КОЛИНДА: Никада више ни један српски тенк неће ући у Вуковар

KOLINDA: Nikada više ni jedan srpski tenk neće ući u Vukovar

31 avgusta 2019

PREDSEDNICA Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je večeras da je „velikosrpska agresija“ na Hrvatsku poražena i poručila da nikada više ni jedan jedini srpski tenk neće ući u Vukovar.

„Velikosrpska agresija je propala, ona je poražena. Međutim, svima onima koji danas prete Hrvatskoj želim vrlo jasno da kažem da nikada više ni jedan jedini srpski tenk neće više ući u Vukovar. Neka se niko time ne zavarava“, rekla je Grabar-Kitarović za Dnevnik HRT, prenosi N1.Ona je kazala da je „velikosrpska agresija, nažalost, zabležena krvavim slovima u hrvatskoj istoriji“ i dodala da Hrvatskoj lekcije svakako neće deliti država koja se nije suočila sa sopstvenom istorijom.

„Hrvatskoj lekcije neće deliti država koja ne samo da nije priznala velikosrpsku agresiju i zločine i genocid počinjen u njeno ime, već koja i dan danas skriva podatke o nestalim hrvatskim braniteljima i civilima, što je za mene presudno pitanje međudržavnih odnosa. I svakako, Hrvatskoj neće deliti lekcije država koja je rehabilitovala četništvo i srpski fašistički režim iz Drugog svetskog rata“, navela je Grabar-Kitarović.

Ona je rekla i da ju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić molio, a ne samo tražio od nje da ne koristi termin „velikosrpska agresija“, ali da mu molba nije uslišena.

Grabar-Kitarović je reagovala na prošlonedeljnu Vučićevu izjavu da je od nje tražio da se ne koristi stalno taj izraz jer to više nema smisla, i navela da je „u diplomatskim odnosima i diplomatskoj korespondenciji veoma, veoma neprimereno i nedopustivo prepričavati sadržaj razgovora u četiri oka“.

„Međutim, kada je Vučić već to učinio, onda ću i ja. Ne da je tražio od mene da ne spominjem velikosrpsku agresiju, već je molio da to ne činim, ali kako vidite, ta molba nije uslišena“, rekla je Grabar-Kitarović.

Ona je međutim dodala da Hrvatska želi stabilne odnose sa Srbijom jer je to pre svega u interesu srpske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Srbiji.

„Moramo biti odgovorni. Neću dopustiti da nasedamo na provokacije, neću dopustiti da nas uvuku u verbalni rat, ali isto tako žestoko ćemo braniti hrvatske nacionalne interese“, rekla je hrvatska predsednica, prenosi N1.

Povodom nedavnih napada na Srbe kod Knina, Grabar-Kitarović je kazala da osuđuje svako nasilje uvek i svuda, ali je dodala da se „ne može svaki incident koji se dogodi između hrvatskih građana raznih nacionalnosti kvalifikovati a priori kao etnički incident, odnosno etnički motivisano nasilje“, prenosi Hina.„Neću dopustiti da se to radi u Hrvatskoj, jer vrlo je neprijatno i neodgovorno kad političari počnu da komentarišu i etiketiraju te incidente, zanemarujući ili stvarne činjenice utvrđene službenom istragom ili uopšte ne brinući o tim činjenicama. To je vrlo opasno jer izaziva novu spiralu nasilja, netolerancije i izgreda“, rekla je Grabar-Kitarović.

Nedavnu izjavu predsednika Samostalne demokratske srpske stranke Milorada Pupovca da je Hrvatska faktor nestabilnosti u regionu nazvala je „u najmanju ruku bezobraznom“ i veoma neodgovornom.

„Gospodin Pupovac izneo je, nažalost, niz neistina na račun vlastite države. On mora da shvati da je zastupnik u Hrvatskom saboru, da predstavlja srpsku zajednicu u Hrvatskoj, hrvatske građane kojima je glavni grad Zagreb, a ne Beograd“, navela je Grabar-Kitarović.

KOMENTARI19 komentara

 1. Borko says:

  Vi ste poznati u svetu ne po turizmu nego po fašizmu i dečijim logorima iz 2 svetskog rata. Genocid je vaše drugo ime. A ne dao Bog da ponovo krenete u neku olujnu avanturu imaćete srpske tenkove po Splitu i Zagrebu. Niste vi nikoga pobedili u gradjanskom ratu. Jer da je Srbija ušla u taj rat slavili bi ste državnost u Blajburgu svake godine u egzilu.

  • Željko says:

   KGK je po prvi puta u pravu sa izjavom! NIKADA Srbija neće prijeći niti rijeku Dunav a niti rijeku Drinu!!

   • Pravda says:

    Vukovar I Serbinovo su srbski gradovi, dzaba kadis ovdje.

   • spira says:

    Zašto bi Srbija prelazila Dunav kod Beča. Republika Srbska će zaratiti sa Slovenijom. Srbi će doći do Zidanog Mosta pa se vrate. I tako jedno tri puta.

 2. Doktor says:

  Standardno ustasko lajanje!

  • Portopranco says:

   Njeni stavovi su u rasponu od ekstremnog desničarenja i šovinizma do tuposti,gluposti i neznanja.Prikriva se fotogeničnim licem,a iza te maske krije se šovinistkinja kakve dugo nije bilo.

 3. spira says:

  Dotična ne želi da kaže istinu enego matra laži Neće da kaže da su tenkovi krenuli deblokiranje kasarne u Vukovaru. Neće da kaže da su hrvatske paravojne jedinice po Vukovaru, a i drugdje ubijela civile i vojnike od 17,18 godina? Neće da kaže je zločinac koji je u Splitu 6.5.1991. davio malog Makedonca na tenku u Hrvatskoj i danas slavljen kao heroj Neće da kažeza masakr vojnika JNA na Koranskom mostu u Karlovcu Dotična neće kaže JNA je bila službena vojska međunarodno priznate države Jugoslavije, ZAšto ne kaže kako je JNA trebala reagirati na likvidacije civila, svojih vojnika i blokade kasarni?

 4. spira says:

  Hrvatska je tokom čitavih sedamdesetih i osamdesetih godina pripreman rat. Katolička crkva je uz prešutno odobravanje komunističke partije organizirala klero-fašističke skupove gdje se skupljao po 100, pa i 200 hiljada ljudi. To je tragedija današnje srednje generacije u Srbiji, oni još uvijek maštaju o Jugoslaviji, o bratstvu sa onima koji ih nikad nisu voljeli, kojima je Jugoslavija bila samo prelazna faza. Jednom prilikom prisustvovao sam razgovoru mlađeg Hrvata i Srbina srednjeg generacije u Beogradu: -Jesi li ikad bio negdje u inozemstvu na moru?- pita Hrvat. -Samo u Hrvatskoj, ali to ne smatram inostranstvom, mi smo braća, za mene je to sve i dalje Jugoslavija.- odgovorio je Srbin. -Odi u Zagreb pa to kaži.- mirno odgovri Hrvat, aludirajući na to da bi Srbin dobio batine kad bi to tamo rekao, dok je kako vidimo u Beogradu to prevladavajući stav. p.s. onako uz put

  • Ko To Tamo Peva says:

   Rat Se Nije Vodijo 90 ih, Pod Srbskom Komandom SRBI su Napadnuti u Hrvackoj u Svojim Kucama

 5. Kulak says:

  Srbi žive u Vukovaru.Zašto ulaziti kad smo tamo.A pokatoličeni Vlasi iz Bosne i Hercegovine koje je ante pavelić naselio u taj srpsko-mađarski grad kako su došli,tako će i otići.A ti taj svoj hrvatski šovinizam obesi mačku o rep.

 6. Dražen Jovan Petrović says:

  Ona je šovinistički monstrum.To je njen kućni odgoj.

  • Pravda says:

   Samo joj Ruza fali.

 7. Djoka Brica says:

  Bas mi lici KGK na neku porno glumicu i milficu. Boze sacuvaj sta laje. Ustashi su sproveli genocid nad Srbima i to se nemoze lagati. Vukovar kao i Knin nikada nije bio hrvatski grad vec je to bilo deo austrougarske carevine. Hrvati ( odnosno Srpski katolici) nikada nisu imali drzavu tako ako Bog nestace ta tkz. HR genocidna tvorevina i sa njima i sotonska katolicka organizacija.

  • Pravda says:

   papa jednako Sotona.

 8. skeptik says:

  A ruski?

 9. NATO Časnik says:

  Mala, jednu gorču bez šećera i kiselu!

 10. kojic jovan says:

  Rat dobija pesadija...

 11. deda mraz says:

  Ova glupaca lupeta gluposti jer Srpski tenkovi nikada nisu bili u Vukovaru nego jugoslovenski koje su komunisti sa crnogorcem milosevicem slali u ime Srba sa sljivacaninom komunistickom djukelom koji se jos kune u sepavog austrougarskog kaplara tita samo da bi Srbe isterali iz tog dela hrvatske posto su bili vecina u vukovaru sa okolnim naseljima.I naravno bez metka su djukele komunisticke sa milosevicem na celu ga prodale i ova se glupaca nada da je istorija zavrsena.Dobro joj je rekla gospodja Rudan da joj je bolje da se drpa sa fudbalerima nego da vodi politiku.Kad tad cej doci Srbi na vlast u Srbiji i naravno da cej tad doci i Srpski tenkovi u Vukovar.

 12. rajko says:

  nikad ne reci nikad

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *