KОЛИKО ТРАЈЕ ИМУНИТЕТ ОСОБЕ KОЈА ЈЕ ПРЕЛЕЖАЛА KОРОНУ? Kоначно разрешена дилема!

KOLIKO TRAJE IMUNITET OSOBE KOJA JE PRELEŽALA KORONU? Konačno razrešena dilema!

13 jula 2020

Osobe koje su preležale virus kovid-19 imaju kratkotrajan imunitet na taj virus koji traje par meseci, pokazala je danas objavljena najnovija studija naučnika londonskog Kraljevskog koledža.

U toj studiji u kojoj je ispitano 96 osoba proučavalo se kako se stvaraju antitela na virus i koliko se dugo zadržavaju u njemu, ali se pokazalo da počinju da nestaju tri meseca nakon oporavka.

Ipak, ono što još nije jasno je da li nakon nestanka tih antitela osoba ostaje osetljiva na isti virus i da li može opet da se zarazi.

Međutim, dodaje se da i u slučaju da nisu detektovana antitela to ne znači da nemamo imunitet.

Studija je pokazala da nisu antitela jedina koja nam pružaju zaštitu, jer nam nju pružaju i T ćelije koje pomažu u borbi protiv virusa.

Za sada ostaje da se vidi šta se dešava ukoliko osobe dođu u kontakt sa virusom drugi ili treći put i da li se organizam na isti način bori protiv virusa.

Najmanje 572.000 ljudi je preminulo.

KOMENTARI6 komentara

 1. Cp6a says:

  Veoma loša vest, mada na kraju malo optimističnija. Sledeće godine će se i to saznati.

 2. test01 says:

  Ma naravno da verujemo svemu sto dolazi iz Londona, to su svetski dobrotvori a i mi Srbi ih odvajkada pamtimo u pokusajima komadanja Srbije i unistavanju Srba. Na istom su rangu kao i Nemci (i mnogo gori posto to Nemci rade otvoreno). O virusu korona nista ne znaju ali znaju sve sitnice i detalje u vezi virusa, malo kontradiktorno zar ne. Ma mars more ...

  • zaliv.net says:

   Rec je o doktorima, strucnjacima u zdravstvu a ne o politici i politicarima...ajmo malo zdrave pameti jbt

 3. šiško says:

  Još jedan dokaz da "virus" nije virus, nego nešto drugo. Ko je još video tako kratak imunitet? Oni misle da smo mi sisali vesla? Rade nam nešto drugo, vrlo loše, i to prikrivaju pandemijom. Otkrijmo šta je to što nam rade i zašto.

  • Cp6a says:

   Otkrij nam i bićeš najveća svetska faca, GARANTOVANO, a meni će biti čast da ti se poklonim, najozbiljnije.

  • zaliv.net says:

   @shisko, jes nije virus to je cipiripi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *