Kod Slavjanska ubijeno 13 američkih agenata, CIA odbija da primi njihova tela

Kod Slavjanska ubijeno 13 američkih agenata, CIA odbija da primi njihova tela

8 maja 2014

3005Zapadni mediji su objavili – pozivajući se na izveštaj Ministarstva odbrane Rusije – da Sjedinjene Države odbijaju da preuzmu tela 13 vojnih agenata CIA koji su bili ubijeni kada su branioci Slavjanska oborili helikopter kojim su leteli.

To se, prema istom izveštaju, dogodilo 2. maja kada je protivavionski artiljerijski divizion 25-te Dnjepropetrovske brigade, koji je prethodno prešao na stranu Donjecke Narodne Republike, oborio dva transportna helikoptera Mi-17. To se dogodilo u trenucima dok su posade ta dva helikoptera pokušavale da slete u privremenu bazu „upravljanja i kontrole“ CIA u zoni borbenih dejstava kod Slavjanska.

Navodno je CIA u ta dva Mi-17 imala ukupno 14 agenata, ali je samo jedan od njih preživeo. Prvobitno je Kijev tvrdio da se radi o njegovom kapetanu Savuilovu, ali se potom ispostavilo da se radi o saradniku američke privatne vojne kompanije Greystone Ltd.

Sve je utoliko indikativnije što je ovo razotkrio The European Union Times.

Neki ruski mediji su prethodnih dana, inače, objavili pretpostavku da je jedan od glavnih razloga nedavne posete direktora CIA, Džona Brenana, Kijevu bilo upravo to što je u okolini Donjecka nestalo oko 20 američkih građana, najverovatnije saradnika pomenute privatne vojne kompanije.

S obzirom na razvoj događaja, nije isključeno da je veći deo njih poginuo u ovom „incidentu“ kod Slavjanska.

Greystone Ltd. je registrovana na Barbadosu, a pruža različite vojne usluge režimima onih zemalja gde je usmeri Vašington.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zeljko says:

    Psi rata obicno i zavrse kao psi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *