КОЛОНА ОКЛОПНИХ ВОЗИЛА БЕЗ КРАЈА: Масивни руски војни конвој стигао у Сирију! (ВИДЕО)

KOLONA OKLOPNIH VOZILA BEZ KRAJA: Masivni ruski vojni konvoj stigao u Siriju! (VIDEO)

7 decembra 2019

Još jedan masivni ruski vojni konvoj primećen je ove nedelje na aerodrom Kamišli na severoistoku Sirije, javio je arapski RT.

Prema izveštaju , ruski vojni konvoj prešao je iz područja Ain Isa u pokrajini Al-Raka do aerodroma Kamišli u susednoj Al-Hasakah.

Ovaj ruski vojni konvoj drugo je veće razmeštanje trupa na aerodromu Kamišli u poslednja 48 sati.

(Pravda)

KOMENTARI26 komentara

 1. persida says:

  Opet pogresili put ka Kosovu?

  • 123 says:

   Sačekaćemo tvoje amerikance da nam oslobode Kosovo!

   • persida says:

    Pa, oni gu osvojili, a ti bi da ti gu oslobode, jos i da ti serviraju deset s lukom, ne biva.

    • 123 says:

     To ti pricam matori!

 2. Kosovac says:

  @ persida, …..Nisi zaslužila, ali eto priznajem da ti je dobar štos. Ja bih dodao ozbiljno da bi ovako moglo i sa srpskim tenkovima, ali pod uslovom da nam se obezbedi svemirski štit, kao i uz obećanje da nas neće kasnije isporučivati Mehanizmu, ili Hrvatskoj.

  • Kosovac says:

   @ persida, …..Apropo, šta misliš, da li u podzemlju aerodroma Slatina kod Prištine, ima parkiran neki F16? Ili neki bespilotni droni?

   • persida says:

    Ma jasno, nama je cilj da se nista ne menja dok ne nestanemo. Na tome Vucic i Slobodanka rade svakodnevno. E, Slobce, zar gu ne vidis da realnost se sigra sa te tvoje fantazije.

    • Slobodanka says:

     Opet lažeš > Vučić nije Slobodanki po volji. Niti Vučić ima pod kontrolom Moskvu. On laže, petlja i manipuliše, a može se primetiti iz aviona da i tebi ide od ruke što i malivuku.

     • persida says:

      Putko kopira Vucka kad god stigne, tragicno mori to je. Da gazda na velesilu ponasa se kao gaza na Marinkovu baru.

   • persida says:

    Na znajem, nesam gu zalazila u te podrumi.

  • Slobodanka says:

   Štos nije dobar, ni duhovit ni smešan. Nije ni štos jer je himna gluposti. Nekada su kriterijumi bili drugačiji, naprimer da se ne sme biti glup, a sada poželjne su i namerno se podstiću sve veće gluposti, već su toliko porasle da su postale nacionalna sramota. ... U sirijskom ratu Rusija je mnogo puta izbegla da se nadje u direktnom sukobu sa američkim snagama. Sirija se oslobadja bez direktnog sukoba vojnih snaga Rusija-SAD, to je pravilo koje mora da se ispoštuje. Isto to radi i drugi saveznik Iran. iranske snage prisutne u Siriji ne upuštaju se u direktan sukob sa vojnim snagama SAD. U suprotnom Sirija bi već bila pretvorena u prah i pepeo kakav dosad svet nije video. Kada pozivate ruske tenkove na Kosovo, onda to isto pravilo važi i za Kosovo, istovremeno i za celu državu Srbiju. Nama ne može biti cilj sukob velikih tačnije najvećih vojnih sila na teritoriji naše države. Neki izlaz nam treba, ali sigurno ne takav. Neverovatno je koliko su Srbi operisani i od politike i od strategije.

   • Kosovac says:

    @ Slobodanka, …..Slažem se sa tobom, nisam bio ni duhovit ni smešan. A ni ovo čudo od Perside nije bilo ni duhovito ni smešno. Ali dozvoli da ti kažem da Srbi ipak nisu operisani od strategije i od Politike. Srbima je oduzeto pravo da se bave tim naukama koje si navela. Zato ih nema u zvaničnim pokazateljima. Ima ih samo u nekim sorošoidnim anketama, negde pri zadnjem mestu.

   • Doktor says:

    Dobar komentar.

 3. Slobodanka says:

  Grad AL Kamišli je preko ovog aerodroma slao pomoć u hrani i lekovima koja se bacala iz vazduha u dugo opkoljeni grad Deir ez Zor. (DEZ je slične veličine kao naš Novi Sad, nalazi se na velikoj reci slično kao NS, u Novom Sadu je bio naš gigant NIS Naftagas, a kod DEZ-a ima ili bilo je dosta poslova sa naftom i gasom.) Saveznici Rusija-Sirija nakon preuzimanja grada AL Kamišli i ovog aerodroma sada su dobili uslove da ostvare potpunu kontrolu najistočnijeg dela severne granice Sirije od Al Kamišlija do gradića Al Malikija i južnije od njega. Time će biti presečun put Amerikancima iz najsevernijih delova Iraka u Siriju. Postepeno će smanjivati sirijsku teritoriju po kojoj vršljaju Amerikanci, a zatim sledi napredovanje od severa ka jugu duž kratke istočne granice Sirije. Time bi sve 4 granice Sirije bile zatvorene.

 4. persida says:

  Rusija nije u ratu sa Zapadom, osim u glavama naivnih vucicevaca kao sto je Slobodanka. Nema nikakvog rata, osim kao medijskog zapaljenja mozga. Nece Rusi na Amere, da im ovine zamere. Zajedno kradu naftu iz Sirije i nose kuci, idi begaj. Kad sve uniste, ostace Sirija kao na tacni krvozednim cionistima da je dokrajice. To je osnovni plan, i to nije nimalo smesno.

  • Mile says:

   Naša dežurna pametnica vidi rešenje u tome da Rusi udare na Amere. Tebe stvarno više ne treba ni komentarisati. Ko će beni naodgovarati?

   • persida says:

    Pa, ti ces, ko bi drugi? Ovde se ne dopisuju pametni, vec dokoni.

 5. Kulak says:

  A kad će Rusi među Ruse u Odesu i Harkov?

  • Slobodanka says:

   Naivan si, neće oni nazad samo Odesu, nego celu Ukrajinu. Na kraju svih igara Ukrajina (ili bar njen veći deo) najverovatnije će se vratiti u zajedničku obnovljenu državu i to mirnim putem. Slediće primer Belorusije, ne baš odmah iza nje, ali vremenom desiće se i to. Kroz istoriju Ukrajina je imala ovakve brojne oscilacije. Počev od vremena Bogdana Hmeljnickog od 1654 godine kad se pripojila ruskom carstvu imala je tumbanja i dvoumljenja Istok Zapad. Pre te odluke birali su izmedju 4 gospodara: sultana turskog, kana krimskog, poljskog kralja ili ruskog cara. Narod je tada jednodušno povikao: "Volimo pod cara moskovskog, pravoslavnog". Ali kao posledica tog pripajanja počeo je rat izmedju Poljske i Rusije, a unutar ondašnje Ukrajine (koja je bila manja od današnje i imala je drugačiji naziv) počeo je gradjanski rat poznat kao Ruine. Da li Vi danas možete da zamislite da većina Ukrajinaca usklikne: Volimo Nemačku i Angelu Merkel ili Volimo Poljsku i Andžeja Dudu, priklonimo se odmah tim državama. Ma koliko da im je potrebna EU, prvenstveno zbog kakvog takvog posla, ni danas to ne bi prošlo. Verovatno zato Zapad nastoji da pocepa Ukrajinsku crkvu, jer kad bi im ukrali i duhovnost onda mogu da rade sa njima štagod hoće. Ko naivan veruje da je to Porošenko sam smislio. Zatim jasno je da sledi slabljenje EU, te sve manje će im nešto značiti EU. I na kraju gde bi oni mogli da potraže zaštitu? Mislim da razni savetnici pri Kremlju veoma dobro znaju celokupnu istoriju Ukrajine, te da zato rukovodstvo Rusije koliko ono može da utiče, nastoji da budu izbegnute konfrontacije veće od postojećih.

  • Slobodanka says:

   Lakše će se vratiti Rusiji, ako je medju njima manje prolivene krvi. Vama to deluje nemoguće jer nama Ukrajina dosta liči na Hrvatsku, ali liči ona i na Hrvatsku i na Crnu Goru. Zašto da sve svoje (i Ukrajince i Ruse) ostave Zapadu, a sukobe medju njima je i doneo zapad u svom teškom rusomrzačkom interesu. Ovako ako na kraju Rusija preuzme veliku većinu, onda ko bi ratovao protiv Rusije na njenoj zapadnoj granici? Uglavnom evropljani i to nesloveni i pride Poljska. A to je za Zapad puno skuplja varijanta. ... Naprimer da ode Milo i da dodje neko normalniji, odnosi Srbija-Crna Gora za nekoliko godina postali bi sasvim drugačiji.

   • persida says:

    Moze da ode Milo kuda hoce, ja bih svim Crnogorcima i Hrvatima zabranila da ulaze u Srbiju.

    • Slobodanka says:

     Kako si pročitala tu tvoju omiljenu cionistićku literaturu? Ni to nisi pročitala sa razumevanjem. Jevrejski plan osvajanja sveta zasniva se baš na tome da oni sve zavade, i zatim da oni kontrolišu novonastali haos, odnosno da profitiraju na tudjoj nesreći.

     • persida says:

      Zar toj ne rade Jevreji od kad je sveta i veka. A ti ces da gu pomiris svet, pa da tece med i mleko. Politika cekanja i kalkulisanja koju praktikuju Vucko i njegov plagijator Putko, to je tvoja religija. Pa, cionisti takve mlakonje mazu na hleba.

      • Slobodanka says:

       Kako knez-cion osmisli sukobe među bilo kojim Slovenima, tako i odmah Persida igra i izvršava. Kako si plitka,i lako upotrebljiva, tebi ni čitanje ne pomaže, niti će pomoći.

       • persida says:

        Moras priznati realnost asko hoces das je promenis. Posto ti verujes das cionisti nemaju moc, vec je samo ima Car Putko, za tebe nema problema. Pilule ti ne trebaju niti bilo sta sto bi podsticalo rad mozga.

  • persida says:

   E, pa gdegodj Rusi imaju bracu, tuj gu ne pomazu, pomazu gi samo na muslimani i Jarapi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *