziteta u Engleskoj, rekao je da se kolevka metalurgije pre 7.000 godina dogodila na tlu današnje Srbije.

U Vinči je stvorena prva azbuka i to pre oko 9.000 godina. Azbuka starih Etruraca identična sa vinčanskom, a ovo znači ne samo da Etrurci vode poreklo sa ovih prostora, a ne iz Male Azije, kako se uopšteno smatralo, već i da celokupna pismenost Evrope i Sredozemlja počiva na vinčanskom pismu.

Osim toga, zapanjujuće je da srpska azbuka ima čak 20 istovetnih simbola kao i vinčansko pismo, te je tako i ona nastala iz ove, a ne grčke azbuke, kako se i danas uči po školama. Činjenica da pismo nije “došlo” na Balkan, nego da se odavde širilo po evromediteranskom prostoru, bitno menja sliku predantičke istorije.

Kompletna germansko-nordijska škola, koja je smatrala da su Sloveni divlja plemena koja su u Evropu stigla iz ruskih stepa tek pošto su se ostali narodi civilizovali, pada ovim otkrićima u vodu. A to mnogi nisu smeli da dozvole, jer im je od širenja ovakvih laži zavisila egzistencija. Danas je već uveliko u celom svetu prihvaćeno da znaci iz Vinče predstavljaju pismo i to ne neko staroevropsko ili podunavsko, već vinčansko pismo.

Nacionalni simbol Srba iz Dunavske Srbije je krst sa četiri ocila (ćirilična slova s), i nalazi se u Vinčanskom pismu.

Nedavno su ugledni nemački Univerzitet u Tibingenu i Geološki institut u Hajdelbergu potvrdili da je arheološki lokalitet Belica kraj Jagodine najstarije svetilište Evrope. U naselju iz ranog neolita nađena najveća riznica praistorijskih umetničkih dela na svetu, sa oko 100 čovekolikih figura od kamena, kosti i gline, starih oko 8.000 godina. Na figurama iz Belice predstavljene su sve faze nastanka i razvoja ljudskog ploda, od začeća do porođaja. Ovakve predstave nisu nikada do sada zabeležene u umetničkom stvaralaštvu čovečanstva. Nemački stručnjaci su lokalitet kraj Jagodine nazvali arheološkom senzacijom 21. veka!

Danas se deci u slovenskim školama predaje neuverljiva, tuđa verzija “seobe naroda” i “varvarskih napada” u vreme raspada zapadnorimske imperije kao istina o doseljavanju Slovena na Balkan, koji su odjednom izronili iz nekih dalekih močvara, došli na Balkan i bez i jedne zabeležene bitke satrli civilizovane narode koji su ovde žiuveli! Samo zdrava i poštena nauka bi mogla da pomogne da se izađe iz začaranog kruga mržnje koju je Vatikan doneo na Balkan falsifikovanjem istorije, krstaškim ratovima ratovima, pokatoličavanjem i sakrivanjem istine!

Šta znači “Autohtoni” na zastavi “Velike Albanije”?

Ne bi li nekako izašli na kraj sa neposlušnim Srbima, oni su nedavno smislili novu intrigu. Albanci, jedini narod Evrope koji nije imao svoju borbu za nacionalno oslobođenje, i koji zbog toga i nema nacionalne heroje, već je morao da uzme Srbina Skender-bega za istog; najednom su postali Iliri, narod koji je mirno živeo na Balkanu, dok nisu došli zli Srbi i proterali ga u jalove Albanske gudure. Bez ikakvog naučnog dokaza Albancima se ovim želi dati istorijsko pravo na balkanske teritorije, naravno na štetu Srbije.

Arnautska plemena, koja nikada u istoriji nisu ispoštovala niti jedan sklopljeni dogovor, promovišu se u starosedeoce Balkana sa pravom da se legitimno bore za svoje “vekovne teritorije”. I sami smo svedoci da oni to zdušno koriste, trpajući u “Veliku Albaniju” ne samo srpske, već i teritorije sadašnjih država: Grčke, Crne Gore i Makedonije. Mislite li da će Evropski parlament doneti rezoluciju o tome?

Genetika kao neoborivi dokaz

Anatolij Aleksejević Kljosov, profesor na Harvardu, jedan je od osnivača DNK-genealogije – nauke koja razmatra brzine mutacija u DNK i na osnovu toga određuje vreme drevnih migracija, vreme davnih istorijskih događaja i mnogo toga drugog što je u vezi sa evolucijom čoveka, naseljavanjem naše planete po oblastima, kao i arheologijom, jezikoslovljem i rodoslovnim linijama sadašnjih ljudi.

Dr Kljosov je genetskim istraživanjima na prostoru Evrope došao do neoborivih naučnih dokaza:

“Haplogrupa R1a kod Srba seže mnogo milenijuma u dubinu vremena. Vinčanska kultura je njihova – Srpska. Od glavnih rodova kod Albanaca “dinarske” grupe (I2a) ima 12%, a kod Srba 33%, kod Hrvata 37%. I haplogrupe R1a kod Albanaca ima manje – 9%, kod Srba 16%, kod Hrvata 24%. Tako da određena količinska razlika postoji. I čime se ona kompenzuje? Trima haplogrupama, kojih je kod Slovena malo: to su E1b (28% kod Albanaca, 18% kod Srba i 10% kod Hrvata), J2 (20% kod Albanaca, 8% kod Srba, 6% kod Hrvata), R1b (16% kod Albanaca, 8% kod Srba, 9% kod Hrvata).

Drugim rečima, kod Albanaca ima više nosilaca haplogrupa koje nisu “iskonski slovenske”, i to ih ne čini starosedeocima.”

(TV Best)

KOMENTARI31 komentara

 1. Sanco Pansa says:

  Super clanak! Svaka cast! Hvala

  • ff says:

   Neka neko navede jedan slavni dan u istoriji srpskog naroda

 2. Batina says:

  Sve navedeno je istina.

 3. Vasilije says:

  Bez linka ne valja, sto kaze nas narod. Citiraj reference npr. MLA notacijom, bice uvjerljivije

 4. watkins says:

  Potpisujem

 5. Bagro crvena says:

  Istraživanja su vršili Amerikanci ( slovenskog porekla). Kljosov je utvrdio da je sve poteklo od plemena sa Balkana, od Srba! Naravno, to su Rusi prikazali u jednoj rečenici a na 1000 strana veličaju sebe( Srbi-Rusi, isto je) jer tako rade normalne države! Po Hrvatskim istraživanjima koje je uradjeno obimnije nego naše, Hrvati su iskonski narod al Srbski!

  • Jovan says:

   Slazem se da su Srbi=Rusi, Krajinci, Cesi, Slovaci, Luzicani,.. A srpski kalendar od 7524. godina i Vincanska civilizacija i pismenost datira oko 8000 i to potvrdjuje. Unistavanje milione knjiga srbskih i proizvodnja novokomponovanih narod i jezika, pravu istoriju pokusavaju sakriri, ali nadam se da uspeti nece.

 6. kuka says:

  Pojam novi svetski poredak koristili su svi agresivni, na dominaciju nad svetom orijentisani političari. On je korišten od vajkada, a možda je najtipičniji primer Napoleon koji je zapalio čitavu Evropu u nameri da stvori novi svetski poredak. Za svakog od njih to otprilike znači: "Daj da ti ja uzmem što više mogu, dok mogu." Napadi na Srbe i Ruse se beleže takodje od početka istorije. Veliki Rim je osnovan na sedam srpskih brežuljaka, a uskoro je obuhvatio i etruske gradove i sela. Sve današnje evropske države kriju svoje zločine prema Srbima i Rusima, neka ih ima više, a neka manje.

 7. pera says:

  super je prica ali ja tvrdim da nije potpuno tacna! Srbi su pleme koje se pre 8000 godina doselilo iz podrucja Indije preko bliskog istoka na balkan jedna grupa! Druga grupa preko Kine i Mongolije na tlo danasnje Rusije a od datle skoro po celoj evropi! na tlo Indije dosli ste sa mitske Atlantide pre potopa!

 8. Siniša says:

  Evo oblasti u kojoj niko ne može da zabrani Dijaspori da se organizuje i plaća širenje istine. Osim Nacionalne geografije imaju na raspolaganju za širenje istine i druge jako gledane TV kanale (Discovery, History, ...), štampu, internet (razne Vikipedije). Kada su mogli da prikazuju seriju o nepostojećim "hrvatskim kraljevima" nepostojeće Hrvatske (u to vreme a i do pre 97 godina kada su ih Srbi uveli u državnost, nakon davanja gena, jezika, pisma i teritorija). Za pare svakako. I "naši" medijumi informisanja će za pare da objave kratak prikaz i gledanijem terminu ili bar Oglas na prvim stranicama štampe. Tu su i razne Tribine, predavanja po Univerzitetima, ... To je lobiranje za Srbiju. Kada može Soroš da daje pare za laži mogu i oni za istinu. Nije teško! Jedini ozbiljan veliki poduhvat su izdanja Katene mundi, pre svega kroz izdavanje trotomne enciklopedije i Magnum Krimen. Za pohvalu su i manji izdavači (Pogled, Vesna i sinovi, ...).

  • Dule says:

   Siniša, i ja isključivo kucam ćiriličnim pismom ali kada pošaljem komentar, on se prikaže na latinici? O čemu se radi? Hvala

 9. pera says:

  Festoski disk sa Krita preveo je Genadij Stanislavovič Grinjevič pomoću slovenskog slogovnog pisma, jer su i kritsku i etrursku civilizaciju osnovali Sloveni. Prevod glasi: "Ovo mesto u svetu božijem, na koje vas je poslao Bog, okružite gustim redovima štitite ga danju i noću. Nema drugog mesta do onog za kojeg se voljom za božiju moć borite. Gde vi budete, potomci vaši će biti, njiva će biti, divnog života. Dok mladost veseli oči, nikuda odatle nećete otići. Takvo mesto neće postojati dok ga mi ne stvorimo u ovom svetu božijem."

 10. Marco says:

  Bravo Kralju

 11. milutin says:

  uz sve patriotske komentare, vec dugo vremena se pitam, sta je zaista bilo u delu knjiga unistenih nemackim bombardovanjem Beograda, kad su- kazu izgoreli navredeniji istorijski rukopisi istorije SRBIJE?_aKO SE SETIMO DA SU VEC OD POINIH VLADARA NEMANJICA MNOGI MANASTIRI PA I HILANDFAR PREPISIVALE SVE TADA POZNATE ISTOIJSKE RUKOPISE O SRBIMA, KAKO JE MOGUCE DA POSLE TOLIKO GODINA NEZAVISNE KRALJECVINE sRBIJE POD kARADJORDJEVIĆIMA NISU NACINJENI BILO KAKVI PREPISI TIH, TAKO VAZNIH DOKUMENATA?gde je naswa poznhata resavska skola da to umnozi ili publikuje, gdee su toliki istoricari i vec ustanovljena Akadeemija nauka, da o tome da bilo kakav osvrt uili nacini prepis?Samo se konstatuje da je tu izgorelo 350.ooo najvrednijih knjitga koje su uredno smestene u biblioteku dqa bi i bez bomnbardovanja biole unisrtene od vlage uili zavoravljene na plicama biblioteke.?IUma li bilo kakav zapis o tome koje su to tako vazne njige da za njih niko i ne zna i dfa nisu unistene bomardovanjem, valjda bi onda znali ko smo i koliko smo vazni kaoi nacfija.? Voleo bih da neko od ucenih 8i pozvanih odgovori na ovo pitanje pa dea jednom zauvek ynamo nsta je Nemacka ucinila nasem kulturnom blagu i zasto niko nikada nije pšodneo zahtev za ostetrom bar u tom delu nase kulturne bastine?!

  • Jovan says:

   Karadjorddjevici i Obrenovici(a i "srbi"posle 1941) su radili po nalogu Novog Poretka tako su rusili Avalu, Njegosevu kapelu, i gradili spomenike po obliku Novim gazdama. Stare knjige nisu bile u milosti tadasnjih istoricara. Da ti napravim poredjenje to bi bilo kao da danas vlada i SANU stampaju istinu da je genocid u Srebrenici VELIKA LAZ, da je Racak i Markale laz; Svi znamo da je propaganda i laz ali na TV i zvanicno cak i u udzbenicima stampa se lazi o srpskoj agresiji cak i u UN. Mozes da zamislis tek kako bilo kada je bilo mnogo teze stampati.

 12. Naucnik says:

  moz' da bidne al' ne mora da znaci. Kad se analiziraju Y haplogrupe (sto govori o poreklu po ocevoj-muskoj liniji) ne ispada bas sve tako kako je gore navedeno. Na primer, G haplogrupa preovladava u nalazima Starcevacke kulture (koja je jos starija od Vince) sto bi reklo da su to starosedeoci Srbije i Balkana a zastupljena je sa manje od 4% medju Srbima. Pravi Srbi pripadaju ili grupi I2 (33%) ili R1a (20%), jer su to dve najzastupljenije medju Srbima. Istice se i E grupa sa 14% a sve ostale su do 5% pojedinacno. Dakle, kako cemo da racunamo ko su pravi Srbi? Ovo podvojavanja, kao mi smo ovo a oni su ono, nikuda dobrom ne vodi. Pokazano je i dokazano, genetski, da su Srbi, kao i svi ostali, mesavina raznih naroda i Bog bi nas video kada bi poceli da uocavama slicnosti a ne razlike sa ostalima. A pogotovo da izbacimo iz glave versku opredeljenost koja je varirala puno puta i medju Srbima bas kao i kod ostalih. E onda moze od nas nesto da ispadne.

 13. Dusica says:

  Moje uverenje je da su Srbi potka svih naroda Evripe i dela Azije i Afrike .A kroz vreme se to menja i sve vise nestaje Srbin kao pojam a sto je tako ne znam a clanak nisam citala

  • Aleksandar says:

   Da bi čovek naučio da piše, prvo mora da nauči da čita. Na žalost, u današnje vreme je normalno da nas čak predvode ljudi koji nisu još uvek naučili da čitaju, a vode u "Bolju budućnost" ljudi koje ne zanima da čitaju, već samo tako pišu ono što oni hoće . . .

 14. DRAGANeskovic says:

  Nevidim šta je to problem za nas što neko, bilo ko ima takve namere, ako ih ima, to za nas nije problem, za nas je problem što neznamo da im odgovorimo, još žešće i još nemilosrdnije i bezočnije. Odgovor je moguć da bi kroz "odgovor" eliminisali neprijatelja. Nemislim na oružani ogovor da uđemo u ratn sa njima, naprotiv treba koristiti njihov sistem vrednosti, onaj sistem vrednosti koji oni žele da postignu svoj cilj sa nama. Taj njihov sistem vrednosti kada bi ga aktivirali za nepunih 6 do 9 meseci kompletno sve uzročnike bi poslali tamo gde im je danas mesto a nisu tu gde bi oni trebali danas da budu.

 15. Ne Utralac says:

  @naucnik Mudro zboriš.

 16. Adam Najstariji says:

  Tokom srpske istorije nastale su dve politicke strategije. Jedna je zastupala ideju da se treba potciniti velikim silama da bi se prezivelo, druga da se treba odupirati po svaku cenu da bi se ocuvala nezavisnost i identitet. Negativna strana prve opcije je bio gubitak nezavisnosti i identiteta, negativna strana druge opcije veliki materijalni i ljudski gubici. Veoma retko bi se desavalo da neka velika sila ponudi Srbima takvo saveznistvo od koga obe strane imaju koristi - zahvaljujuci tome Srbi jos postoje. Nekada Srbi ( t.j. njihovi vladari) nisu imali izbora, nekada jesu, ali su napravili pogresan izbor. Tacno je da se Srbi ne uklapaju u danasnji svetski poredak. Nije tacno da su jedina bela rasa koja je ...Amerikance - Rusi su im oborili U2 i 80-tih jedan putnicki avion. Do sada geneticari nisu utvrdili da Srbi nose u genima iskonsko osecanje pravde, a sumnjam da se po tom pitanju bitno razlikuju od drugih naroda. Cudi me da se to iskonsko osecanje pravde slabo ispoljava u civilnom zivotu, u mirnodobsko vreme. Srbi su se za carstvo nebesko uglavnom zrtvovali u pesmama i samohvalama, dok su uglavnom ginuli u ratovima za zemaljsko carstvo, jer srpski vladari nisu mogli ili umeli da srpske interese usklade sa interesima velikih sila. U Srbiji se za istoriju izdvaja malo para, ali zato ima dosta onih koji radi zarade unistavaju arheoloska nalazista. Mada je tacno da rat protiv nekoga obicno prati i napad na njegov identitet i istoriju. Voleo bih da vidim neke dokaze da su Srbima planski unistavali istorijske zapise kako bi ih drzali u neznanju. Danas niko ne smatra da je evropska civilizacija nastala na severu, osim ponekog zagrizenog naciste. Kako je etrurska azbuka identicna sa vincanskom, ako ima bar tri puta manje slova. Etrurce i Vincance razdvaja nekoliko hiljada godina, gde se ta azbuka krila u meduvremenu. Sva pisma koja su nastala urezivanjem linija izgledaju slicno, jer se radi brzeg pisanja tezi da slova koja se cesto koriste, budu sto jednostavnija. Albanci jesu imali borbu za nacionalno oslobodenje od Srba i Makedonaca. Moze se reci da je njihov identitet nastao u borbi protiv Srba. Sto se tice Ilira, njihovi potomci su i danasnji Srbi i Albanci, pitanje je u kolikoj meri. Vizantijski izvori kazu da su Sloveni i Avari iz Podunavlja upadali na Balkan, da je deo stanovnistva pobegao ili pobijen, a da su deo odveli u zarobljenistvo i kasnije ukljucili u svoje redove. Srbi i Hrvati su dosli iz Bele Srbije i Bele Hrvatske, a Vizantija im je dodelila opustelu Dalmaciju da bi je stitili. Ako je to tacno to bi bio redak slucaj kada su Srbi saradivali sa nekom velikom silom na obostranu korist. Nisu nista oteli, vec dobili u zamenu za uslugu.

 17. Adam Najstariji says:

  Svi muskarci koji imaju istu haplogrupu poticu od istog zajednickog pretka i imaju istu mutaciju na Y hromozomu. Svaka haplogrupa ima veliki broj podgrupa - subhaplogrupa koje su definisane novijim mutacijama. Ima dve vrste genetickih istrazivanja, jedne analiziraju DNK sa arheoloskih nalazista, i do sada su pokazale da su pre neolita haplogrupe R1a i R1b preovladivale u danasnjoj Rusiji, a u ostataku Evrope haplogrupe C i I2. U neolitu sa poloprivredom se iz Male Azije prosirila haplogrupa G kroz Podunavlje do Atlantika, dok su C i I2 postali manjina. Do sada R1a nije naden u neolitskim kulturama Podunavlja. U bronzanom dobu R1b je krenuo na zapad i postao dominantna haplogrupa u zapadnoj Evropi. Seobe su bile ceste i vrlo mali broj ljudi moze reci da su njihovi preci s oceve strane nisu pomerili hiljadama godina. Druga vrsta su analize DNK danasnjih ljudi, iz kojih se matematickim putem rekonstruisu njihove genealogije, t.j. kada je i gde ziveo njihov zajednicki predak. Jednu od tih matematickih metoda je razvio dr. Kljosov. Izracunato je da su haplogrupe R1a i I2 stare preko 20000 godina. Na podrucju od Britanije do severne Afrike, Bliskog Istoka, Indije i Rusije pronadene su neke veoma stare i retke podgrupe R1a tako da je vrlo tesko tacno odrediti odakle potice R1a. Kljosov smatra da se ona selila od Rusije do Indije, pa preko Bliskog Istoka do Balkana, odakle se rasirila po Evropi i preko Rusije napravila jos jedan krug do Bliskog Istoka i Indije. Za Srbe je bitna podgrupa R-M198 nastala pre oko 14000 godina, koja se pre 8500 godina podelila na dve podgrupe R-YP1051 i R-M417, sto odgovara vremenu sirenja neolitskih kultura iz Podunavlja. R-YP1051 je danas vrlo retka na podrucju od Balkana do Britanije i nju ima mozda 1-2% Srba. R-M417 ima oko 50% Rusa, kao veliki broj Slovena, Germana, Indijaca, Iranaca, cak i poneki Arapin. Nju ima 15-20% Srba. Ali kod Srba preovladuju vrlo mlade podgrupe stare oko 2000 godina, ceste kod Slovena, sto ukazuje da se R-M417 vratila na Balkan sa seobom Slovena, gde su ih docekala braca sa R-YP1051. I2 takode ima brojne podgrupe po Evropi sve do Kavkaza. Oko 30% Srba ima uglavnom mlade podgrupe I2 stare oko 2300 godina, prisutne kod drugih Slovena. U Dalmaciji, zapadnoj Ceskoj i Nemackoj javlja se podgrupa I-Z16983 ciji pripadnici imaju zajednickog pretka koji je ziveo pre oko 1500 godina, sto svedoci o bliskom srodstvu balkanskih i polapskih Srba. Dakle preci vecine danasnjih Srba dosli su sa seobom Slovena.

  • Vasilije says:

   Glupost najveca. Ne postoje tzv "Sloveni". Jer sta znaci "Sloven"?? Ko je to uveo u upotrebu i zasto? Ima li ijedan drugi primjer da se koristi takva zamjenica u demografiji?? Nema. To je sve iz iste kuhinje kao i baljezganja i falsifikati Porfirogenita. A razlog za sve to je jasan: eko bi Evropa priznala da su tzv. "Sloveni" staroslavni Srbi, priznala bi i da je Evropa srpska ! U tom grmu lezi zec. A zahvaljujuci dr Dereticu, istina je isplivala na vidjelo. Dakle, ne postoje nikakvi 'Sloveni'. Slavjani, Sarmati, sve su to Srbi. A Srbima u cast, Rusija je imenovala svoju najsnazniju raketu dosada, koja moze da probije svaki zapadni stit: hipersonicna raketa SARMAT, dakle SRBIN. Da li su se selili Srbi? Jesu. Neki su ostajali a neki su se selili. Seoba Srba je seoba tzv "Slovena". Cus Slovena. Nije nego.

 18. Mrki says:

  Dosta realan i pametan odgovor

 19. Paštrović says:

  Bravo ti ga, "Vasilije". I da nam Jovo još dugo godina poživi, na žalost i muku srbskih dušmana!

 20. Dzole says:

  Ma mi smo bolesnici ,sad ce ispasti da su Adam i Eva bili Srpskog porekla ha ha ha.Ma mi smo po nama nebeski narod niko kao mi nije zaljubljen u sebe samog ili se to zove bolest.Nismo uopste realni a necemo istinu reci,zbog toga smo u velikoj zabludi i krizi iz koje necemo izaci dok se ne osvestimo nazalost precenjujemo sve sto je Srpsko i uvek smo mi zrtve,ili uvek smo u pravu kako to moze biti onda smo mi po nama nepogresivi Andzeli.

 21. I L I R K E L M E N DI says:

  To su lazi i propagande, kako kod Albanaca moze da ima više Slavenski Gena nego kod sami Srba. Nemozete ukraditi više historiju, to i sami znate da Srbi sve su izgradili u bazi lazi. Zna se ko su starosedioci Iliro- Pelazgi- Albanci , i ceo svet zna ko si Serbi kao Slaveni Juzni i kada su došli u ovo prostorije. To su puno dojazi jedan od tih bitni dokaza je i Slavenski jezik slični drugi Slavena poput Rusa, kao njihovi brača Slavenska. Ostavite te bajke neče više niko da vas veruju, ni vaša brača Rusi.

  • Simeon says:

   Ilirke, pre 10 hiljada godina 4 grupe naroda, koje mi nazivamo "Vlasi" su se prvi vratili u Evropu posle mini ledenog doba. Hercegovci, Crnogorci, Južna Srbija, sever Makedonije, Kosovo i sever Albanije su njihovi potomci. Iliri su nestali sa Balkana, sad ih ima u južnoj Aziji u malom broju.Istina je da ljudi iz napomenutih krajeva imaju svoju posebnu genetsku strukturu koja se u svetu samo još može naći u Skandinaviji. Najvažnije je da narod shvati da izjašnjavanje i religija nisu obeležja nacionalne pripadnosti, nego genetska struktura. Moje poreklo je iz tih krajeva Jugoslavije,sad moje prezime nose pripadnici sve 3 "nacije", a istina je da smo nešto četvrto.

 22. Pingback: KO SU ZAISTA SRBI? Prava istina o razlogu napada NOVOG SVETSKOG PORETKA na Srbe kao naciju! EVO ZAŠTO HOĆE DA NAS UNIŠTE!

 23. Aleksandar says:

  KOSOVO JE SRBIJA UVEK BILO UVEK BICE DOK JE SRBA I SRBIJE!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *