КОЛИНДА ПРЕТИ ДА ЋЕ СМРВИТИ СРБИЈУ: „Неће моћи опет тенковима у Вуковар“

KOLINDA PRETI DA ĆE SMRVITI SRBIJU: „Neće moći opet tenkovima u Vukovar“

2 septembra 2019

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović pokazuje sve više agresije u javnim nastupima, a okidač za zapaljive poruke gotovo po pravilu su joj Srbi i Srbija. Ona je ovih dana ponovo šokirala javnost.

Kao da žal što u ratu, kako je sama priznala, nije uzela pušku da ubija Srbe nije bila dovoljna, hrvatska predsednica rešila je da svoj verbalni arsenal obogati i jednim nasilnim gestom – udaranjem pesnicom u sto, koji je upotrebila u intervjuu za tamošnji javni servis.Groteskno

– Svima onima koji danas prete Hrvatskoj želim vrlo jasno reći da nikad više ni jedan jedini srbijanski tenk neće ući u Vukovar. Neka se niko time ne zavarava – poručila je ona za HRT, naginjući se prema niskom stočiću, da bi na kraju poentirala jednim jakim udarcem stisnutom šakom o sto. Uz to je naglasila da je „velikosrpska agresija, nažalost, zabeležena krvavim slovima u hrvatskoj istoriji“.

Pantomimičar i stručnjak za govor tela Marko Stojanović objašnjava da stisnuta pesnica, ovako upotrebljena, uvek predstavlja čekić kojim osoba želi nekoga da smrvi.

– To udaranje rukom kao maljem ili čekićem je tipičan gest muškarca koji želi da pokaže da je mačo, alfa figura u društvu. Očigledno time daje do znanja da je toliko moćna da može nekoga da zdrobi ako to poželi. Ili iza toga stoji nemoć, pa pesnicom želi ubediti u suprotno. U svakom slučaju, nikako ne priliči ženi da lupa stisnutom pesnicom o sto, a pogotovo ne predsednici države. Način na koji je to učinila može izgledati groteskno – ocenio je Stojanović.Želi glasove desničara

Za predsednika Saveza Srba u regionu Miodraga Lintu gest hrvatske predsednice je znak njene nervoze i očajničke želje da pridobije desničarske glasače:

– Sad je otišla i korak dalje pa agresivno lupa po stolu, ali sve je to smišljeno da mobiliše proustaške Hrvate. Ovo je još jedan dokaz da ona igra na kartu radikalizma i antisrpstva, jer se jedino na toj platformi u većinski ustaškoj Hrvatskoj mogu skupiti glasovi.

Kakva notorna glupost

Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je hrvatski narod, srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi. Ona je na obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Varšavi rekla da je u antifašističkoj borbi učestvovalo više od pola miliona Hrvata, prenosi Indeks.

– Ovde smo da bismo iskazali počast svim žrtvama rata, kako u Poljskoj, koja je prva počela da se bori protiv nacizma, tako u svim ostalim državama koje su stale u odbranu slobode i mira u Evropi i svetu. Hrvatski narod je srazmerno broju stanovnika najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi, u kojoj je aktivno učestvovalo više od pola miliona hrvatskih građana – kazala je Kolinda Grabar Kitarović u svom obraćanju u Varšavi.

(Kurir)

KOMENTARI32 komentara

 1. rajko says:

  Pitam se da li se i drugi narodi ovoliko zabavljaju gledajući naše političare kao što se mi zabavljamo gledajući ovu blesavu kolindu. Verovatno i drugi crkavaju od smeha kad izadje murat maniti pa počne da bulavi o nevidjenim uspesima svojim i svoje stranke na vlasti, o napredovanju Srbije, o rastu standarda gradjana, o uspešnoj privatizaciji itd. S tim što je ova kolinda za hrvate neutralna figura, levo smetalo, a za nas murat pošast, najezda skakavaca.

  • Kulak says:

   Vukovar je 1991. godine bio grad u međunarodno priznatoj državi Jugoslaviji.U Vukovaru je bio garnizon Jugoslovenske Narodne Armije, jedine priznate i legitimne vojske na teritoriju Jugoslavije, članice UN. Na taj garnizon su napale paravojne terorističke jedinice hrvatskih šovinista.Garnizon JNA u Vukovaru se branio od napada terorista i pozvao pomoć. Ta pomoć je i poslana, među ostalim poslani su i tenkovi. To su bili jugoslovenski tenkovi koje je poslala država Jugoslavija na što je imala potpuno pravo, kako temeljem jugoslovenskog Ustava, tako i po međunarodnom pravu. To je jedina i prava istina o Vukovaru zasnovana na pravdi, zakonu i međunarodnom pravu, a ovo što lupeta čokolinda je hrvatski šovinizam.

 2. Kulak says:

  Većina hrvata su bili ustaše, a manjina partizani, pa ona svojim ekstremno desničarskim i proustaškim stavovima želi privući tu neoustašku većinu da glasa za nju. U hrvatskoj su proustaški stavovi i izjave u pravilu bili način kako se dobijaju izbori. Ona ne sumnja da će tako biti i ovaj put. Iako, iskreno govoreći, nama Srbima i nije neki veliki problem to što ona lupeta. Veći su problem hrvatske lobistice u Srbiji tipa sonja biserko i izabela kisić koje svojim rovarenjem po Srbiji teraju vodu na ustaški mlin.

  • Karital says:

   Pih, pa zar ti misliš da će Kolinda pobijediti na izborima za predsjednika?

 3. deda mraz says:

  Ova glupaca misli da je istorija zavrsena i Srpski tenkovi nisu bili u vukovaru nego jugoslovenski tj. u to vreme su se crnogorski komunisti pravili veliki srbi i oni su slali tenkove u hrvatsku da bi samo obelezili gde su Srbi i da ih ustase lakse mogu isterati posto je komunisticki sljam sa crnogorcem milosevicem potpisao da ce ih braniti,a posle su pravili sprdnju od toga i dubrovnik i konavle je djukanovic palio u ime Srba samo da bi ustasama olaksali da nam mogu raditi sta hocej i da se mogu sprdati sa nasim zrtvama u Jasenovcu.Kada Srbi dodju na vlast u Srbiju onda cej vrlo brzo posle toga i Srpski tenkovi doci u vukovar.

 4. Dražen Jovan Petrović says:

  Izgledni su sve gori odnosi između Srbije i hrvatske i na to treba ozbiljno računati. U Zagrebu je na vlasti grupa šovinista i hrvatskih mitomana i to će tako biti još dugo. Sreća je da je mlada generacija Srba u Srbiji počela realno gledati na to ko su i šta su hrvati i da nema u sebi nikakvih "jugoslovenskih" iluzija koje su dobrim delom imale njihove majke i očevi. To "jugoslovenstvo" Srbi su skupo platili i više nas neće navući na tu zamku.

  • persida says:

   Beograd je pun Hrvata i Siptara, zive bolje nego Srbi. Srbi im ciste cipele.

   • Djoka Brica says:

    Beograd je i pun drugosrbijanaca sto kaze Gospodin Antonic!

    • kwaka says:

     Beograd je najstetniji grad za Srbe i srpske interese.

 5. Miroslav says:

  Kitarovićka više voli kitu nego pitu. Ona je obična Nato dromfulja. Ja sam iz Vukovara i taj grad će uvek biti Srpski i s e dok Srpski tenkovi ne zaurlaju u Vukovaru neće biti mira. Hrvati su većinom bili ustaše a ne antifašisti. Da nije bilo Srba još uvek bi im se vijorila svastika po gradovima.

 6. Za Srbiju says:

  Hrvatski narod je napravio najmonstruozniju državu, koja je ikada postojala i po broju stanovnika 2,5 miliona hrvata, najzverskije je izvršila genocid nad 1,3 miliona srbskih, jevrejskih i romskih civila. To je svetski rekord. Ne mogu da slušam budale, koje hrvacku monstruoznost pravdaju izbornom kampanjom.

  • Za Srbiju says:

   Izvinjavam se. Ne postoji hrvacki narod, već NACIJA. Oni su otpad od naroda. I Hitler ih je nazvao ljudskim otpadom. Njihov najveći saveznik.

 7. Miodrag says:

  Zaista je krucijalno pitanje,moze li sebi jedan lider jedne evropske drzave,na internacionalnom javnom skupu dozvoliti ovakav vokabular i ovakve bedastoce pri svom javnom nastupu? Javno postavljati anti-teze i zamenjivati teze, uprkos jasnim i potvrdjenim istorijskim cinjenicama,konacno je komicno i ne ide u pravcu,ovoga puta,realne istorijske,hrvatske reputacije.

 8. Cp6a says:

  Ne, ne. To je kao neko pravdanje, zbog izbora, ovoga, onoga. Nemoj da se šalimo, ti monstrumi osećaju ogromnu mržnju prema nama svake sekunde tokom celog svog bednog života. I jesu spremni da nam se napiju ponovo krvi, čim im se ukaže prva prilika. Ukazaće se ako budemo ležerni i ispranog mozga, neće ako budemo ozbiljni.

  • kwaka says:

   Treba ugusiti ideju jugoslavije medju Srbima i bice bolje.

 9. Tak vam je to dečeci mali says:

  U Srbiji nije postojao otpor fašističkom okupatoru. Partizani su strani pojam za Srbiju. Navedite jedu bitku sa Nijemcima u Srbiji. Tadašnjom Srbijom su drmali LJotičevci i Četnici, suradnici fašista i nitko drugi.

  • Tak ti je to mali nacisto says:

   JVuO u Srbiji, ali antifašistički pokret na Balkanu je vezan isključivo za Srbe. Prvi oslobodjeni grad od fašista u Evropi bila je Loznica. Hrvati su u Drugom svetskom ratu ostali poznati kao najkrvoločniji narod, koji je jedini u istoriji imao logore za decu. Eto malo dokaza i činjenica, verujem da te boli!

   • Tak vam je to dečeci mali says:

    Ne boli me niš. ja sam svoje bitke odratovao tri godine na ratištu. ...i dobio svaku. Pročitaj još jednom moje pitanje dečec, Nemate niti jednu bitku. "Užička republika" ? To je bio slobodni teritorij iz kojeg se Tito izvukao i otišao u Hrvatsku i Bosnu gdje su se vodile prave borbe. Primjerice Bitka na Sutjesci, gdje su sudjelovali sve sami Hrvati ,a Srbijanca tada nebi pronašao tamo nit ""Interpol"" , da je tada postojao..

    • Tak ti je to mali nacisto says:

     Na Sutjesci i u celom antifašističkom pokretu je bilo 2-3% Hrvata, sve ostalo su Srbi iz Krajine! Hrvati su bili nacisti u Drugom svetskom ratu koji su Nemce dočekivali ružama. Hrvati su bili ustaše, upravnici i krvnici iz Jasennovca, Jadovna, Jastrebarskog, Paga...itd. A u Hrvatskoj i Bosni su se vodile bitke jer su samo tamo bile ustaše i muslimani nacisti koji su zajedno pomagali Nemcima. NDH nacisto, gde ćeš veći dokaz! Sad poljubi Pavelićevu sliku i pojačaj Tompsona!

     • Karital says:

      Na Sutjesci je bilo najviše Hrvata.Jedni su bili uz Tita dok su drugi, obučeni u Njemačkoj, ratovali za Rajh.Najviše je izginulo Hrvata, nešto manje Srba i Crnogoraca, dok je Srpijanaca poginulo pedesetak.Tko je ono pobio djecu u Drvaru,Krnjeuši,Brotnji,Grahovu?

      • Tak ti je to mali nacisto says:

       Zapravo, slažem se, na Sutjesci je najviše poginulo Hrvata zato što smo mi Srbi tu bitku dobili, a vi Hrvati ste kao nacisti izgubili tu bitku. Kako se osećaš kao deo nacije koja je jedina u istoriji imala logore za decu? Pozdrav nacisto

       • Karital says:

        Niste vi dobili ništa,Od Zagreba stiglo naređenje legionarima da se Tita pusti iz obruča.Nacisti iz Prinz Eugena pobili bi sve partizane, uključujući i Tita.Ta djeca su imala šanse da prežive, a većina je i preživjela, za razliku od djece koja su na licu mjesta poklana i bačena u jame od strane tkz,ustanika Tak ti je to mali dečec Filip!

        • Tak ti je to mali nacisto says:

         Mi smo Drugi svetski rat dobili, a vi ste ga izgubili, nacisto! I Prvi ste izgubili, a mi smo dobili. Pa smo vas tako jadne prihvatili i Kraljevinu i u SFRJ! Koja deca? Ona deca što ste ih klali u Jastrebarskom? E to je istina nacisto :)

         • Karital says:

          Opet govoriš "istinu" ko Dobrica Ćosić!Ništa mi nismo izgubili, kao što ni vi niste ništa dobili.Izgubila je Austrija i Njemačka u srazu sa SAD,Francuskom i Britanijom u prvom ratu.U drugom ratu ste se raspali, a ono malo što je ostalo lojalno kralju, pobili ustaše i Tito.Valjda ne misliš da ste pobjednici u završnici rata kada ste promjenili dres?

          • Tak ti je to mali nacisto says:

           Prvi rat su izgubili Nemci, Austrijanci, Mađari i Hrvati, a dobili su ga Rusi, Francuzi, Srbi, Amerikanci i Britanci. Drugi rat su izgubili Nemci, Japanci i Hrvati, a dobili su Sovjeti, Srbi, Britanci, Amerikanci, Francuzi...vi ste uvek na pogrešnoj strani. Vi ste ti koji na kraju promenite dres. Ako već pominješ JVuO i četnike, četnici su se borili protiv Nemaca i ustaša (oslobodjenje Čačka, Loznice, Priboja, Višegrada, Leskovca, Kruševca...itd), zajedno sa partizanima i Crvenom armijom su oslobodili Srbiju, ali ajde spomeni bar jednu bitku ustaša protiv Nemaca. Vaša najveća bitka je bila u Blajburgu, tamo je vas ustaša najviše poginulo. Džaba vam sad Poljaci, Ameri i ostali Zapad, zna se na kojoj strani su bili Rusi i Srbi. Možeš da tupiš koliko hoćeš, ali zna se ko su bili Pavleić, Luburić, Francetić... sad odvrni Tompsona!

 10. Kulak says:

  Treba na svim TV kanalima vrtiti snimke oduševljenog dočeka trupa Adolfa Hitlera u Zagrebu 1941.godine. Te snimke treba poslati u Varšavu.

 11. A akoM says:

  Svijet je u talasanju,pred ozbiljnim pročišćenjem gdje će mnogi pojedinci,države i narodi propasti!Vi Srbi još uvijek priželjkujete dijelove Hrvatske,a Aždaja već kuca na vrata svijeta!Sve što napravite Hrvatskoj,vraća vam se!Zato ne pretjerujte,jer gle čuda, Spas i Svjetlo možda dolazi iz Hrvatske!?!

  • Gardista says:

   Tebi se talasa u glavi, poseti veterinara, kromanjoncu.

   • Portopranco says:

    Na Neretvi i Sutjesci su se po izjavi mog djeda,Srbina iz Benkovca,koji je tamo bio i preživio,borile brigade sa Banije i Korduna koje su bile 100% sastavljene od Srba i brigade iz Dalmacije koje su bile 65% sastavljene od Srba.Nepobitna je istina da je do pada Italije u partizanskim jedinicama bilo vrlo malo hrvata.Srbi iz Dalmacije,Like,Korduna,Banije i Bosne i Hercegovine su ti koji su dobili II svjetski rat na Balkanu.

 12. Republika Srpska says:

  LUDARA

 13. Gagi says:

  Iskreno se radujem nadolazecoj svetskoj promeni jer su tenzije i komesanja sve veca. Nesto ce novo da se iskristalise i nadam se da ovakve politicke budale vise nece postojati ni u jednom narodu, ako narodi uopste budu postojali. Sva ova nervoza i verbalna histerija je pokazatelj da to "nesto" dolazi jer su svi kriterijumi civilizovanog sveta pogazeni. Jedino prizeljkujem da ce sa nama "obicnim" ljudima nestati i sva ova neradnicka i hostaplerska svetska gamad koja nam sve ovo i pravi. Danas je toliko nakaradan system u svetu da je neka vrsta cistilista neophodna. To se uostalom desavalo i ranije u istoriji. Da pukne mora, kada na duhovnim svetskim terazijama prevagne zlo, sila i hostapleraj, sukob je neminovan. Nemojte ljudi da obracate paznju na ove koji sire zlo i mrznju, oni su proslost ali to jos neznaju. Neka nam je BOG u pomoci, jedino on moze da nas spase od ovih poludelih ala i azdaja.

 14. Mi says:

  Gospode Bože, dokle smo došli. Kolinda obećava "svom narodu" da će tamo neki drugi narod "smrviti"... Koliko će njen narod dobiti mrvljenjem drugog naroda ne govori. Bojim se da će ovakvom retorikom smrviti sopstveni narod, ali neka se oni ne sikiraju, imamo i mi nekog ko će nas smrviti............

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *