КОКА-КОЛА доживела велики крах

КОКА-КОЛА доживела велики крах

26 јула 2017

Компанија Кока-Кола је забележила оштар пад нето добити од 60,2 посто на 1,4 милијарде долара у другом кварталу ове године, саопштио је овај произвођач.

Приходи компаније су истовремено опали за 16 процената на 9,7 милијарди долара, извештава агенција Франс прес.

Суноврат пословних резултата је последица расхода од 653 милиона долара везаних за продају пунионица у Северној Америци, будући да се компанија окреће ширењу понуде негазираних напитака и оних са минималним садржајем шећера због сплашњавања тражње за слатким соковима

Обим продаје је порастао у три од четири категорије напитака: сокови, млечни производи и биљни напици; затим вода, обогаћена вода и спортски напици; и на крају чај и кафа.

Код газираних напитака је обим продаје стагнирао.

Главни извршни директор Џејмс Квнси је изјавио да Кока-Кола сада улаже напоре да задовољи тражњу потрошача за незаслађеним напицима и здравијим производима.

Продаја „кока-коле“ са нултим процентом шећера (Цоца-Цола Зеро Сугар) забележила је снажан раст у Европи, на Блиском истоку, у Африци и Латинској Америци.

Компанија је лансирала нове сокове од поморанџе у Кини и повећала заступљеност својих густих и премијум сокова под брендом „Иносент“ у западној Европи.

– Наши резултати нам уливају самопоуздање и наду да ћемо остварити финансијске циљеве за целу годину чак и у изазовним тржишним условима, и такође указују на даљи успех у развоју нашег портфолија како бисмо задовољили промену укуса и жеља потрошача – рекао је Квинси.

Акције Кока-Коле пале су за 0,5 посто на 45,01 долара у трговању пре званичног отварања берзе, наводи Франс прес.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u