„КОКА-КОЛА“ купила „БАМБИ“ за 250 милиона

„KOKA-KOLA“ kupila „BAMBI“ za 250 miliona

18 februara 2019

„Koka-Kola“ započela je proces akvizicije vodeće domaće konditorske kompanije „Bambi“ od fonda „Mid Europa Partners“ u vrednosti od 260 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju ove kompanije, konačni sporazum biće definisan kroz završna usaglašavanja, a akvizicija ostaje podložna uobičajenim uslovima i odobrenjima nadležnih organa zbog čega se očekuje da će sam proces biti okončan u drugom kvartalu 2019. godine.Iz „Koka-Kole“ navode da je njihova strateška namera da ova akvizicija omogući kompaniji nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i mogućnost proširenja u komplementarne kategorije proizvoda.

„Ova akvizicija predstavlja izvrsnu priliku za stvaranje dodatne vrednosti za našu kompaniju, kupce i akcionare. U naš postojeći portfolio vodećih brendova napitaka dodaćemo potrošačima dobro poznate, komplementare brendove, kao i inovativne veštine i znanja. Ovo će dodatno ojačati našu relevantnost na tržištu i odnos sa kupcima i dati nam mogućnost da povećamo svoje prisustvo u ključnim prilikama za konzumaciju, kao što su početak dana, konzumacija u pokretu i užina i osveženje kod kuće“, navodi Zoran Bogdanović, Glavni izvršni direktor kompanije „Coca-Cola HBC AG“

Kako se navodi u saopštenju, ova akvizicija nudi mogućnost sinergije kroz zajedničke promocije i komplementarne inovacije. Iz Koka-Kole navode da je vrednost kompanije Bambi i jaka distributivna mreža, uključujući rashladnu distribuciju u strateški važnim kanalima, kao što su tradicionalna maloprodaja i HoReCa.

„Ova akvizicija je potvrda da je Srbija vrlo atraktivno odredište za strane investicije, ali i dokaz odlučnosti naše kompanije, „Coca-Cola HBC Srbija“, da ostanemo integralni deo lokalne zajednice u kojoj poslujemo i nastavimo da razvijamo svoje poslovanje u ovoj zemlji. Siguran sam da će naši globalni brendovi, znanje stečeno na brojnim tržištima, kao i posvećenost lokalnoj zajednici, udruženi sa Bambijevim vodećim brendovima na tržištu konditorskih proizvoda, biti prava dobitna kompniacija! Dodatno, sa velikom radošću želimo dobrodošlicu svim novim kolegama iz Bambija u našu Coca-Cola HBC porodicu“, izjavio je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije „Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora“.

KOMENTARI4 komentara

 1. Zoran says:

  E i to ce da upropaste.

 2. pravda says:

  Ovu vest treba proglasiti danom NACIONALNE ZALOSTI. E moj narode,ima li kraja nasoj nesreci.Odkada ubice male Milice Rakic mogu bilo sta dobro uraditi za ovaj narod.Kad smo zaboravili Banjalucke bebe,kome nasi zapadni prijatelji-partneri nedadose kiseonik ,onda Milice izvini sto i tebe nebi zaboravili. Znaju zmije -dusmani za nasu nesrecu,a kad ce doci nasa pamet da mi znamo u dusmanina vere nemaj.

 3. Gardista says:

  Jescemo plazmu sa ukusom vocne coca cole, a siptari ce da mole za malo...ali nema!!! Ziveli cvarci i slanina sa kiselim kupusom. Nek propadnu svi.

 4. teoretičar says:

  A ko je sadašnji vlasnik Bambija u Srbiji?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *