КОЛИНДА ПРОВОЦИРА: „Бљесак“ је најавио круну операција – „Олују“

KOLINDA PROVOCIRA: „Bljesak“ je najavio krunu operacija – „Oluju“

1 maja 2017

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u Okučanima, na obeležavanju 22. godišnjice akcije hrvatskih oružanih snaga „Bljesak“, da je ta akcija najavila i dovela do krune svih operacija – „Oluje“, koja se dogodila nekoliko meseci kasnije.

Hrvatska predsednica je rekla da je akcija „Bljesak“, koju u toj zemlji obeležavaju kao dan oslobađanja zapadne Slavonije, bitna jer je ponovo omogućila uspostavljanje saobraćaja između istočne i zapadne Slavonije.

– Ona je kao krunu svih operacija najavila „Oluju“ – rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Tokom oružane akcije „Oluja“ iz Hrvatske je proterano više od 200.000 Srba, dok je više hiljada njih ubijeno ili nestalo.

Ona je rekla da je tokom dvodnevne oružane akcije za manje od 30 sati „oslobođeno više od 500 kvadratnih kilometara teritorije koja je bila pod okupacijom i sekla je istočnu i zapadnu Slavoniju…“.

– Ta je operacija bila veoma bitna, jer je najavila krunu svih operacija, a to je „Oluja“, koja je oslobodila veliki deo teritorije i stvorila pretpostavke za mirnu reintegraciju – rekla je Kitarovićeva, uz čestitke svima koji su učestvovali u operaciji „Bljesak“.

KOMENTARI5 komentara

 1. Batina says:

  Vama ustaso-vatikanoidima ce biti prvo oluja, pa bljesak pa mrak. Dat ce pravedni Bog.

  • Aldo says:

   Što si ti, neki vjerski fanatik možda?

 2. Trifun says:

  Udebljala se 4-5kg nakon Agrokor kolapsa. Izgleda da ustase jos nisu naucile lekciju koju im je Rusija stavila na sto nakon foliranja u vezi Krima. Hajde sad da ih cujemo sta oni misle kako Ukrajina treba da povrati Krima...nesto su se naglo utisali na tu temu..

 3. slobo says:

  Pobili zene I djecu u kolonama koje su bjezale ,starce I nemocne .Tukli ih iz aviona ,artiljerijom I snajperima .Time se hvale idioti.Ako vam je to bila akcija za pohvalu bolesnici obicni onda se vidi vasa hrabrost I vojna sposobnost .Uvijek ste I bili korov I ostacete jadni I umobolni .Zato vam sada cvjetaju ruze u vasoj demokraciji .Samo uzivajte .

 4. Mare says:

  Hrvati su izmet ljudskog roda (Adolf Hitler)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *