КОЛИНДА: Нема никаквог договора са Вучићем!

KOLINDA: Nema nikakvog dogovora sa Vučićem!

19 februara 2019

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović se oglasila o navodnom dogovoru između nje i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kako se spekulisalo, oni su se dogovorili da on ne spominje genocid u NDH, a ona „velikosrpsku agresiju“.

– Vidite da on sve vreme govori o genocidu u NDH. Nema nikakvog dogovora. Ne znam otkud takve insinuacije – rekla je ona za hrvatski „Dnevnik“.

Grabar Kitarović je to izjavila odgovarajući na pitanje novinarke da li postoji dogovor između nje i predsednika Vučića, a nakon što je nedavno njen bivši savetnik Mate Radeljić rekao kako ga je hrvatska predsednica svojevremeno pozvala, nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića i rekla mu je da ju je on zamolio da ubuduće u javnim nastupima ne koristi termine „velikosrpska agresija“ i „genocid u Srebrenici“.

Nakon toga, to su demantovali iz kabineta Grabar Kitarović navodeći da je „ispod svakog nivoa“ odgovarati na pitanja oko kojih ne postoji nikakva sumnja.

– Ono što se dogodilo 1990-tih godina bila je agresija na Hrvatsku u ime velikosrpske politike, a zločin u Srebrenici je i Međunarodni sud utvrdio kao genocid i niko dobronameran to ne dovodi u pitanje – saopšteno je iz kabineta pre tri dana.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kulak says:

    Glumi i kad se smeje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *