КОЛИНДА ПРЕТИ ДА ЋЕ СМРВИТИ СРБИЈУ: „Неће моћи опет тенковима у Вуковар“

КОЛИНДА ПРЕТИ ДА ЋЕ СМРВИТИ СРБИЈУ: „Неће моћи опет тенковима у Вуковар“

2 септембра 2019

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић показује све више агресије у јавним наступима, а окидач за запаљиве поруке готово по правилу су јој Срби и Србија. Она је ових дана поново шокирала јавност.

Као да жал што у рату, како је сама признала, није узела пушку да убија Србе није била довољна, хрватска председница решила је да свој вербални арсенал обогати и једним насилним гестом – ударањем песницом у сто, који је употребила у интервјуу за тамошњи јавни сервис.Гротескно

– Свима онима који данас прете Хрватској желим врло јасно рећи да никад више ни један једини србијански тенк неће ући у Вуковар. Нека се нико тиме не заварава – поручила је она за ХРТ, нагињући се према ниском сточићу, да би на крају поентирала једним јаким ударцем стиснутом шаком о сто. Уз то је нагласила да је „великосрпска агресија, нажалост, забележена крвавим словима у хрватској историји“.

Пантомимичар и стручњак за говор тела Марко Стојановић објашњава да стиснута песница, овако употребљена, увек представља чекић којим особа жели некога да смрви.

– То ударање руком као маљем или чекићем је типичан гест мушкарца који жели да покаже да је мачо, алфа фигура у друштву. Очигледно тиме даје до знања да је толико моћна да може некога да здроби ако то пожели. Или иза тога стоји немоћ, па песницом жели убедити у супротно. У сваком случају, никако не приличи жени да лупа стиснутом песницом о сто, а поготово не председници државе. Начин на који је то учинила може изгледати гротескно – оценио је Стојановић.Жели гласове десничара

За председника Савеза Срба у региону Миодрага Линту гест хрватске председнице је знак њене нервозе и очајничке жеље да придобије десничарске гласаче:

– Сад је отишла и корак даље па агресивно лупа по столу, али све је то смишљено да мобилише проусташке Хрвате. Ово је још један доказ да она игра на карту радикализма и антисрпства, јер се једино на тој платформи у већински усташкој Хрватској могу скупити гласови.

Каква ноторна глупост

Колинда Грабар Китаровић изјавила је да је хрватски народ, сразмерно броју становника, највише допринео антифашистичкој борби у Европи. Она је на обележавању 80. годишњице почетка Другог светског рата у Варшави рекла да је у антифашистичкој борби учествовало више од пола милиона Хрвата, преноси Индекс.

– Овде смо да бисмо исказали почаст свим жртвама рата, како у Пољској, која је прва почела да се бори против нацизма, тако у свим осталим државама које су стале у одбрану слободе и мира у Европи и свету. Хрватски народ је сразмерно броју становника највише допринео антифашистичкој борби у Европи, у којој је активно учествовало више од пола милиона хрватских грађана – казала је Колинда Грабар Китаровић у свом обраћању у Варшави.

(Курир)

KOMENTARI32 коментара

 1. rajko says:

  Pitam se da li se i drugi narodi ovoliko zabavljaju gledajući naše političare kao što se mi zabavljamo gledajući ovu blesavu kolindu. Verovatno i drugi crkavaju od smeha kad izadje murat maniti pa počne da bulavi o nevidjenim uspesima svojim i svoje stranke na vlasti, o napredovanju Srbije, o rastu standarda gradjana, o uspešnoj privatizaciji itd. S tim što je ova kolinda za hrvate neutralna figura, levo smetalo, a za nas murat pošast, najezda skakavaca.

  • Kulak says:

   Vukovar je 1991. godine bio grad u međunarodno priznatoj državi Jugoslaviji.U Vukovaru je bio garnizon Jugoslovenske Narodne Armije, jedine priznate i legitimne vojske na teritoriju Jugoslavije, članice UN. Na taj garnizon su napale paravojne terorističke jedinice hrvatskih šovinista.Garnizon JNA u Vukovaru se branio od napada terorista i pozvao pomoć. Ta pomoć je i poslana, među ostalim poslani su i tenkovi. To su bili jugoslovenski tenkovi koje je poslala država Jugoslavija na što je imala potpuno pravo, kako temeljem jugoslovenskog Ustava, tako i po međunarodnom pravu. To je jedina i prava istina o Vukovaru zasnovana na pravdi, zakonu i međunarodnom pravu, a ovo što lupeta čokolinda je hrvatski šovinizam.

 2. Kulak says:

  Većina hrvata su bili ustaše, a manjina partizani, pa ona svojim ekstremno desničarskim i proustaškim stavovima želi privući tu neoustašku većinu da glasa za nju. U hrvatskoj su proustaški stavovi i izjave u pravilu bili način kako se dobijaju izbori. Ona ne sumnja da će tako biti i ovaj put. Iako, iskreno govoreći, nama Srbima i nije neki veliki problem to što ona lupeta. Veći su problem hrvatske lobistice u Srbiji tipa sonja biserko i izabela kisić koje svojim rovarenjem po Srbiji teraju vodu na ustaški mlin.

  • Karital says:

   Pih, pa zar ti misliš da će Kolinda pobijediti na izborima za predsjednika?

 3. deda mraz says:

  Ova glupaca misli da je istorija zavrsena i Srpski tenkovi nisu bili u vukovaru nego jugoslovenski tj. u to vreme su se crnogorski komunisti pravili veliki srbi i oni su slali tenkove u hrvatsku da bi samo obelezili gde su Srbi i da ih ustase lakse mogu isterati posto je komunisticki sljam sa crnogorcem milosevicem potpisao da ce ih braniti,a posle su pravili sprdnju od toga i dubrovnik i konavle je djukanovic palio u ime Srba samo da bi ustasama olaksali da nam mogu raditi sta hocej i da se mogu sprdati sa nasim zrtvama u Jasenovcu.Kada Srbi dodju na vlast u Srbiju onda cej vrlo brzo posle toga i Srpski tenkovi doci u vukovar.

 4. Dražen Jovan Petrović says:

  Izgledni su sve gori odnosi između Srbije i hrvatske i na to treba ozbiljno računati. U Zagrebu je na vlasti grupa šovinista i hrvatskih mitomana i to će tako biti još dugo. Sreća je da je mlada generacija Srba u Srbiji počela realno gledati na to ko su i šta su hrvati i da nema u sebi nikakvih "jugoslovenskih" iluzija koje su dobrim delom imale njihove majke i očevi. To "jugoslovenstvo" Srbi su skupo platili i više nas neće navući na tu zamku.

  • persida says:

   Beograd je pun Hrvata i Siptara, zive bolje nego Srbi. Srbi im ciste cipele.

   • Djoka Brica says:

    Beograd je i pun drugosrbijanaca sto kaze Gospodin Antonic!

 5. Miroslav says:

  Китаровићка више воли киту него питу. Она је обична Нато дромфуља. Ја сам из Вуковара и тај град ће увек бити Српски и с е док Српски тенкови не заурлају у Вуковару неће бити мира. Хрвати су већином били усташе а не антифашисти. Да није било Срба још увек би им се вијорила свастика по градовима.

 6. Za Srbiju says:

  Hrvatski narod je napravio najmonstruozniju državu, koja je ikada postojala i po broju stanovnika 2,5 miliona hrvata, najzverskije je izvršila genocid nad 1,3 miliona srbskih, jevrejskih i romskih civila. To je svetski rekord. Ne mogu da slušam budale, koje hrvacku monstruoznost pravdaju izbornom kampanjom.

  • Za Srbiju says:

   Izvinjavam se. Ne postoji hrvacki narod, već NACIJA. Oni su otpad od naroda. I Hitler ih je nazvao ljudskim otpadom. Njihov najveći saveznik.

 7. Miodrag says:

  Zaista je krucijalno pitanje,moze li sebi jedan lider jedne evropske drzave,na internacionalnom javnom skupu dozvoliti ovakav vokabular i ovakve bedastoce pri svom javnom nastupu? Javno postavljati anti-teze i zamenjivati teze, uprkos jasnim i potvrdjenim istorijskim cinjenicama,konacno je komicno i ne ide u pravcu,ovoga puta,realne istorijske,hrvatske reputacije.

 8. Cp6a says:

  Не, не. То је као неко правдање, због избора, овога, онога. Немој да се шалимо, ти монструми осећају огромну мржњу према нама сваке секунде током целог свог бедног живота. И јесу спремни да нам се напију поново крви, чим им се укаже прва прилика. Указаће се ако будемо лежерни и испраног мозга, неће ако будемо озбиљни.

  • kwaka says:

   Treba ugusiti ideju jugoslavije medju Srbima i bice bolje.

 9. Tak vam je to dečeci mali says:

  U Srbiji nije postojao otpor fašističkom okupatoru. Partizani su strani pojam za Srbiju. Navedite jedu bitku sa Nijemcima u Srbiji. Tadašnjom Srbijom su drmali LJotičevci i Četnici, suradnici fašista i nitko drugi.

  • Tak ti je to mali nacisto says:

   JVuO u Srbiji, ali antifašistički pokret na Balkanu je vezan isključivo za Srbe. Prvi oslobodjeni grad od fašista u Evropi bila je Loznica. Hrvati su u Drugom svetskom ratu ostali poznati kao najkrvoločniji narod, koji je jedini u istoriji imao logore za decu. Eto malo dokaza i činjenica, verujem da te boli!

   • Tak vam je to dečeci mali says:

    Ne boli me niš. ja sam svoje bitke odratovao tri godine na ratištu. ...i dobio svaku. Pročitaj još jednom moje pitanje dečec, Nemate niti jednu bitku. "Užička republika" ? To je bio slobodni teritorij iz kojeg se Tito izvukao i otišao u Hrvatsku i Bosnu gdje su se vodile prave borbe. Primjerice Bitka na Sutjesci, gdje su sudjelovali sve sami Hrvati ,a Srbijanca tada nebi pronašao tamo nit ""Interpol"" , da je tada postojao..

    • Tak ti je to mali nacisto says:

     Na Sutjesci i u celom antifašističkom pokretu je bilo 2-3% Hrvata, sve ostalo su Srbi iz Krajine! Hrvati su bili nacisti u Drugom svetskom ratu koji su Nemce dočekivali ružama. Hrvati su bili ustaše, upravnici i krvnici iz Jasennovca, Jadovna, Jastrebarskog, Paga...itd. A u Hrvatskoj i Bosni su se vodile bitke jer su samo tamo bile ustaše i muslimani nacisti koji su zajedno pomagali Nemcima. NDH nacisto, gde ćeš veći dokaz! Sad poljubi Pavelićevu sliku i pojačaj Tompsona!

     • Karital says:

      Na Sutjesci je bilo najviše Hrvata.Jedni su bili uz Tita dok su drugi, obučeni u Njemačkoj, ratovali za Rajh.Najviše je izginulo Hrvata, nešto manje Srba i Crnogoraca, dok je Srpijanaca poginulo pedesetak.Tko je ono pobio djecu u Drvaru,Krnjeuši,Brotnji,Grahovu?

      • Tak ti je to mali nacisto says:

       Zapravo, slažem se, na Sutjesci je najviše poginulo Hrvata zato što smo mi Srbi tu bitku dobili, a vi Hrvati ste kao nacisti izgubili tu bitku. Kako se osećaš kao deo nacije koja je jedina u istoriji imala logore za decu? Pozdrav nacisto

       • Karital says:

        Niste vi dobili ništa,Od Zagreba stiglo naređenje legionarima da se Tita pusti iz obruča.Nacisti iz Prinz Eugena pobili bi sve partizane, uključujući i Tita.Ta djeca su imala šanse da prežive, a većina je i preživjela, za razliku od djece koja su na licu mjesta poklana i bačena u jame od strane tkz,ustanika Tak ti je to mali dečec Filip!

        • Tak ti je to mali nacisto says:

         Mi smo Drugi svetski rat dobili, a vi ste ga izgubili, nacisto! I Prvi ste izgubili, a mi smo dobili. Pa smo vas tako jadne prihvatili i Kraljevinu i u SFRJ! Koja deca? Ona deca što ste ih klali u Jastrebarskom? E to je istina nacisto :)

         • Karital says:

          Opet govoriš "istinu" ko Dobrica Ćosić!Ništa mi nismo izgubili, kao što ni vi niste ništa dobili.Izgubila je Austrija i Njemačka u srazu sa SAD,Francuskom i Britanijom u prvom ratu.U drugom ratu ste se raspali, a ono malo što je ostalo lojalno kralju, pobili ustaše i Tito.Valjda ne misliš da ste pobjednici u završnici rata kada ste promjenili dres?

          • Tak ti je to mali nacisto says:

           Prvi rat su izgubili Nemci, Austrijanci, Mađari i Hrvati, a dobili su ga Rusi, Francuzi, Srbi, Amerikanci i Britanci. Drugi rat su izgubili Nemci, Japanci i Hrvati, a dobili su Sovjeti, Srbi, Britanci, Amerikanci, Francuzi...vi ste uvek na pogrešnoj strani. Vi ste ti koji na kraju promenite dres. Ako već pominješ JVuO i četnike, četnici su se borili protiv Nemaca i ustaša (oslobodjenje Čačka, Loznice, Priboja, Višegrada, Leskovca, Kruševca...itd), zajedno sa partizanima i Crvenom armijom su oslobodili Srbiju, ali ajde spomeni bar jednu bitku ustaša protiv Nemaca. Vaša najveća bitka je bila u Blajburgu, tamo je vas ustaša najviše poginulo. Džaba vam sad Poljaci, Ameri i ostali Zapad, zna se na kojoj strani su bili Rusi i Srbi. Možeš da tupiš koliko hoćeš, ali zna se ko su bili Pavleić, Luburić, Francetić... sad odvrni Tompsona!

 10. Kulak says:

  Treba na svim TV kanalima vrtiti snimke oduševljenog dočeka trupa Adolfa Hitlera u Zagrebu 1941.godine. Te snimke treba poslati u Varšavu.

 11. A akoM says:

  Svijet je u talasanju,pred ozbiljnim pročišćenjem gdje će mnogi pojedinci,države i narodi propasti!Vi Srbi još uvijek priželjkujete dijelove Hrvatske,a Aždaja već kuca na vrata svijeta!Sve što napravite Hrvatskoj,vraća vam se!Zato ne pretjerujte,jer gle čuda, Spas i Svjetlo možda dolazi iz Hrvatske!?!

  • Gardista says:

   Tebi se talasa u glavi, poseti veterinara, kromanjoncu.

   • Portopranco says:

    Na Neretvi i Sutjesci su se po izjavi mog djeda,Srbina iz Benkovca,koji je tamo bio i preživio,borile brigade sa Banije i Korduna koje su bile 100% sastavljene od Srba i brigade iz Dalmacije koje su bile 65% sastavljene od Srba.Nepobitna je istina da je do pada Italije u partizanskim jedinicama bilo vrlo malo hrvata.Srbi iz Dalmacije,Like,Korduna,Banije i Bosne i Hercegovine su ti koji su dobili II svjetski rat na Balkanu.

 12. Gagi says:

  Iskreno se radujem nadolazecoj svetskoj promeni jer su tenzije i komesanja sve veca. Nesto ce novo da se iskristalise i nadam se da ovakve politicke budale vise nece postojati ni u jednom narodu, ako narodi uopste budu postojali. Sva ova nervoza i verbalna histerija je pokazatelj da to "nesto" dolazi jer su svi kriterijumi civilizovanog sveta pogazeni. Jedino prizeljkujem da ce sa nama "obicnim" ljudima nestati i sva ova neradnicka i hostaplerska svetska gamad koja nam sve ovo i pravi. Danas je toliko nakaradan system u svetu da je neka vrsta cistilista neophodna. To se uostalom desavalo i ranije u istoriji. Da pukne mora, kada na duhovnim svetskim terazijama prevagne zlo, sila i hostapleraj, sukob je neminovan. Nemojte ljudi da obracate paznju na ove koji sire zlo i mrznju, oni su proslost ali to jos neznaju. Neka nam je BOG u pomoci, jedino on moze da nas spase od ovih poludelih ala i azdaja.

 13. Mi says:

  Господе Боже, докле смо дошли. Колинда обећава "свом народу" да ће тамо неки други народ "смрвити"... Колико ће њен народ добити мрвљењем другог народа не говори. Бојим се да ће оваквом реториком смрвити сопствени народ, али нека се они не сикирају, имамо и ми неког ко ће нас смрвити............

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u