Ko sve želi mesto premijera Srbije?

Ko sve želi mesto premijera Srbije?

25 februara 2014

Vucic Dacic DinkicSigurni kandidati za premijera pred parlamentarne izbore su: Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Mlađan Dinkić i Boris Tadić – saznaju „Novosti“.

Prema našim informacijama, ostale značajne stranke neće ni u finišu kampanje javno lansirati svoje adute za prvu fotelju u Nemanjinoj 11.

Ubedljivo najviše šansi da preuzme novu vladu ima Vučić, jer sva istraživanja pokazuju da naprednjaci imaju najveću popularnost i najsnažniji koalicioni kapacitet. Takođe, svi vodeći funkcioneri SNS poručili su da žele da vide svog lidera na čelu izvršne vlasti.

Ni aktuelni predsednik Vlade ne odustaje od svog kabineta:

– Kampanju zasnivamo na našem predsedniku Dačiću i na rezultatima koje je postigao za Srbiju. On je naš neprikosnoveni kandidat za sve najvažnije funkcije u državi – kaže za „Novosti“ Dijana Vukomanović, potpredsednik SPS.

U taboru Borisa Tadića dobili smo potvrdu da je upravo bivši šef države kandidat koalicije okupljene oko Nove demokratske stranke:

– Lideri svih stranaka preokupirani su time ko će zauzeti koje mesto u Vladi. Ne bavimo se raspodelom funkcija, jer je najznačajnije pitanje kako zaustaviti pad standarda. Prirodno je da Tadić, kao lider NDS, bude na čelu tima koji će implementirati viziju evropske Srbije, za koju se zalagao celog svog političkog života – kaže nam Marko Đurišić, šef izbornog štaba NDS.

Suzana Grubješić, potpredsednik URS, rekla je za „Novosti“ da oni imaju kandidata i za gradonačelnika prestonice i za premijera i da bi to sve stranke trebalo da objave:

– Najbolji kandidat za premijera je Mlađan Dinkić.

Demokrate neće objavljivati svoj predlog za predsednika vlade do kraja kampanje:

– Ovo nisu izbori za premijera, već za parlament, a mi imamo najstručnije ljude na poslaničkoj listi – poručila nam je portparol DS Aleksandra Jerkov.

DSS: IMAMO OZBILjNOG ČOVEKA

U DSS nam je rečeno da oni najpre traže od naroda poverenje za političku, vojnu i ekonomsku neutralnost Srbije:

– Ako DSS pobedi, kandidovaćemo ozbiljnog čoveka na čelo vlade. Državi je danas potreban takav čovek da je vodi.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *