КОЛИНДА ПОНОВО ИЗВРЋЕ ИСТОРИЈУ: Најстрашније се НАЛУПЕТАЛА о „домољубивим песмама“, ухваћена је У ЛАЖИ

KOLINDA PONOVO IZVRĆE ISTORIJU: Najstrašnije se NALUPETALA o „domoljubivim pesmama“, uhvaćena je U LAŽI

16 septembra 2019

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović učinila je gaf tokom 54. Festivala kajkavskih popevki u Krapini kada je za pesmu koja je nastala 2000. godine „Pod brajde“, izjavila da je nastala u vremenima „kada se nije smela pominjati Hrvatska, domovina, domoljublje..“

– Moja šefica kabineta je Zagorka i ona uvijek insistira da se dolazi ne samo na Festival, već i da se što više posećuje Zagorje. I zato ćemo je danas staviti u središte pozornosti i da otpevate onu prekrasnu popevku ‘Došel bum doma sel si bum pod brajde’, koju smo pevali s vojnicima u Avganistanu, jer je to jedna od popevki koje su nastale u onim vremenima kada se nije smela pominjati Hrvatska, Hrvatsko zagorje, domovina, bregi, zipka u kojom domovina spi, sve ono što je izražavalo domoljublje – rekla je predsednica.Ipak, pesma „Došel bum doma (Pod brajde)“ Rajka Sudoholcana, koji je autor muzike, teksta i jedan od aranžera, nastala je, prema podacima hrvatske Službe zaštite autorskih muzickih prava (ZAMP) 2000. godine.

To je poslednji slučaj manipulacije istorijskim činjenicama predsednice Grabar Kitarović.

– Bilo da je reč o pozdravu „Za dom spremni“, nazivanju ustaških prebega u Južnu Ameriku domoljubima, guranju tadašnje Jugoslavije u zemlje iza „gvozdene zavese“, detinjstvu bez više vrsta jogurta – odnos predsednice prema prošlosti svodi se na besramno manipulisanje utvrđenim istorijskim činjenicama. I to uglavnom, u svrsi stvaranja paćeničkog narativa o hrvatskom društvu u vreme Jugoslavije – pišu hrvatski mediji.

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  To da nju neko,bilo ko,uhvati u laži ne smeta njoj ni mrvu jednu jedinu. Čak joj i imponuje kada laže,što je i normalno kada se zna da joj je "zvezda vodilja" sotonina ekspozitura na planeti Zemlji Vatikan. U istini je niko NIKADA uhvatiti neće.

  • Biogradlija says:

   Ona je MJERNA JEDINICA ZA LUPETANJE.Sramota za rvacku.

 2. Trn says:

  Ona je i imenovana od svog NATO-a za predsednika Hrvatske da na toj dužnosti nastavi da laže i mrzi Srbe. Da laže o Jugoslaviji i Jugoslovenskoj narodnoj armiji. Agresiju na Srbe u Hrvatskoj, na SFRJ i JNA izvršila je Hrvatska. I ta velikohrvatska agresija i secesija odavno su planirane. Pre više od stotinu godina. I strategija je predvidela da se za to optuže i neprestano optužuju Srbi i Srbija. A što se tiče tog Krapinskog festivala i njene priče da se nije smela spominjati Hrvatska, Hrvatsko Zagorje i njihove kajkavske pesme, odnosno te njihove popevke, ortodoksna je laž. Kao Srbin, proteran iz Hrvatske, 1991. godine, proteran iz grada koji je izvan Republike Srpske Krajine, svedočim da je sve to što dotična priča čista, najgnusnija laž. Da je to bilo zabranjeno, otkud onda ja i dan-danas znam da pevam "Lepe ti je...", "Na Sleme, na Sleme", "Beži Jankec", "Mura, Mura, globoka si voda ti" itd. Dok ona laže i uživa u svojoj mržnji, Hrvatska joj se prazni. Po krajevima etnički očišćenih Srba haraju divlje svinje. A ona peva Tompsonove pesme o klanju Srba... I to je Evropska unija. Čist nacizam!

 3. Za Srbiju says:

  Dok ona lupeta, a mi joj se rugamo, Kolinda provodi projekat, uz pomoć EU, da monstruoznu ustašku državu preobrazi u antifašistički pokret.

 4. Kulak says:

  Ona laže čim zine. I stalno glumi, ali loše, pa su je svi pročitali. Za svu tu glumu i sve te njene laži niko joj iz EU i NATO pakta neće izreći ni najmanju opomenu. Njoj je pokriće unapred obećano. Samo,neka lažljivica ne gaji lažne nade. Imaa leka i za nju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *