„КОКА-КОЛА“ СЕ ПРЕДОМИСЛИЛА: Ипак хоће да послује у Русији

„KOKA-KOLA“ SE PREDOMISLILA: Ipak hoće da posluje u Rusiji

15 juna 2024

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića „Koka-kola“, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova „koka-kola“, „fanta“ i „sprajt“ u Rusiji.

Ruski portal Vjedomosti, koji je prvi objavio ovu informaciju, poziva se na bazu podataka Federalne službe za intelektualnu svojinu Rusije (Rospatent), prenose RIA Novosti.„Koka-kola“ je u martu 2022. objavila da obustavlja poslovanje u Rusiji, a proizvodnja i prodaja pića pod ovim brendom je okončano u junu iste godine.

„Naša srca su uz ljude koje trpe posledice tragičnih događaja u Ukrajini“, objavila je tada „Koka-kola“ na svom veb-sajtu, podseća Tanjug.

U Rusiji su uprkos tome i dalje dostupni proizvodi „Koka-kole“ koji su uvezeni iz drugih zemalja, prenosi TASS uz tvrdnju da američka kompanija sada želi da registruje čak osam brendova.

KOMENTARI4 komentara

  1. NikolaVeliki says:

    Samo napred Rusi, dozvolite KOKI i McDonaldsu da se vrate. Pa od čega će vam ljudi umirati, ako ne budu jeli i pili te američke otrove, uvijene u šarenu plastiku i sjajne reklame. Vidi KOKA, da je pogrešila što je napustila Rusiju - agenda "zlatna milijarda" je odmah počela da usporava ritam i daje loše rezultate u Rusiji.

  2. persida says:

    Rusi su budale ako dozvole "Koki" da se vrati. A vratice se, jer je osnovna ruska vrednost novac, kao i Zapadnjacima, razlike su u nijansama.

  3. velemir says:

    Treba ih zabraniti i proterati iz Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *