КОЛИКО МАЛО ВРЕДИ ВУЧИЋЕВА РЕЧ?

KOLIKO MALO VREDI VUČIĆEVA REČ?

6 oktobra 2016

serbian-pm-vucic-t54g

Svima nam je još uvek sveže sećanje na čuveni Vučićev spektakl za izmučeni narod.Prijem kod premijera koji se danima zakazivao, okupio je ispred Vlade Srbije na stotine građana i mnogo problema.

Ceo taj cirkus za cilj je imao da od premijera načini supermena koji, i pored velikih svetskih problema u koje se nepozvan meša, nalazi vreme i te obične ljude i njihove „male probleme“. Da su izigrani i iskorišćeni, mnogi su shvatili još u toku razgovora.A neki malo kasnije.

Jedna od njih je Sunčica Aleksić. Verovatno najpoznatija žrtva disktriminacije ovog nastranog sistema. Zbog želje da postane majka, Sunčica je pre dve godine dobila otkaz u firmi „Toza Marković“ u Kikindi. Razlog otpuštanja bio je trudnoća. Bio je to slučaj koji je uzburkao Srbiju ali ne i zaštitnike građana, ljudskih prava i trudnica, a ponajmanje vlast koja je presudila u korist poslodavca i tako lišila još nerođeno dete osnovnih sredstava za život.

Sa željom da ispravi nepravdu, jer je pored otkaza bila suočena i sa privatnim izvršiteljima koji su došli da joj plene imovinu kako bi naplatili sudske troškove, Sunčica je bila jedna od onih nekoliko stotina građana, gde je u svojstvu majke pokucala na vrata premijera kome je jedna od osnova kampanje bila borba protiv bele kuge.

Ispričavši svoje muke, i dodavši da joj je i suprug bez stalnog zaposlenja u firmi JP Kikinda, a da imaju dvoje dece, dva kredita, od kojih je jedan uzet kako bi se platili troškovi suđenja, premijer ju je prekinuo u izlaganju i kazao da smatra da su problemi rešeni. Navodno suprug će joj biti primljen za stalno, a njeno je samo da hrabro nastavi i istera pravdu, uz njegovu podršku.

Na žalost, premijer nije ništa učinio kako bi pomogao Sunčici, ali se od tog susreta stanje na poslu njenog supruga pogoršava. Ne samo da nije primljen za stalno, nego se njegov ugovor koji je prvo potpisivao na šest meseci, zatim na tri, sveo na mesec dana, da bi mu najzad u prošli petak uručili otkaz.

„Premijer joj je u oči obećao da ću dobiti stalno zaposlenje, pošto oko suda iako je očigledna neregularnost ne sme da se meša, pa je pitanje u stvari koliko vredi PREMIJEROVA REČ, i ako on ne može da kontroliše ove zadnje u lancu komandovanja, da tako kažem, pa kako će onda da vodi državu?“, pita se Saša Aleksić, Sunčicin suprug. On navodi da je kabineta premijera zaista pozvana kancelarija gradonačelnika u Kikindi, ali da od toga nije bilo nikakve vajde.

„Inače iz kabineta premijera su zvali kabinet našeg gradonačelnika i mi smo iz kabineta u Kikindi dobili garancije da će to biti sve uredu međutim taj novi direktor iz Beograda Danilo Furundžić odbija poslušnost svog premijera kao i gradonačelnika tvrdeći kako je on jači od njih i daje mi otkaz.“

U firmi JP Kikinda, odnosno nekadašnjem 6. oktobru Saša je radio 5 godina i imao ugovor o stalnom zaposlenju, međutim od kada je staro preduzeće pod likvidacijom prošlo kroz sistem restruktuiranja i spojeno sa još 5 društvenih preduzeća, većina radnika koja je odlučila da ostane ima sličan problem kao i Saša.

Oni koji su odlučili da uzmu otpremnine i odu, prevareni su jer i sada se tuže sa državom, a ni mi koji smo odlučili da ostanemo nismo bolje prošli. Sem što su počeli da nam skraćuju ugovore, počeli su i da nas otpuštaju i menjaju stranački podobnim radnicima.“

Pedeset radnika Javnog komunalnog preduzeća „6. oktobar“ u Kikindi koji neće preći u novu opštinsku firmu i postali su tehnološki višak, na ružan način poslati su na godišnji odmor. Njima je obezbeđenje privatne firme zabranilo ulazak u prostorije preduzeća na Iđoškom putu, pa im je ispred upravne zgrade ponuđeno da potpišu rešenja o odmoru, što su oni odbili.

Na slici: „Pedeset radnika Javnog komunalnog preduzeća „6. oktobar“ u Kikindi koji neće preći u novu opštinsku firmu i postali su tehnološki višak, na ružan način poslati su na godišnji odmor. Njima je obezbeđenje privatne firme zabranilo ulazak u prostorije preduzeća na Iđoškom putu, pa im je ispred upravne zgrade ponuđeno da potpišu rešenja o odmoru, što su oni odbili.“

Na kraju možemo sa da zaključimo da je bolje ne tražiti pomoć premijera, niti bilo kog politikanta, jer ne samo što će pomoć izostati, nego će ova vlastodržačka sadistička banda dati sve od sebe da vam se problem još više oteža.

(Vesna Veizović / Vaseljenska TV)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Dragi says:

    Ta nemojte tako, jerbo reč premijera Vučića vredi zdravo mlogo, skoro pa ko jedna mala rolna toalet papira.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *