КОЛИКО ЈЕ АМЕРИЧКИХ ПЛАЋЕНИКА ПОГИНУЛО У УКРАЈИНИ?

KOLIKO JE AMERIČKIH PLAĆENIKA POGINULO U UKRAJINI?

17 oktobra 2023

Veteran američke vojske Derek Tijen Tran poginuo je u julu u Ukrajini, piše „Task end Purpos“ pozivajući se na jednog drugog vojnog veterana SAD.

Tran (28) je navodno stradao 14. jula. Okolnosti njegove smrti, uključujući gde je u Ukrajini poginuo ili da li je poginuo u aktivnoj borbi, nisu javno objavljene.Portparol Stejt departmenta rekao je za „Task end Purpos“ da je američka vlada upoznata sa izveštajima o smrti američkog državljanina, iako ministarstvo generalno ne komentariše, niti javno identifikuje američke građane koji su stradali u Ukrajini.

Više od 20 američkih državljana poginulo je u Ukrajini od početka Specijalne vojne operacije.

Većina bivših pripadnika američke vojske koji su stradali su vojni veterani, među kojima je penzionisani pripadnik Zelenih beretki, najmanje šestorica marinaca i jedan pripadnik vojne policije.

KOMENTARI7 komentara

 1. milorad5 says:

  oko 1500-2000 američkih "dobrovoljaca i plaćenika" je zaglavilo budak u ukrajini...većinom su aktivni pripadnici amerikih snaga,samo su im skinuli američku zastavu sa uniforme...ovi što su imenom i prezimenom detektovani su budale koje su tamo otišle jer su mislili da su face i da će zaraiti pare...njih je realno STVARNO MALO ali mnogo priapdnika američke armije je posalato tamo po naredjenju u tajnu operaciju protiv rusije...sve haubice iz amerike koje su uništene su imale amerikance za posadu isto i himars sistemi aj da se ne lažemo...takodje je poslato mnogo oficira sredjeg i višeg ranga da koordiniraju komanadu i kontrolu ukrajinskog generalštaba ili kao oficiri za vezu i obaveštajni oficiri,instruktori i specijalisti za logistiku,mnogo su oni vojske poslali u rusiju...verovatno će tamo da objave da su umrli od KOVID a birali su i pojedince BEZ porodica ili bez bliskih veza sa rodbinom šo je u ameirci jako čest slučaj oni se razdvoje iz pordici i često se više nikad ni ne vide u životu...zato i nema neke reakcije tamo u vezi "nestalih"...

 2. Protokoli hrvackih ludaka says:

  Sto vise to bolje. Crkli svi do zadnjega skupa sa onima koji ih podržavaju u komentarima (hrvacki botovi)

 3. Ficko says:

  Kad se kaže premalo, treba dodati šta oni tamo traže?

  • milorad5 says:

   ne vredi pitti šta oni tamo traže prijatelju,ubica nema osećaj odgovornsti ili milosti u sebi on ide da ubije..zbog ovog ili onog ali to mu je to..metak u glavu ubici koji je došao po tebe i tvoje, ili si mrtav to je prava reakcija..tu pitanja i razgovori ne dolaze u obzir..mislim da ti je jasno o čemu pišem...

   • Protokoli hrvackih ludaka says:

    Ameriku i eu treba kada se podela sveta završi, mi, nasa strana, im oduzme kolonije, tržište,izvore nad kojima ti paraziti žive upropascavajuci tudje živote, treba ih potpuno odseci od trgovine i uopste a te narode koji su u eu ostaviti da ih ameri i naseljeni muslimani, da ratuju medjusobno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *