Колико често би требало да посећујете лекара?

Koliko često bi trebalo da posećujete lekara?

16 februara 2017

594222_benchmarking-830898-1920_f

Godišnji pregled je jako koristan što se pokazalo godinama unazad s obzirom na to da je to jedna od najboljih preventivi kako bi se smanjio rizik od oboljevanja od mnogih bolesti ili kako bi pak, neka oboljenja bila otkrivena na vreme.

Međutim, nedavnim istraživanjem je utvrđeno da ukoliko se osećate dobro i ukoliko nemate nikakvih poteškoća, godišnji pregledi i nisu toliko neophodni.

Jedno istraživanje je pokazalo kako godišni pregled utiče na prevenciju, ali i ne umanjuje šansu od bolesti koje prete, navodi se u časopisu „Woman’s health“.

Ukoliko nemate problem sa zdravljem, trebalo bi da posetite lekara kako biste proverili stanja kao što su holesterol ili rizične faktore ukoliko imate nekog u porodici sa istorijom bolesti. To nikad nije na odmet.

Naučnici kažu da ne postoji pravilo koja otkriva koliko često zdrava osoba treba da posećuje lekara, ali zlatna sredina je otprilike da bi to trebalo da radite na svake četiri godine. Što se tiče krvnog pritiska, ukoliko nemate problema s njim trebalo bi da ga proveravate svake pete godine, ističu lekari.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *