КОЛИНДА: „Арбитражна пресуда за Хрватску не постоји“

KOLINDA: „Arbitražna presuda za Hrvatsku ne postoji“

23 juna 2017

Hrvatsku više ne zanima arbitražni postupak o graničnom sporu u Piranskom zalivu i u četvrtak, za kada je najavljeno objavljivanje presude suda u Hagu u tom predmetu, se ništa neće dogoditi posebno, izjavila je predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Kitarović je za ljubljanski Dnevnik rekla da Hrvatska neće prihvatiti niti odbiti rezultat arbitraže s obzirom na to da ta odluka za zvanični Zagreb ne postoji.

Ona je podsetila na jedinstveni stav Hrvatske da je arbitraža nepovratno kompromitovana i da dijalog između dve države o bilateralnom sporu treba tražiti u drugom okviru.

„Hrvatska će se i nakon objave presude arbitara ponašati kao da do nje i nije došlo i takav stav će zadržati bez obzira na rezultat arbitraže iz koje je istupila“, navela je ona, prenela je HINA.

Ona je ponovila i da će naredni četvrtak biti sasvim običan dan kao i svi drugi i ništa se posebno neće dogoditi/

Navela je i da sa hrvatske strane u vezi s tim ne treba očekivati nikakve zaplete i da su slovenački turisti kao i svih prethodnih godina dobrodošli.

„Pozivamo goste iz Slovenije da dođu i očekjemo ih raširenih ruku“, poručila je.

U slovenskim medijima skora najava arbitražne presude i dalje ima najistaknutije mesto na prvim stranicama novina i u televizijskim emisijama, uz mnoštvo priloga o „istoriji“ graničnog spora i komentara budući da je premijer Miro Cerar idući četvrtak nazvao „istorijskim“ danom za Sloveniju

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *