„КОКА-КОЛА“ СЕ ПРЕДОМИСЛИЛА: Ипак хоће да послује у Русији

„КОКА-КОЛА“ СЕ ПРЕДОМИСЛИЛА: Ипак хоће да послује у Русији

15 јуна 2024

Амерички произвођач безалкохолних газираних пића „Кока-кола“, који је 2022. напустио руско тржиште, поднео је у априлу ове године три захтева за регистрацију својих најпознатијих брендова „кока-кола“, „фанта“ и „спрајт“ у Русији.

Руски портал Вједомости, који је први објавио ову информацију, позива се на базу података Федералне службе за интелектуалну својину Русије (Роспатент), преносе РИА Новости.„Кока-кола“ је у марту 2022. објавила да обуставља пословање у Русији, а производња и продаја пића под овим брендом је окончано у јуну исте године.

„Наша срца су уз људе које трпе последице трагичних догађаја у Украјини“, објавила је тада „Кока-кола“ на свом веб-сајту, подсећа Танјуг.

У Русији су упркос томе и даље доступни производи „Кока-коле“ који су увезени из других земаља, преноси ТАСС уз тврдњу да америчка компанија сада жели да региструје чак осам брендова.

KOMENTARI4 коментара

  1. NikolaVeliki says:

    Samo napred Rusi, dozvolite KOKI i McDonaldsu da se vrate. Pa od čega će vam ljudi umirati, ako ne budu jeli i pili te američke otrove, uvijene u šarenu plastiku i sjajne reklame. Vidi KOKA, da je pogrešila što je napustila Rusiju - agenda "zlatna milijarda" je odmah počela da usporava ritam i daje loše rezultate u Rusiji.

  2. persida says:

    Rusi su budale ako dozvole "Koki" da se vrati. A vratice se, jer je osnovna ruska vrednost novac, kao i Zapadnjacima, razlike su u nijansama.

  3. velemir says:

    Treba ih zabraniti i proterati iz Rusije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u