КО ТИ ЈЕ БИЛА БАБА ХАШИМЕ? Шиптаре разбеснело сазнање колико имају српске крви!

KO TI JE BILA BABA HAŠIME? Šiptare razbesnelo saznanje koliko imaju srpske krvi!

22 jula 2018

(foto: Youtube printscreen)

Kosovski Albanci, uključujući njihove lidere Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja, imaju srpske krvi, a to ih nervira!

Mustafa Nanos, novinar i politički analitičar iz Albanije, izneo je tvrdnje da Albanci sa KiM imaju srpsko poreklo, što je, logično, izazvalo burne reakcije među njima, jer im ne prija da čuju tako nešto.Istovremeno, Mrdmend Meja, univerzitetski profesor sa Kosova, podelio je na Fejsbuku studiju koja se bavi pitanjem porekla Albanaca. Na osnovu studije izgleda da je poreklo Albanaca blisko grčkom, sicilijanskom i vlaškom, dok je više od 60 odsto gena Albanaca približno isto kao kod Srba.

Božidar Kljajević, poznati etnolog i istoričar, kaže da je studija veoma realna.- Albanci kojima ovo nije prijatno da čuju treba da se pomire sa istinom. Ne znam da li baš 60 odsto njih ima srpske gene, ali 40 odsto je sigurno. Albanci vode poreklo iz oblasti koja se zvala Albana, a nalazila se na južnim delovima Kavkaza i Kaspijskog mora, odatle su došli u 12. ili 13. veku i naselili se u južne delove Epira. Posle su pokušali da pređu u južnu Italiju i na Siciliju, pa je jedan deo uspeo, a deo je vraćen. Ovi što su ostali u Epiru bili su deo skitačkih plemena bez jezika, tradicije, ičega, a na kraju su otišli na sever u albanske planine – objašnjava Kljajević.

Dolazak Turaka je sve promenio.

– Prvo su poturčeni Srbi koji su živeli na prostorima Albanije, bilo da su pravoslavci ili katolici, a kasnije su Turci nastavili osvajanja na sever i albanizovali su se svi. Na prostorima severne Albanije imate albanska plemena Hoti, Kastrati, Klimenti, Krasnići, a oni svi imaju srpsko poreklo, kao i pleme Gaši, koje je čak u rodu sa Bjelopavlićima i Dukanićima. Skenderbeg je srpskog porekla, deset kolena iza njega su sami Srbi. Ta analiza je samo potvrdila da smo jedan narod sa različitim imenima. Naš prvi svetac Jovan Vladimir sahranjen je u Albaniji i taj grob čuvaju neki čestiti Albanci. Isto tako su Makedonci kompletno poreklom Srbi, a to neće da priznaju – objašnjava istoričar.

KOMENTARI8 komentara

 1. SiNiša says:

  Malo je Srba u Srbiji koji su i 100% srpskog porekla, generacijama u nazad. Desetine vekova se vodi protiv-srpska politika i eto daje rezultate... Pod okupacijom je to još teže. Ne možete ljudima da objasnite da imaju svoje Pismo i pravo na njegovo korišćenje jer su lakši izgovori, poput onih kod pušača "... mou ja da ostavim pušenje ali nije mi sada do toga i sl. nebuloze) a kamoli da su pod OKUPACIJOM, i usisavanjem u NATO to postaje i faktičko stanje.

  • istinabooli says:

   Opet vi Srbi stoko jedna. Kolka vam je plata? 2 evra. Razmislite o tome. Lep pozdrav iz Portoroza u Sloveniji

   • rajkoo says:

    Pa nije lepo da nam neko govori da smo stoka i odmah da doda kako nam je plata 2 evra. Zivim na selu, bavim se proizvodnjom tresanja koje na veliko prodajem od 1-2 evra za kgr sto znaci da "navedenu" platu zaradim prodajom 1kgr te robe. Moje selo je malo, na obali Dunava, izmedju Beograda i Grocke. U njemu je u vreme berbe tresanja pored nas seljaka jos i oko 2000 radnika sa strane cija je dnevnica oko 25 evra sto govori da dnevno ti ljudi samo iz mog sela odnesu zaradu od 50000 evra ili za ukupno oko 45 dana koliko obicno traje berba nesto vise od dva miliona evra. Pozdrav (prijateljski) iz Castra Tricornie "istinoboolnom" slovencu.

   • Tamo neka "stoka" says:

    Fino je to receno od strane konjusara koje su digli na noge upravo ta "stoka", koju pominje, fino je to receno od go.... koji su vukli svu sirovinu iz Srbije i opet je vracali nazad prodajuci je po ko zna kom procentu vecoj ceni, fino je to receno za ljude u oblasti iz koje im je prva pritekla pomoc kada su ih zadesile poplave, fino je to receno od "gospodina" iz Portoroza kome je recnik naj verovatnije toliko bogat te u njemu pronasao rec STOKA i na kraju fino je to receno od coveka koji zivi u drzavi koja je non stop iskoriscavala druge republike u bivsoj YU koja nema nikakvu istoriju ni ponos nego bliskoj proslosti slike sluge vazala i njihovih stala !

   • Marko st says:

    Bolestan si bivsi rodjace,tuzno je to koliko mrznje imas u toj prljavoj dusi.

    • Ivan says:

     Slovenci bi bili nestali da ih srbi ne oslobodiše i dadoše pravo da budu slovenci... jadan jedan

   • Becki konjusar says:

    Zapamti već jednom da su ti preci "stoke" udarili granice današnje Slovenije. Dok nije došla srpska vojska i proterala austrijance vi ste bili bečki konjušari.

  • Simeon says:

   Tako je SiNiša

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *