“Кока-Кола“ прави своје прво алкохолно пиће?

“Koka-Kola“ pravi svoje prvo alkoholno piće?

11 marta 2018

AMERIČKI gigant “Koka-Kola“ otvara novo poglavlje u svojoj istoriji i započinje proizvodnju svog prvog alkoholnog pića u 130 godina postojanja kompanije, izveštava “Biznis insajder“.

Firma trenutno eksperimentiše s proizvodnjom popularnog japanskog tipa alkohola, tzv. “ču -hija“, aromatizovane gazirane vode pomešane s lokalnim alkoholnim pićem zvanim šoču.

Horhe Gardunjo, predsednik “Koka-Kole“ u Japanu, objašnjava da je to konzervirano piće koje sadrži alkohol. Tradicionalno se proizvodi s destilovanim pićem šoču i gaziranom vodom s dodatkom neke arome.

“Nismo još eksperimentisali u kategoriji pića s niskim postotkom alkohola, ali ovo je primer načina na koji nastavljamo da istražujemo mogućnosti izvan našeg osnovnog područja proizvodnje“, istakao je Gardunjo u intervjuu objavljenom na veb-stranici kompanije.

“Ču-hi“ uobičajeno sadrži između tri i osam odsto alkohola i smatra se alternativom piva i posebno je popularan među ženama.

Još nije objavljeno kada će novi proizvod stići na tržište, a budući da je ovaj „Koka-Kolin“ proizvod namenjen isključivo za japansko tržište, vrlo se verovatno neće globalno proširiti zbog “jedinstvenih i specifičnih“ karakteristika japanskog tržišta.

“Koka-Kola“ je uvek bila fokusirana na bezalkoholna pića i ovaj potez je skroman eksperiment za specifično područje našeg tržišta, dodao je Gardunjo.

(Jutarnji list)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *