KOMANDANT NATO-a UPOZORAVA: Putin može da osvoji Ukrajinu za pet dana

KOMANDANT NATO-a UPOZORAVA: Putin može da osvoji Ukrajinu za pet dana

3 aprila 2014

Russian President Vladimir Putin watches military exercises with Defence Minister Sergei Shoigu during his visit to Russia's far eastern Sakhalin region– Rusija ima snage spremne na granici i može izvršiti invaziju na Ukrajinu u sledećih tri do pet dana – izjavio je novi komandant NATO-a, Filip Bridlav koji je situaciju na rusko-ukrajinskoj granici ocenjuje kao „vrlo zabrinjavajućom“.

Komadant je istakao da NATO alijansa očekuje da ruska armija udari svakog trenutka.- To je jako osposobljena i jako spremna vojska – rekao je Bridlav The Wall Street Journal.

– Mislimo da je ruska vojska spremna za pokret.Prema proceni Filipa Bridlava, Rusi bi mogli da krenu s Krima prema Odesi, a onda moguće i dalje na jugozapad, do Pridnjestrovlja, otcepljenog dela Moldavije, tako da bi se ruske snage mogle približiti članici Rumuniji koja je članica NATO-a.

– Moramo da razmotrimo koliko je NATO savez spreman za vanredno stanje i vanredna pravila – rekao je komandant.

– Alijansa je suspendovala svaku saradnju sa Moskvom zbog aneksije Krima, a Rusija na to kaže kako NATO oživljava „hladnoratovski rečnik“. Ipak, mi smo odlučili da se naše trupe u Ukrajini pojave na leto.

PETRO POROŠENKO: NE OČEKUJEMO INVAZIJU USKORO

Kandidat za ukrajinskog predsednika Petro Porošenko,je u intervjuu za nemački „Bild“ rekao da ne misli da će se invazija dogoditi uskoro, ali da će opasnost od ruskog napada trajati i dalje

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *