Kod SPS u igri Kutlešić, Ružić, Antić i tri Jovanovića

Kod SPS u igri Kutlešić, Ružić, Antić i tri Jovanovića

29 avgusta 2013

SPS sednica 01Kako „Večernje Novosti“ javljaju, u toku su posledenje konsultacije u vrhu SPS oko upražnjenih ministarskih mesta u rekonstruisanoj vladi. Prema našim saznajima, najozbiljniji kandidati za ministra prosvete, uz profesora Tomislava Jovanovića, koga predlaže Žarko Obradović, su i prof. dr Vladan Kutlešić, bivši potpredsednik vlade i savetnik Slobodana Miloševića, i Milan Jovanović, nekadašnji predsednik Političkog saveta SPS, koji predaje na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Navodno, za sada je najbliži preuzimanju resora Kutlešić, pošto Milan Jovanović nije pokazao veliko interesovanje zbog ličnih i profesionalnih razloga.

Naši izvori prenose da su glavni kandidati za resor saobraćaja član Predsedništva Aleksandar Antić, koji još nije prihvatio kandidaturu zbog vođenja Skupštine grada Beograda, a još se pregovara i sa nestranačkim ekspertom – Stanislavom Stašom Jovanovićem, koji je doktorirao u ovoj oblasti u Holandiji.

Prema našim informacijama, još nije potpuno isključeno da čak i Milutin Mrkonjić ostane na poziciji u Nemanjinoj i on još nije zvanično predao svoju ostavku.

U slučaju da u finišu Branko Ružić, ipak, uđe u Vladu, na predlog Mrkonjića, socijalisti razmatraju i opciju da ga na mestu šefa poslaničke grupe zamene Dijana Vukomanović, Đorđe Milićević ili Stefana Miladinović.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *