КОМАНДАНТ КФОРА ОПТУЖИО СРПСКЕ МЕДИЈЕ ЗА „ПРОПАГАНДУ“!

KOMANDANT KFORA OPTUŽIO SRPSKE MEDIJE ZA „PROPAGANDU“!

7 aprila 2019

Nema nikakvih indicija da bi na severu Kosova moglo da dođe do bilo kakvih jednostranih ili nasilnih akcija, izjavio je portparol Kfora Vinčenco Graso.

Jedino što ukazuje na destabilizaciju su učestale spekulacije koje pojedinci i neki mediji šire, stvarajući na taj način neopravdanu tenziju među narodom, rekao je Graso za „Novosti“.On naglašava da razloga za zabrinutost nema i da je saradnja sa kosovskim institucijama, ali i sa vojskom Srbije, kontinuirana i dobra.

Na konstataciju da je vežba KBS i Vojske Albanije izazvala veliku pažnju, Graso kaže da je ova vežba „primer loše upotrebe retorike“.

– Združena vežba Vojske Albanije i Kosovskih bezbednosnh snaga predstavljala je uvežbavanje sposobnosti potrage i spasavanja. Ali u pojedinim medijima predstavljena je kao pretnja organizovanih nasilnih akcija na severu Kosova. Ova vežba nije ni na koji način uticala na misiju Kfora – rekao je Graso.

Na pitanje da li bi u slučaju usložnjavanja situacije na terenu bilo realno videti srpsku vojsku na severu KiM, Graso kaže da je Kfor jedini ovlašćen Rezolucijom 1244 SB UN da garantuje bezebndno okruženje na Kosovu, kao i da je NATO spreman da pošalje Kforu dodatne vojnike.

KOMENTARI8 komentara

 1. Velika Metla says:

  Graso,još te radijacija od osiromašenog uranijuma nije pojela? Bez brige,polako to napreduje! Kad primetiš kasno ti je! A do tada sakupljaj narko-dolare od šlihtara,trebaće ti za lečenje vrlo brzo,a leka neće biti! Kako došlo,tako ošlo!

  • ostrogorski says:

   Ili, što dobije na mostu - izgubi na ćupriji.

 2. ostrogorski says:

  Lepo kaže ona narodna: "Korila koza ovcu - pokrij se ovco gola ti pampulja".

 3. Maximus Decimus says:

  Grasso,znamo da lazu.Lazu svaki dan za sve pare:)))

 4. padre says:

  Pa ne, stvarno ste bezobrazni, nedate ljudima da rade svoj posao!Da jim niste toliko smetali sa svojom propagandom, odavno bi bilo sve rešeno!I njima se žuri kući, čekaju jih žena i deca i ostala porodica, a oni moraju da se zamajavaju sa vama!

 5. Goca says:

  Samo da podsetim ove sa pilecim pamcenjem da je isto tako prosli put govorio da je sve u redu pa su "rosu" upali na sever Kosova i poceli da hapse i matretiraju ljude!

 6. Terra Vendorum says:

  Grašo je zaboravio i svoje izvorno prezime a kako da veruješ konvertitu latinu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *