КОЛИКО ЈЕ ЗЕМАЉА СТВАРНО ПРИЗНАЛО НЕЗАВИСНОСТ КОСОВА? То ни Шиптари не знају

KOLIKO JE ZEMALJA STVARNO PRIZNALO NEZAVISNOST KOSOVA? To ni Šiptari ne znaju

2 novembra 2017

Ni devet godina nakon što je proglasilo nezavisnost, Kosovo ne zna koliko je tačno zemalja priznalo njegovu „državnost“, navodi prištinski list „Koha ditore“.

Ministarstvo spoljnih poslova nepriznate države Kosovo nikada nije potvrdilo listu zemalja koje su priznale Kosovo, iako iz Ministarstva kažu da je taj broj 114.

Ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli tek treba da objasni kako to da su Nigerija i Uganda u februaru 2012. priznale Kosovo, a da Priština nikada nije dobila potvrdu o tome, navodi se u tekstu koji je objavljen u današnjem UNMIK-ovom pregledu štampe.

Vljosa Osmani, poslanica Demokratskog saveza Kosova (LDK) i predsednica Spoljnopolitičkog odbora kosovskog parlamenta, rekla je tom listu da bi Ministarstvo sada trebalo da se pozabavi pitanjem konačne potvrde svakog priznanja i učini maksimalne napore radi uspostavljanja diplomatskih odnosa sa svakom zemljom koja prizna Kosovo.

Ministarstvo spoljnih poslova nikada nije pružilo jasan odgovor na pitanje nepotvrđenih priznanja nezavisnosti Kosova, napominje prištinski list.

Tanjug

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *