КОМАНДАНТ НАТО-а у ЕВРОПИ: Дубоко греше сви који верују да је Русију исцрпио рат у Украјини

KOMANDANT NATO-a u EVROPI: Duboko greše svi koji veruju da je Rusiju iscrpio rat u Ukrajini

14 maja 2023

KOMANDANT snaga NATO u Evropi – američki general Kristofer Kavoli – izjavio je da „duboko greše svi koji veruju da je Rusija iscrpila svoje snage u ukrajinskom ratu“.

Za vreme posete Talinu, glavnom gradu Estonije, naglasio je da je ruska vojska i dalje borbeno sposobna i objasnio:„Ruske kopnene snage imaju velike probleme. Izgubile su mnogo ljudi, mnogo naoružanja i vojne opreme. Ali, dobile su mnogo ljudi, pa su sada veće nego što su bile na početku sukoba. Rusko vazduhoplovstvo je izgubilo manje od stotinu lovaca i bombardera, a ostalo mu je još oko hiljadu“.

Kavoli je u nastavku ukazao: „Ruska flota skoro da nije pogođena ratom, kibernetičke snage im takođe nisu pogođene, kao ni kosmičke. Zemlje NATO sve ovo treba da imaju u vidu i da shodno tome povećaju svoju odbrambenu sposobnost“.

Na konferenciji na kojoj je Kavoli nastupio, čula se i ocena da je rat u Ukrajini „podmladio NATO“ i označio „moguću novu konfrontaciju višeg nivoa“.

A „viši nivo“ je „nacrtan“ ovako:

„Sukob između Zapada i nedemokratskog sveta je prilično verovatan u srednjoročnom i dugoročnom periodu“.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. Smrdevit Posavski says:

    Zanimljivo kako su oni iz NATO "hrabri" narodi i njihove vojske...za sebe ne kažu da ih je 30 u čoporu lopova a da je na drugoj strani jedna država, da bi se jasno videlo da su čopor kukavickih lopova koji se skupio radi parazitiranja i lopovluka, i da su "hrabri" da napadaju jednu državu. Ne, po njihovim medijima je NATO protiv Rusije,1 na 1 :-))). Nisu ni hrabri da zaista udju u sukob sa Rusijom pa ovaj NATO generalcic kevce ko kuce kako Ukrajinsko topovsko meso nije ostetilo rusku vojsku kako bi oni dobili na hrabrosti. A opravdanje da su oni skupljeni zbog demokratije...e pa gusari, pardon,"gospodo" demokratska, nasilno vakcinaska, oroizvodjaci otrovnih "vakcina" za depopulaciju debila, idiota i degena (i oni imaju pravo na život a ne da i vi imbecili vatikanersko-fašistički odlucujete o glavi) , nećete vise pred sobom imati samo 1 protivnika, svih 6,5 mlrd.normalnog sveta ce vas pregaziti i vratiti u kameno doba gde mentalno i pripadate na čelu sa hrvatoidima i ostalim fasistima i ostalim SonsOfABitchs sto i jeste.

  2. Velika Metla says:

    Ni 10% vojnog arsenala Rusija nije pokrenula. A to i vi znate, zato i ne smete na Rusiju direktno, nego ovako hijenski. GOTOVI STE !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *