КОМАНДАНТ АЛБАНСКОГ ОДРЕДА вређао Русе да су храбри само са оружјем и позвао руског војника на борбу прса у прса – ЕВО ШТА СЕ ДОГОДИЛО…

KOMANDANT ALBANSKOG ODREDA vređao Ruse da su hrabri samo sa oružjem i pozvao ruskog vojnika na borbu prsa u prsa – EVO ŠTA SE DOGODILO…

13 juna 2020

Ova priča dogodila se na samom kraju prošlog veka. Na Balkanu je tada bilo nemirno i ruski padobranci su morali da sprovode red u regionu.

Oni su bili deo mirovnih snaga. Ali, ko se seća tih vremena, verovatno se samo tužno osmehuje. Nije bilo govora o održavanju mira.Ko zna šta bi bilo tada na teritoriji Kosova da nije bilo ruskih vojnika.

O tome možete napisati ne jedan, već deset tekstova. Ipak, ovoga puta ćemo se skoncentrisati na susret ruskih padobranaca sa Albancima.

Evo kako je bilo:

Borci 98. bataljona vazduhoplovne divizije su izvršavali borbenu dužnost tokom koje su naišli na borbeno vozilo bez identifikacionih oznaka.

Unutra je bilo nekoliko snažnih momaka. Ispostavilo se da su Albanci.

Naredili su im da izađu. Svi Albanci su poslušali Ruse, osim njihovog komandanta. Navodno ga je iznerviralo to što su Rusi vezali njega i njegove momke.

Albanci su počeli da vređaju padobrance, ali Rusi su miroljubivi ljudi. Jedan Albanac je rekao: „Hrabri ste samo kada imate oružje. Hajde da vas vidimo kakvi ste u borbi prsa u prsa. Mnogo sam trenirao i učestvovao u dosta borbi. Niko me ne može pobediti”.

Jedan padobranac je pristao. Albanac je bio vrlo zadovoljan. Ruke pritvorenika bile su oslobođene. Protivnici su ušli u improvizovani prsten.

Albanac je nastavio neumesno da dobacuje. Padobranac je ostao miran, tih, staložen.

Borba je počela a završena je kada je Albanac konačno izgubio svest, Rus ga je spustio na zemlju.

Nakon ovoga, vođa odreda mogao je samo da prizna da su ruski padobranci sila.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI14 komentara

 1. persida says:

  Kakve ovo veze ima sa nama Srbima, OVDE I DANAS?

  • Kosovac says:

   @ persida, …..Šta se toliko jediš, baš ima veze sa vama „Srbima“. Ako je Šipo dobio batine od Rusa a tebe to toliko iznerviralo, kakva bi tek bila nervoza da je Šipo dobio batine od pravog Srbina.

  • Cp6a says:

   Kakve veze ima tvoj komentar sa nama Srbima?

  • dragan10 says:

   nesto mi se mnogo trtis sa tim da si srbin? ko da ti veruje?

   • Cp6a says:

    Van interneta, osim NATO lokatora, od kojih su neki po rođenju Srbi, a toga se gnušaju, ne sretoh Srbina koji mrzi Ruse.

    • Kosovac says:

     @ Srba, …..Pusti ovog Kroasana što se natrtio među Srbima, pa sada „proverava“ koji je Srbin podoban. Komunjarska metoda. ……….Uopšte ne postoji Srbin koji mrzi Ruse. Postoji normalno poneko Srpsko govno koje ti nazivaš NATO lokatori, ali oni su već stimulisani drukčije, čak i oni ne mrze Ruse, mrze ih po zadatku. Kao ova naša persida, kad joj spomeneš Ruse, počnu odmah da joj se tresu ruke. Paranoja.

  • zaliv.net says:

   Pa desilo se na svetoj srpskoj zemlji Perso. Idi bolje lupkaj u serpicu

 2. milos says:

  Albanac iz ove price je Haradinaj, vise puta objavljivano u medijima

  • bilje says:

   Albanien go to Albaniju KAVKAZ!....šćiftari u brdo ☺hebo ih Đorđe Manijak Što ih naseli iz lađe u zemlju SORARBSKU, zemlju nagnojenu srbskim kostima i natopljenu SRBSKOM KRVLJU!!!

  • Djoka says:

   A onda su se Rusi spakovali otisli sa Kosova. Cemu i kome sluze ove skaske o ruskoj snazi? Pa oni sami sebi nemogu da pomgnu rade za 250 - 300 dolara u 21 veku u najvecoj zemlji na svetu, robovi bili i ostali. Ginuli za dzabe sad ginu za mizer i opet ce i cute, usrani od straha. Minimalna plata 110 dolara, halo Bre! A zadnja lenstina u Amerikama prima 1200 dolara socijale, za nerad.

   • Cp6a says:

    Razmišljanje na nivou deteta. Nema para zbog kojih bi neko poginuo. Tako da i te silne pare što dobijaju tvoji zapadni miljenici je ništa ako treba da se gine. Rusi, kao i mi, ako ginu, onda to rade za svoju otadžbinu i za slobodu, ne za pare. Tvoji kad ginu, ginu u otimačini ili istrebljenju nekog naroda, a za račun pohlepnih satanističkih debeloguzana. Kad je već tako, na pojavu minimalne mogućnosti da poginu, hrabro beže glavom bez obzira. Zato su meni smešne izjave da će ti tvoji napasti Rusiju ili Kinu. Mogu da napadnu samo nekog od koga su barem stostruko jači i/ili imaju tuđe topovsko meso, pa onda mogu gore sa 10 km visine da pritiskaju dugmiće i džojstik. Drugo, izađi iz devedesetih. Nemaš pojma šta su danas Rusija i Kina. Negde sam čuo da Kina izlije betona za godinu dana, koliko Amerika nije za celu svoju istoriju. Treće, nije samo važno koliko neko dobija para, nego i šta sa tim parama može da kupi, koliki su mu troškovi, porezi, školovanje dece, zdravstveno osiguranje, krediti, ostane li mu nešto. Robovlasništvo je zapad usavršio, tamo si rob, a nisi toga svestan.

 3. Marko Kraljević says:

  Jedino je Haradinaj dobio batine za pamćenje od Rusa to zna ceo SVET... Hahahahahahahaha i opet će jih dobiti...

 4. Kulak says:

  Budaletina.

 5. uddu says:

  Ja sam video jednog rusa kako je prebio polarnog medveda!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *