КОМАНДАНТ НАТО-а у ЕВРОПИ: Дубоко греше сви који верују да је Русију исцрпио рат у Украјини

КОМАНДАНТ НАТО-а у ЕВРОПИ: Дубоко греше сви који верују да је Русију исцрпио рат у Украјини

14 маја 2023

КОМАНДАНТ снага НАТО у Европи – амерички генерал Кристофер Каволи – изјавио је да „дубоко греше сви који верују да је Русија исцрпила своје снаге у украјинском рату“.

За време посете Талину, главном граду Естоније, нагласио је да је руска војска и даље борбено способна и објаснио:„Руске копнене снаге имају велике проблеме. Изгубиле су много људи, много наоружања и војне опреме. Али, добиле су много људи, па су сада веће него што су биле на почетку сукоба. Руско ваздухопловство је изгубило мање од стотину ловаца и бомбардера, а остало му је још око хиљаду“.

Каволи је у наставку указао: „Руска флота скоро да није погођена ратом, кибернетичке снаге им такође нису погођене, као ни космичке. Земље НАТО све ово треба да имају у виду и да сходно томе повећају своју одбрамбену способност“.

На конференцији на којој је Каволи наступио, чула се и оцена да је рат у Украјини „подмладио НАТО“ и означио „могућу нову конфронтацију вишег нивоа“.

А „виши ниво“ је „нацртан“ овако:

„Сукоб између Запада и недемократског света је прилично вероватан у средњорочном и дугорочном периоду“.

(Факти)

KOMENTARI2 коментара

  1. Smrdevit Posavski says:

    Zanimljivo kako su oni iz NATO "hrabri" narodi i njihove vojske...za sebe ne kažu da ih je 30 u čoporu lopova a da je na drugoj strani jedna država, da bi se jasno videlo da su čopor kukavickih lopova koji se skupio radi parazitiranja i lopovluka, i da su "hrabri" da napadaju jednu državu. Ne, po njihovim medijima je NATO protiv Rusije,1 na 1 :-))). Nisu ni hrabri da zaista udju u sukob sa Rusijom pa ovaj NATO generalcic kevce ko kuce kako Ukrajinsko topovsko meso nije ostetilo rusku vojsku kako bi oni dobili na hrabrosti. A opravdanje da su oni skupljeni zbog demokratije...e pa gusari, pardon,"gospodo" demokratska, nasilno vakcinaska, oroizvodjaci otrovnih "vakcina" za depopulaciju debila, idiota i degena (i oni imaju pravo na život a ne da i vi imbecili vatikanersko-fašistički odlucujete o glavi) , nećete vise pred sobom imati samo 1 protivnika, svih 6,5 mlrd.normalnog sveta ce vas pregaziti i vratiti u kameno doba gde mentalno i pripadate na čelu sa hrvatoidima i ostalim fasistima i ostalim SonsOfABitchs sto i jeste.

  2. Velika Metla says:

    Ни 10% војног арсенала Русија није покренула. А то и ви знате, зато и не смете на Русију директно, него овако хијенски. ГОТОВИ СТЕ !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u